Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων
  • [02] "Μπλόκο" ναυτεργατών σε πλοία στον Πειραιά
  • [03] Καταθέτει σήμερα στην Προανακριτική ο Ηλίας Πλασκοβίτης
  • [04] Νεκρός φαντάρος από ανατροπή άρματος μάχης
  • [05] Συντονισμός δράσεων για την καταπολέμηση της "μαύρης" εργασίας
  • [06] Προπαρασκευαστική σύνοδος, μετά και τις γαλλικές κατηγορίες για χρήση αερίου σαρίν στη Συρία
  • [07] Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με οικολογικό νοικοκυριό
  • [08] Συνελήφθησαν δύο διακινητές για τη μεταφορά λαθρομεταναστών με ελληνικό καταμαράν
  • [09] Οι online έρωτες φέρνουν πιο ευτυχισμένους γάμους
  • [10] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μετρό της Μόσχας
  • [11] Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Ολυμπιακού με Καρεμπέ και Ισά
  • [12] Συμφώνησε η ΑΕΚ με Ρόβα

  • [01] Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις για τον φόρο ακινήτων

    Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη της διακομματικής επιτροπής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014.

    Στη σύσκεψη πρόκειται να συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο εναλλακτικών σεναρίων για τον φόρο, ο οποίος θα αντικαταστήσει το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ.

    Υπενθυμίζεται ότι στον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων θα υπαχθούν και τα αγροτεμάχια, ενώ, όπως αποφασίστηκε στην προηγούμενη σύσκεψη του υπουργείου με τη διακομματική επιτροπή, θα εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που χρησιμοποιούνται για αγροτική εκμετάλλευση από τους κατ' επάγγελμα αγρότες.

    Ο στόχος είναι, από τον νέο φόρο οι εισπράξεις σε ετήσια βάση να ανέλθουν σε 3,1 δισ. ευρώ. Με την απαλλαγή των αγροτεμαχίων των αγροτών προκύπτει ένα κενό της τάξης των 200 εκατ. προκειμένου να εκπληρωθεί ο στόχος. Γι αυτό και στις συσκέψεις του υπουργείο Οικονομικών με τη διακομματική επιτροπή αναζητούνται άλλες πηγές για την κάλυψη του κενού μεταξύ των οποίων και η φορολόγηση των αυθαιρέτων.

    Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα εντός σχεδίου οι προτάσεις των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στη διακομματική επιτροπή συγκλίνουν στη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα επίπεδα των 50.000 ευρώ και στην καθιέρωση προοδευτικής κλίμακας με πολλά κλιμάκια και συντελεστές.

    [02] "Μπλόκο" ναυτεργατών σε πλοία στον Πειραιά

    Παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, πραγματοποιούν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ναυτεργατικά σωματεία.

    Συγκεκριμένα δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ ναυτεργάτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τον καταπέλτη επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που πραγματοποιεί δρομολόγιο για την Αίγινα και δεν επιτρέπουν την επιβίβαση επιβατών. 'Εξω από το πλοίο βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες επιβάτες.

    Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού και παρακολουθούν διακριτικά τις κινητοποιήσεις των ναυτικών.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε στείλει εδώ και καιρό επιστολή προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ, ζητώντας οι εταιρείες να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλιώς θα προχωρούσε σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία.

    [03] Καταθέτει σήμερα στην Προανακριτική ο Ηλίας Πλασκοβίτης

    Σήμεραστις 6:30 το απόγευμα έχει κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.

    Η κλήτευση του κρίθηκε αναγκαία από τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, μετά την κατάθεση επιστολής του κ. Πλασκοβίτη, σύμφωνα με την οποία ζητούσε επίσημα από τις γαλλικές αρχές να βοηθήσουν ώστε να φθάσει η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα.

    Το έγγραφο κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή ο Έλληνας πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης που παρέλαβε το cd με τη λίστα Λαγκάρντ.

