Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο εδώλιο επανήλθε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
  • [02] Ο 29χρονος Εντ. Σνόουντεν αγνοείται ενώ οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι δεν ενοχλούνται από τις παρακολουθήσεις
  • [03] Κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας την ερώτηση για το «λάθος» του ΔΝΤ
  • [04] «Με το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν μπορώ να κοιμηθώ» δήλωσε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης
  • [05] Το ακίνητο στην Κάντζα προσφέρει ο Λ. Γαβαλάς προκειμένου να αποφυλακιστεί
  • [06] Επιστολή Ν. Αναστασιάδη σε Κρ. Λαγκάρντ και προέδρους ΕΚΤ και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
  • [07] Πέντε νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην Μουμπάι της Ινδίας
  • [08] Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν στη Γαλλία λόγω απεργίας
  • [09] Δεκατέσσερις νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό
  • [10] Mόνο 550 άτομα έχουν βρεθεί στο διάστημα, λέει ο βετεράνος αστροναύτης Κλοντ Νικολιέ
  • [11] Η κατάθλιψη είναι ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία
  • [12] Ο Ελευθερόπουλος στον πάγκο της ΑΕΚ Λάρνακας
  • [13] «Τέλος» ο Χριστόπουλος από τον ΠΑΣ Γιάννινα

  • [01] Στο εδώλιο επανήλθε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

    Παρουσία του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων.

    Μετά από πολυήμερη απουσία, ο βασικός κατηγορούμενος επανήλθε στο εδώλιο όπως προανήγγειλαν τις προηγούμενες ημέρες οι συνήγοροι υπεράσπισής του. Στο βήμα του μάρτυρα, καταθέτει η πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα, Σόνα Λεοντοπούλου.

    Η μάρτυρας χαρακτήρισε σκοτεινό άνθρωπο τον πρώην συζυγό της ενώ κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τον πρώην υπουργό της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη.

    [02] Ο 29χρονος Εντ. Σνόουντεν αγνοείται ενώ οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι δεν ενοχλούνται από τις παρακολουθήσεις

    Ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην τεχνικός της CIA που αποκάλυψε το ομοσπονδιακό πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, έχει εξαφανισθεί από το ξενοδοχείο του στο Χονγκ Κονγκ από χθες το μεσημέρι. Δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται, αλλά δημοσιογραφικές πηγές πιστεύουν ότι παραμένει στο Χονγκ Κονγκ.

    Εκπρόσωπος του γραφείου του επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ως τέλεση εγκληματικής πράξης.

    Παράλληλα, κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου και φέρει τον τίτλο "Συγχώρεση για τον Εντουαρντ Σνόουντεν" έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 30.000 υπογραφές.

    Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Washington Post και το Ινστιτούτο Pew, η πλειοψηφία των Αμερικανών θεωρεί ότι η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών από την αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί θεμιτό μέσο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Στη Μόσχα, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στην εφημερίδα Kommersant ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει τυχόν αίτημα χορήγησης ασύλου του Εντουαρντ Σνόουντεν.

    [03] Κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας την ερώτηση για το «λάθος» του ΔΝΤ

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την «παραδοχή του λάθους από τους δανειστές», κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

    Με την ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «εάν επιμένει ότι το τρέχον πρόγραμμα είχε θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα του χρέους» και εάν «εκτιμά ότι η συνέχιση αυτής της πορείας θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα αποτρέψει τη συνεχιζόμενη βύθιση της ελληνικής οικονομίας».

    [04] «Με το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν μπορώ να κοιμηθώ» δήλωσε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

    «Με το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν μπορώ να κοιμηθώ» δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, σημειώνοντας πως, φαίνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

    «Πρόκειται για δεξαμενή, από την οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα. Αν τα παίρναμε νωρίτερα ίσως δεν θα πηγαίναμε στο μνημόνιο» εκτίμησε.

