Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άμεση η πρόσληψη προσωπικού που θα λειτουργήσει προσωρινά τη δημόσια τηλεόραση, διευκρινίζει το ΣτΕ
  • [02] Γ. Δασκαλόπουλος: Οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την οικονομία και τις σχέσεις με τους εταίρους
  • [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα
  • [04] Ρύθμιση «τελευταίας ευκαιρίας»
  • [05] Υπουργική διάσκεψη για τις εθνικές ομογένειες

  • [01] Άμεση η πρόσληψη προσωπικού που θα λειτουργήσει προσωρινά τη δημόσια τηλεόραση, διευκρινίζει το ΣτΕ

    Νομικά αλλά και πρακτικά προβλήματα, ανέκυψαν από τη χθεσινή προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκου για τη μερική άρση του κλεισίματος της ΕΡΤ Α.Ε.

    Σήμερα, από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις - ερμηνείες για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου.

    Κατ' αρχάς επισημάνθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιαν. Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σιμ. Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης.

    Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά έναν τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ, ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς. Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ-ΕΡΤ 3, ραδιόφωνα, κ.λπ.).

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 τής από 11.6.2013 απόφασης των δύο υπουργών (που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να παρουσιάσει το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση στη νέα σύσκεψη που θα έχει με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη το απόγευμα.

    [02] Γ. Δασκαλόπουλος: Οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την οικονομία και τις σχέσεις με τους εταίρους

    «Αυτήν τη στιγμή οι εκλογές θα ήταν μοιραίες για την πορεία της οικονομίας και τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Άρα, ουδείς υπεύθυνος πολιτικός φορέας είχε συμφέρον να τις επιδιώξει και οι πολίτες, σοφά δεν τις ήθελαν», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, παρεμβαίνοντας στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

    «Αν πέσει μαύρο στην οικονομία μας, όλοι ανεξαιρέτως θα βγούμε χαμένοι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ακόμη, ότι χρειάζεται ένα καλά δουλεμένο και σωστά ιεραρχημένο πρόγραμμα πραγματικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα εκπέμπει σήμα αποφασιστικότητας και «θα πείθει για την αναγκαιότητά του χωρίς να διχάζει την κοινωνική πλειοψηφία».

    Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα τη μεταρρύθμιση του συστήματος αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ.

    [03] Συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα

    Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να παραταθεί η παρουσία των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, με το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποστολής των εκπροσώπων των δανειστών να αναμένεται να καθοριστεί μετά την απογευματινή συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ενδέχεται, οι επικεφαλής της τρόικας να επιστρέψουν στην Αθήνα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Πέμπτη, στην οποία θα παραβρεθούν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

    [04] Ρύθμιση «τελευταίας ευκαιρίας»

    Αναλυτικές οδηγίες στις εφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της ρύθμισης «τελευταίας ευκαιρίας» των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είχαν οι φορολογούμενοι έως 31.12. 2012 δίνει το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιό του που δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Από την περασμένη εβδομάδα έχει ξεκινήσει προθεσμία για την υπαγωγή στη ρύθμιση των οφειλετών που επιθυμούν να εξοφλήσουν εφάπαξ τα χρέη τους επωφελούμενοι την μείωση κατά 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση θα μπορούν να υποβάλλουν όσοι επιθυμούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις.

    Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, η ρύθμιση κρίθηκε απαραίτητη λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας πολλών οφειλετών (φυσικών και μη φυσικών προσώπων) να ανταποκριθούν άμεσα στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο δίνοντας μία «τελευταία ευκαιρία» εξόφλησης των βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων έως την 31.12.2012 οφειλών σε πολλές μηνιαίες δόσεις.

    Το σύνολο των δόσεων μπορεί να φθάσει έως τις 48, ενώ υπό προϋποθέσεις ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει πρόγραμμα μηνιαίων δόσεων με ανώτατο όριο τις 100 δόσεις και με καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής την 31.12.2013.

    [05] Υπουργική διάσκεψη για τις εθνικές ομογένειες

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του στη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη με θέμα τις Εθνικές Ομογένειες του Εξωτερικού επέστρεψε στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας. Η διάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Παρίσι με πρωτοβουλία της Γαλλίδας αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιας για ομογενειακά θέματα, Ελέν Κονγουέι-Μουρέ (H?l?ne Conway-Mouret), αποτέλεσε ένα γόνιμο έδαφος, για τους αρμόδιους υπουργούς 34 χωρών, στην αναζήτηση κοινών αποτελεσματικών πολιτικών στο θέμα των εθνικών ομογενειών και την οργάνωση των κοινοτήτων τους.

    «Προσπαθήσαμε μέσα από κοινές εμπειρίες να βρούμε κοινούς άξονες πολιτικής για τους απόδημους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιάρας. «Προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα μέσα από αναφορές ενσωμάτωσης της διασποράς στην πολιτική ζωή του τόπου που προέρχονται, όπως επίσης και της συμμετοχής τους στην εκλογική διαδικασία και την επιστολική ψήφο» πρόσθεσε.

    Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει κατ' ιδίαν με τη Γαλλίδα ομόλογό του για θέματα των Γάλλων του εξωτερικού, αλλά και για την πρόοδο των ζητημάτων που είχαν συζητηθεί στην προηγούμενη συνάντησή τους, τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 June 2013 - 16:30:21 UTC