Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αντιφατικές εκτιμήσεις και πολιτικές συμπεριφορές
  • [02] Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης
  • [03] Γερμανία: Ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης ήταν και είναι σωστός για την Ελλάδα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Αντιφατικές εκτιμήσεις και πολιτικές συμπεριφορές

    Για αντιφατικές εκτιμήσεις και πολιτικές συμπεριφορές με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «από τη μια έχουμε το ΔΝΤ να λέει λάθος και από την άλλη έχουμε τον πρωθυπουργό, να λέει ότι η Ελλάδα είναι η ιστορία της επιτυχίας».

    Μιλώντας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παίδων, ο κ. Τσίπρας επισήμανε το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ αναφέροντας ότι:

    «Όλα λέει ήταν λάθος. Λάθος η λιτότητα. Λάθος το κούρεμα. Λάθος η πολιτική που ακολουθούμε. Όλα ήταν λάθος. Προσέξτε, όμως, δεν λένε mea culpa. Λένε κάναμε λάθος, αλλά συνεχίστε το λάθος. Συνεχίστε να κάνετε λάθος. Εδώ υπάρχει μια αντίφαση. Από τη μια, έχουμε το ΔΝΤ να λέει λάθος. Και από την άλλη, έχουμε τον πρωθυπουργό να λέει η Ελλάδα είναι η ιστορία της επιτυχίας. Ή είναι λάθος ή είναι επιτυχία. Εκτός αν κάποιοι θεωρούν επιτυχία το γεγονός ότι εφαρμόζουμε το λάθος. Διότι την ίδια στιγμή που το ΔΝΤ λέει κάναμε λάθος, βγαίνει η κ. Λαγκάρντ χθες και λέει: Τι καλός που είναι ο πρωθυπουργός που το εφαρμόζει. Βέβαια, θα σας πω την αλήθεια, αν κάποιος έχει να λένε καλά λόγια γι' αυτόν η κ. Λαγκάρντ και ο κ. Σόιμπλε, θα πρέπει να σκεφτεί και μια δεύτερη φορά. Δείξε τους φίλους σου, να σου πως ποιος είσαι, λέει μια παροιμία».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι «επειδή η Ελλάδα επιλέγει ως ένα πείραμα σε αυτήν την κρεατομηχανή των ομολογούντων σήμερα του λάθους του ΔΝΤ, εγώ σήμερα έχω να σας πω μονάχα ένα πράγμα: Δεν έχουμε άλλη προοπτική, παρά μονάχα να αντισταθούμε και να σταματήσουμε εμείς το λάθος".

    [02] Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης

    Κατά 65 εκατ. ευρώ μειωμένη εμφανίζεται η φαρμακευτική δαπάνη το μήνα Μάιο και διαμορφώνεται στα 190 εκ. ευρώ από 255 εκ. που ήταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Το ενθαρρυντικό αυτό στοιχείο σε συνδυασμό με το δελτίο τιμών και την ασφαλιστική τιμή των φαρμάκων αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι ο στόχος της φαρμακευτικής δαπάνης των 2,4 δισ. ευρώ για το 2013 που έχει τεθεί από την τρόικα θα επιτευχθεί.

    «Οι ασθενείς πλήρωσαν λιγότερα χρήματα από την τσέπη τους για φάρμακα και μας δίνεται η δυνατότητα να επιστρέψουμε μέρος του οφέλους από τη φαρμακευτική πολιτική μας στον ελληνικό λαό», επισήμανε σήμερα, παρουσιάζοντας τα στοιχεία που αφορούν τη φαρμακευτική δαπάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς.

    [03] Γερμανία: Ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης ήταν και είναι σωστός για την Ελλάδα

    Για «υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες» από την ευθύνη της ίδιας της Ελλάδας κάνει λόγο το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφερόμενο στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης και επισημαίνει ότι το δεύτερο πακέτο στήριξης κατέστη αναγκαίο λόγω των καθυστερήσεων στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Υποστηρίζει δε ότι ο συνδυασμός όρων και αλληλεγγύης είναι ορθός.

    «Από τότε όλοι χρειάστηκε να μάθουμε» τονίζει, σύμφωνα με τη γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, παίρνοντας θέση στην εξελισσόμενη συζήτηση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης που επεβλήθη από την τρόικα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 June 2013 - 20:30:20 UTC