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση με τα αδήλωτα εισοδήματα των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «εάν το περιεχόμενο του πορίσματος είναι όπως το εμφανίζει το ΣΔΟΕ φαίνεται πως ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε λόγο να έχει εμπλακεί στην υπόθεση» και πρόσθεσε: «με τη διαγραφή των ονομάτων από τη λίστα, υπήρχε η προσδοκία να μη γίνει έλεγχος».

    Σημειώσε πάντως ότι και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

    [05] Το ακίνητο στην Κάντζα προσφέρει ο Λ. Γαβαλάς προκειμένου να αποφυλακιστεί

    Έγγραφη προσφορά για τη μεταβίβαση στο ελληνικό δημόσιο του ακινήτου του στην Κάντζα Αττικής, προκειμένου να εξοφληθούν πλήρως οι υποχρεώσεις της εταιρείας του, κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του ο Λάκης Γαβαλάς.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος Γιάννης Παγορόπουλος, αναφέρεται: «Η ανώνυμη εταιρεία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΕ, στη συνέχεια της συζήτησης που άνοιξε από την Περιφέρεια Αττικής για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της στο ακίνητο ιδιοκτησίας της στην Κάντζα Αττικής, συνολικής αξίας 37.000.000 ευρώ, επέδωσε σήμερα (σσ. 10.6.2013), στους νόμιμους εκπροσώπους του Ελληνικού Δημοσίου κους Υπουργό των Οικονομικών και Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, έγγραφη προσφορά σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 185 του ΑΚ, για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου της σε αυτήν, προκειμένου να εξοφληθούν πλήρως, οι συνολικού ύψους 17.000.000 ευρώ υποχρεώσεις της προς το Ελληνικό Δημόσιο».

    [06] Επιστολή Ν. Αναστασιάδη σε Κρ. Λαγκάρντ και προέδρους ΕΚΤ και Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

    Επιστολή, στην οποία παρατίθενται οι απόψεις και οι θέσεις της Λευκωσίας για την κυπριακή οικονομία, απέστειλε ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

    Ανέφερε επίσης ότι την ίδια επιστολή εξουσιοδοτήθηκε να αποστείλει σε όλους του ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

    Ο κ. Παπαδόπουλος απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των επιστολών και πρόσθεσε μόνο ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, αφού στην επιστολή τοποθετούνται όλα τα θέματα όπως η κυπριακή πλευρά θέλει να τοποθετηθούν. Επίσης, είπε ότι για την επιστολή είναι ενήμερα και τα κόμματα.

    [07] Πέντε νεκροί από την κατάρρευση κτιρίου στην Μουμπάι της Ινδίας

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν από την κατάρρευση κτιρίου στην πόλη Μουμπάι της Ινδίας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

    Τμήμα του πενταώροφου κτιρίου, που βρίσκεται στην κεντρική περιοχή Μαχίμ, κατέρρευσε το βράδυ της Δευτέρας, ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή μία ημέρα νωρίτερα.

    Χιλιάδες κτίρια έχουν χαρακτηριστεί "επικίνδυνα" από τις αρμόδιες αρχές.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [08] Εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν στη Γαλλία λόγω απεργίας

    Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τριήμερη απεργία, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της ΕΕ για την απελευθέρωση των αερομεταφορών, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

    Μία στις δύο πτήσεις στα αεροδρόμια που εξυπηρετούν το Παρίσι, την Λυών, την Νίκαια, την Μασσαλία, την Τουλούζη και το Μπορντό ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η γαλλική Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

    Οι εργαζόμενοι στις γαλλικές αερομεταφορές αντιδρούν στα σχέδια της ΕΕ για έναν "Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό" καθώς θεωρούν ότι η εφαρμογή του σχεδίου θα επηρεάσει αρνητικά τις εργασιακές τους συνθήκες.

    Επιμέλεια: Μ. Μιχαλοπούλου

    [09] Δεκατέσσερις νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Δαμασκό

    Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διπλή βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Δαμασκού, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη πληροφορίες αστυνομικών πηγών.

    Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί σε σάκους έξω από καταστήματα της Πλατείας Μάρζεχ στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας, η οποία αποτελεί στόχο συνεχών βομβιστικών επιθέσεων τα τελευταία δύο χρόνια.

    Νωρίτερα, η συριακή τηλεόραση είχε κάνει λόγο για διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Δαμασκού.