    Η επιστολή με την υπογραφή του κ. Πλασκοβίτη έχει ημερομηνία 23/10/2010, είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα και απευθύνεται προς το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

    [04] Νεκρός φαντάρος από ανατροπή άρματος μάχης

    Θανατηφόρο ατύχημα με άρμα μάχης, σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί, στον δρόμο από Συκάμινο προς Ωρωπό.

    Το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να χάσει τη ζωή του ένας φαντάρος. Για το δυστύχημα, γίνονται έρευνες από τη στρατονομία.

    Στο μεταξύ, δυστύχημα έγινα πριν από λίγο και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο 45 χλμ. Σε σύγκρουση νταλίκας με τρακτέρ έχασε τη ζωή του ο οδηγός του τρακτέρ.

    Για το δυστύχημα διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία.

    [05] Συντονισμός δράσεων για την καταπολέμηση της "μαύρης" εργασίας

    Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό της δράσης των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα πραγματοποιηθείσήμερα, στις 10 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι στην Ελλάδα, Έλληνες και αλλοδαποί, απασχολούνται υπό καθεστώς μερικής ή συνολικής ανασφάλιστης εργασίας.

    Το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκτιμά, επίσης, ότι το 2012 η εισφοροδιαφυγή ξεπέρασε τα 6 δισ. μόνο για το ΙΚΑ, ενώ η απώλεια πόρων για το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της αυξημένης ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, θα αγγίξει τα 9 δισ. ευρώ έως το 2019.

    [06] Προπαρασκευαστική σύνοδος, μετά και τις γαλλικές κατηγορίες για χρήση αερίου σαρίν στη Συρία

    Τριμερής προπαρασκευαστική σύνοδος με τη συμμετοχή του ΟΗΕ, της Ρωσίας και των ΗΠΑ που θα εξετάσει μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στη Γενεύη, την επομένη των γαλλικών κατηγοριών σε βάρος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ για τη χρήση χημικών όπλων.

    Η διεξαγωγή της διάσκεψης"Γενεύη 2"είχε προταθεί στις αρχές Μαΐου από τους επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, σε μια προσπάθεια να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Δαμασκού και της συριακής αντιπολίτευσης. Μια ενδεχόμενη πολιτική διευθέτηση θα βασίζεται στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας της 30ης Ιουνίου του 2012 στη Γενεύη, η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε. Η διάσκεψη "Γενεύη 2" μπορεί να διεξαχθεί τον Ιούλιο.

    Το συριακό καθεστώς συμφώνησε κατ΄αρχήν να συμμετάσχει σε αυτήν, ενώ η αντιπολίτευση ζητεί ως προϋπόθεση την παραίτηση του προέδρου Ασαντ, την διακοπή των μαχών και την αποχώρηση από τη Συρία μαχητών του Ιράν και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

    Παράλληλα ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να επιτρέψει την ελεύθερη πρόσβαση στους ερευνητές του ΟΗΕ, μετά την ανακοίνωση της Γαλλίας ότι έχει αποδείξεις για τη χρήση από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ του αερίου σαρίν στον εμφύλιο πόλεμο.

    [07] Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με οικολογικό νοικοκυριό

    Βράστε μια λεμονόκουπα με 4-5 γαρύφαλλα για να μυρίζει όμορφα η κουζίνα σας, τρίψτε τα σκουριασμένα σας μαχαιροπήρουνα με κρεμμύδι και ζάχαρη, καθαρίστε τους καθρέφτες με κρύο τσάι και μαλακό πανί, τα χαλιά με σόδα, ξίδι και νερό, το μελάνι με οινόπνευμα ή γάλα και απομακρύνετε τα μυρμήγκια με κανέλα!

    Συμβουλές για ένα οικολογικό- οικονομικό νοικοκυριό θα δώσεισήμερα η βιολόγος χημικός Μαρία Γανίδου, σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το δήμο Θεσσαλονίκης, στην περιφερειακή δημοτική βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

    [08] Συνελήφθησαν δύο διακινητές για τη μεταφορά λαθρομεταναστών με ελληνικό καταμαράν

    Απο σκάφος του λιμενικού σώματος, ακινητοποιήθηκε χθες το απόγευμα ελληνικό καταμαράν που μετέφερε λαθρομενατάστες από την Τουρκία στη Σύμη.

    Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 17 λαθρομετανάστες και δύο 'Έλληνες διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Ρόδου.

    Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για το γεγονός και το σκάφος ακινητοποιήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πανορμίτη.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το ελληνικό σκάφος είχε νοικιαστεί από δύο άτομα από τη Σύμη που το οδήγησαν στα τουρκικά παράλια για να παραλάβουν τους λαθρομετανάστες.

    [09] Οι online έρωτες φέρνουν πιο ευτυχισμένους γάμους

    Όχι μόνο οι διαδικτυακές γνωριμίες μπορεί να γεννήσουν μεγάλους έρωτες, αλλά όταν καταλήγουν σε γάμο, αυτός έχει πιθανότητες να είναι πιο ευτυχισμένος και να κρατήσει περισσότερα χρόνια σε σχέση με τους γάμους όσων γνωρίστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτό διαπίστωσε μια νέα μεγάλη αμερικανική έρευνα, που δείχνει ότι το online ζευγάρωμα φαίνεται να έχει -στατιστικά τουλάχιστον- καλύτερη έκβαση στο μέλλον από μια παραδοσιακή γνωριμία.

    Αν και η έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με τον ιστότοπο γνωριμιών eHarmony.com, δεν εξηγεί την επιτυχία των γάμων με online απαρχές, οι αιτίες, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνουν τα ισχυρά κίνητρα για γνωριμία που έχουν όσοι αναζητούν σύντροφο στο διαδίκτυο, τη δυνατότητα να τον «τσεκάρουν» με διάφορους τρόπους εκ των προτέρων, καθώς και την μεγάλη ποικιλία επιλογών που προσφέρει το Ίντερνετ, οπότε μπορεί κανείς να βρει ένα ταίρι που του «πάει» περισσότερο.

    [10] Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μετρό της Μόσχας

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μετρό της Μόσχας.

    Τουλάχιστον 4.500 επιβάτες απομακρύνθηκαν από τους χώρους του δικτύου.

    Υπάρχουν τραυματίες, δήλωσε αξιωματούχος.

    [11] Ανακοινώθηκε η συνεργασία του Ολυμπιακού με Καρεμπέ και Ισά

    Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, προχωρά, όπως είχε προαναγγείλει, σε αλλαγές στη διοικητική δομή και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε επίσημα η έναρξη της συνεργασίας με τους Κριστιάν Καρεμπέ και Πιερ Ισά.

    Ο Γάλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αναλαμβάνει τα καθήκοντα του συμβούλου στρατηγικής της διοίκησης, για θέματα σκάουτινγκ, διεθνών σχέσεων και οργάνωσης, ενώ ο Ισά, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ιωνικό και ΟΦΗ, αναλαμβάνει την θέση του αθλητικού διεθυντή.

    Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνεισήμερα στις 15:00 στα γραφεία της ΠΑΕ στην πλατεία Αλεξάνδρας.

    [12] Συμφώνησε η ΑΕΚ με Ρόβα

    Ο Βασίλης Ρόβας αποτελεί το νέο απόκτημα της ΑΕΚ.

    Μετά τους Ανάκογλου, Τσουμάγκα, Τσουκαλά, Γεωργέα, Παυλή και Καλογέρη, η Ένωση θα ενισχυθεί και με τον 28χρονο αμυντικό μέσο, ο οποίος συμφώνησε για 3 χρόνια και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του.

    Αντίθετα, πρόβλημα υπάρχει με την παραμονή του Γιώργου Κουτρουμπή. Ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας με την φανέλα της Ένωσης δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την πρόταση που του έγινε για νέο τριετές συμβόλαιο και οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 June 2013 - 6:30:26 UTC