Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τηλεοπτική αναμέτρηση για την έκθεση του ΔΝΤ
  • [02] Κλιμακώνεται η πόλωση στην Τουρκία
  • [03] Κ. Φορτούνης: Μεταγραφή σε μια «καλή ομάδα» της μπουντεσλίγκα
  • [04] Μ. Γλέζος: «Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις»

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Τηλεοπτική αναμέτρηση για την έκθεση του ΔΝΤ

    Για "ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του", για «υποταγή στη Μέρκελ" και για "φλερτ με την ακροδεξιά» κατηγόρησε σήμερα τον Α. Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ενώ τον χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» και τον κάλεσε για μια ακόμη φορά σε τηλεοπτικό διάλογο .

    Στην πλέον οξεία επίθεση του κατά του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ, κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να έρθει, είτε σε τηλεοπτικό διάλογο, είτε στη Βουλή και να απαντήσει και για το κείμενο του ΔΝΤ, αλλά και για το πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος το περίφημο «success story».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυτοδιάλυση του ΣΥΝ και τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει και ένας άλλος, καθώς η αυτοδιάλυση του ΣΥΝ, είναι ένα σημαντικό και συμβολικά και ουσιαστικά, βήμα στη πορεία για τη συγκρότηση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ.

    [02] Κλιμακώνεται η πόλωση στην Τουρκία

    Η πόλωση είναι γεγονός στην Τουρκία, πράγμα που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού πέρα από την πολιτική, δεν αποκλείεται να αρχίσει να μετατρέπεται σε αντιπαράθεση στους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες το Σαββατοκύριακο ήταν ειδικά στην Κωνσταντινούπολη πολυπληθείς όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινές του ομιλίες στα 'Αδανα και τη Μερσίνα κλιμάκωσε την πόλωση, ενώ το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ετοιμάζεται για δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην 'Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη στις 15 και 16 Ιουνίου.

    "Εμείς δεν κάνουμε αυτά που κάνουν οι πλιατσικολόγοι. Εκείνοι καταστρέφουν και καίνε" είπε ο Ερντογάν σήμερα σε ομιλία του στα 'Αδανα και τόνισε: "Δολοφόνησαν έναν αστυνομικό μας". "Δεν θα παραδώσουμε σε αυτούς τους αστυνομικούς μας" είπε και αναρωτήθηκε: "Μήπως περίμεναν να παραδώσουμε το Ταξίμ στους αναρχικούς και τους τρομοκράτες;"

    Αργότερα μίλησε στη Μερσίνα και τόνισε ότι "αυτοί που βρίσκονται τώρα στο Ταξίμ και καταστρέφουν, στο όνομα ποιας ελευθερίας τα κάνουν όλα αυτά;".

    "Σας ρωτώ, τι έκαναν αυτοί όταν οι μαντιλοφορούσες φοιτήτριές μας δεν μπορούσαν να μπουν στα πανεπιστήμια;" είπε και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους σημείωσε: "Απευθύνομαι στους συνετούς νέους μας, χαλάστε αυτό το σχέδιο".

    Ο Ερντογάν ουσιαστικά εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαρτίου 2014, λέγοντας: "θα πάμε πόρτα πόρτα. Θέλω ιδιαίτερη προσπάθεια από τις γυναίκες και τους νέους. Ο Μάρτιος του 2014 θα αλλάξει πολλά".

    [03] Κ. Φορτούνης: Μεταγραφή σε μια «καλή ομάδα» της μπουντεσλίγκα

    Ο Κώστας Φορτούνης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που από τα πρώτα βήματα της ζωής του βίωσε πόσο σπουδαίο προτέρημα είναι η υπομονή και η συμφιλίωση με τον χρόνο: στις ακαδημίες του Ολυμπιακού περίμενε (μάταια) την αναγνώριση του ταλέντου του, στην Εθνική ομάδα αναμένει τη σειρά του, καθώς φρονεί πως «ευκαιρίες θα έρθουν για όλους», στην καριέρα του προσμένει σε μερικές εβδομάδες το άλμα με τη μεταγραφή σε μια «καλή ομάδα» της μπουντεσλίγκα, όπως αποκαλύπτει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

    -Συνήθως είσαι στον πάγκο, ενώ προς το παρόν δεν αποτελείς από τις πρώτες επιλογές του Φερνάντο Σάντος. Αυτό σε ενοχλεί;

    «Δεν με ενοχλεί καθόλου. Όταν μου ζητηθεί να μπω και να βοηθήσω πρέπει να είμαι έτοιμος. Οφείλω να δουλεύω στις προπονήσεις για να βρίσκομαι στην Εθνική και όποτε αποφασίσει ο κ. Σάντος, να μπω να παίξω. Οι ευκαιρίες θα έρθουν για όλους».

    -Δεν σε ενοχλεί να παίζεις στη Β΄ κατηγορία; Θέλεις να συνεχίσεις στην Καϊζερσλάουτερν ή θα προτιμούσες να φύγεις;

    «Έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια. Πέρυσι, παρά τον υποβιβασμό θέλησα να μείνω για να βοηθήσω στον στόχο της επανόδου. Αυτό δεν το πετύχαμε. Από εκεί και πέρα λοιπόν θα ήθελα να κάνω ένα μεγαλύτερο βήμα».

    -Προτάσεις υπάρχουν;

    «Ναι. Θα μιλήσω όμως γι΄ αυτό όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι πως πρόκειται για ομάδα της μπουντεσλίγκα και οι εξελίξεις αναμένονται περί τα μέσα Ιουλίου».

    [04] Μ. Γλέζος: «Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις»

    «Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με πρόσχημα τις επενδύσεις. Όποιος αγαπάει τον τόπο του δεν τον ξεπουλά με άλλοθι την ανεργία. Είναι ντροπή και αμετροέπεια αυτοί που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη του κόσμου να μιλούν και να κατηγορούν όσους διαφωνούν με την εγκληματική πολιτική που ακολουθούν, ότι μισούν την χώρα».

    Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζει ο Μανώλης Γλέζος απαντώντας με σχετική ανακοίνωση του, στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 June 2013 - 14:30:21 UTC