    Επιμέλεια: Ε. Κωτσάκη

    [10] Mόνο 550 άτομα έχουν βρεθεί στο διάστημα, λέει ο βετεράνος αστροναύτης Κλοντ Νικολιέ

    Για τις εμπειρίες του από το διάστημα, με την ελπίδα, όπως είπε, ότι θα εμπνεύσει ιδίως τους νέους ανθρώπους, μίλησετη Δευτέραο Ελβετός αστροναύτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) Κλοντ Νικολιέ, προσκεκλημένος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροφυσικής που διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στη Ρόδο μεταξύ 10-14 Ιουνίου.

    Ένας από τους πρώτους και πιο έμπειρους Ευρωπαίους αστροναύτες, βετεράνος τεσσάρων διαστημικών αποστολών με τα διαστημικά λεωφορεία της NASA (1992, 1993, 1996 και 1999), στη διάρκεια των οποίων, μεταξύ άλλων, έκανε επιδιορθώσεις στο διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», ο 69χρονος Νικολιέ γοήτευσε το ελληνικό κοινό μιλώντας με θέμα «Βήματα στο Διάστημα».

    Ο Νικολιέ, αφού διηγήθηκε σύντομα την ιστορία εξερεύνησης του διαστήματος, επεσήμανε ότι μόνο λίγοι άνθρωποι, περίπου 550 συνολικά, έχουν βρεθεί στο διάστημα και τόνισε ότι το επάγγελμα του αστροναύτη είναι θαυμάσιο, αν και ιδιαίτερα απαιτητικό, ενώ δυστυχώς δεν δημιουργεί τόσες θέσεις εργασίας, ανάλογες με τη ζήτηση, κάτι που αφορά ιδίως την Ευρώπη.Το 2007 ο Κ. Νικολιέ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και σήμερα είναι καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης.

    [11] Η κατάθλιψη είναι ο κυριότερος παράγοντας κινδύνου για αυτοκτονία

    Ο κυριότερος παράγων κινδύνου για αυτοκτονία είναι η κατάθλιψη, ενώ οι αυτοκτονίες των ανδρών είναι σχεδόν τριπλάσιες των γυναικών, σύμφωνα με μια νέα σουηδο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές του σουηδικού πανεπιστημίου Λουντ και του Ιατρικού Τμήματος του αμερικανικού πανεπιστημίου Στάνφορντ, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιαν Σάντκουιστ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ψυχικής υγείας Psychological Medicine, μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 8.700 αυτοκτονιών στη Σουηδία.

    Η έρευνα έδειξε ότι το να είναι κανείς νέος, χωρίς σύντροφο και με χαμηλή μόρφωση είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες κινδύνου αυτοκτονίας για ένα άνδρα, ενώ αντίστοιχα για τις γυναίκες οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι είναι κάποιο πρόβλημα ψυχικής-νοητικής υγείας και η ανεργία.

    [12] Ο Ελευθερόπουλος στον πάγκο της ΑΕΚ Λάρνακας

    Στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ Λάρνακας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

    Ο Ελληνας προπονητής έχει συμφωνήσει σε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την κυπριακή ομάδα και εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από την ομάδα της Λάρνακας.

    Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ ο Ελευθερόπουλος θα έχει βοηθό τον Στέλιο Βενετίδη με τον οποίο ήταν συμπαίκτης στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

    [13] «Τέλος» ο Χριστόπουλος από τον ΠΑΣ Γιάννινα

    Ηταν σίγουρα ένας από τους πρωταγωνιστές της εφετινής Σούπερ Λίγκας και η παρουσία και το έργο που έδειξε στον ΠΑΣ Γιάννινα, αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

    Ο λόγος για τον Γιάννη Χριστόπουλο, ο οποίος οδήγησε τον «Αγιαξ της Ηπείρου» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Γιουρόπα Λιγκ) για πρώτη φορά στην Ιστορία του συλλόγου, αλλά δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την ομάδα της Ηπείρου, καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε ότι απέσυρε την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 June 2013 - 8:30:23 UTC