Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Η Ιταλία βγήκε από την επιτήρηση λόγω υπερβολικού ελλείμματος
  • [02] Ένταση στο Κίνημα Πέντε Αστέρων μετά την ραγδαία υποχώρηση του ποσοστού του στις δημοτικές εκλογές
  • [03] Αποκαλύπτεται απόψε η «Ιστορία Μηδέν» στην 55η Μπιενάλε Βενετίας
  • [04] Πληρώνουν για να αποκτήσουν διαδικτυακούς «φίλους» και likes στο facebook
  • [05] Δίκη Τσοχατζόπουλου: Στοιχεία για νέο λογαριασμό με μίζες
  • [06] ΔΗΜΑΡ: Πράξη δημοκρατικής ευθύνης
  • [07] Περαιτέρω μείωση των χορηγήσεων τον Απρίλιο
  • [08] ΟΟΣΑ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία και το 2014

  • [01] ΕΕ: Η Ιταλία βγήκε από την επιτήρηση λόγω υπερβολικού ελλείμματος

    Στην έξοδο της χώρας από την επιτήρηση λόγω υπερβολικού ελλείμματος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «αποτέλεσμα στο οποίο συνέβαλαν όλοι οι Ιταλοί».

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πρότεινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εξέλθει η Ιταλία από τη διαδικασία επιτήρησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος, κατά το τρέχον έτος το έλλειμμα της Ιταλίας θα ανέλθει στο 2,9% του ΑΕΠ της, ενώ το 2014 προβλέπεται να μειωθεί στο 2,5%.

    [02] Ένταση στο Κίνημα Πέντε Αστέρων μετά την ραγδαία υποχώρηση του ποσοστού του στις δημοτικές εκλογές

    Σφοδρή σύγκρουση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) το οποίο ίδρυσε και του οποίου ηγείται ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο, μετά την ελεύθερη πτώση του ποσοστού του στις δημοτικές εκλογές, καθώς αυτό μειώθηκε από 50% ως 75% εν σχέσει με τις επιδόσεις του στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.

    Τουλάχιστον δέκα βουλευτές και γερουσιαστές του M5S προτίθενται να προχωρήσουν στην σύσταση αυτόνομης κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως μετέδωσαν τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων στα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

    Έντονη δυσαρέσκεια σε πολλούς εκλεγμένους εκπροσώπους του κινήματος φέρεται να προκάλεσε η σύσταση να «φιλτράρονται» ?να εγκρίνονται ή να απορρίπτονται? οι επαφές τους με τους δημοσιογράφους από τους υπεύθυνους επικοινωνίας του M5S.

    Οι προστριβές στην μετεκλογική αυτή φάση επιβεβαιώνονται από την τελευταία παρέμβαση του Γκρίλλο μέσω Διαδικτύου το μεσημέρι.

    [03] Αποκαλύπτεται απόψε η «Ιστορία Μηδέν» στην 55η Μπιενάλε Βενετίας

    Στους Βενετσιάνικους «Κήπους», περισσότερα από 80 εθνικά περίπτερα απ' όλο τον κόσμο, (εφέτος για πρώτη φορά και το Βατικανό), ετοιμάζονται να υποδεχθούν το κοινό στο «πιο εκκεντρικό, ασύλληπτο και ταυτόχρονα πιο πολιτικοποιημένο θέαμα του πλανήτη» όπως χαρακτηρίζει η «Ιndependent» την 55η Μπιενάλε Βενετίας, που ανοίγει τις πύλες της, το Σάββατο 1η Ιουνίου.

    Όσο για το έργο «History Zero» (Ιστορία Μηδέν) του Στέφανου Τσιβόπουλου με το οποίο εκπροσωπείται εφέτος η Ελλάδα,ο συντάκτης της Independent παρατηρεί ότι «είναι πιθανόν vα προσφέρει μια μελαγχολική και ενδοσκοπική ματιά στην εθνική ψυχή».

    Η ελληνική συμμετοχή είναι από τις συμμετοχές της Μπιενάλε που έχουν μεγάλη υποδοχή από τον διεθνή τύπο, πριν ακόμα εγκαινιαστεί η έκθεση (προεγκαίνια σήμερα στα Τζιαρντίνι). Εφημερίδες όπως η Independent, η Corriera de la Sera και σημαντικά περιοδικά τέχνης και διαδικτυακοί τόποι, αφιέρωσαν φωτογραφίες του έργου και συνεντεύξεις του 40χρονου εικαστικού, Στέφανου Τσιβόπουλου. Οφείλεται μόνο στο αναμενόμενο ενδιαφέρον για την ελληνική κρίση ή στην δύναμη του έργου ;

    Η «Ιστορία Μηδέν», που αποτελείται από τρία φιλμ κι ένα αρχείο εικόνων και κειμένων, είναι ένα έργο πολιτικό και φιλοσοφικό που μας καλεί να αναστοχαστούμε την Ιστορία, να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας με το χρήμα, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους συναλλαγής που ενισχύουν το αίσθημα της αυτονομίας και ενεργοποιούν τη συνεργασία των κοινοτήτων.

    Με έναυσμα την ελληνική και παγκόσμια κρίση επιχειρεί να εκφράσει εικαστικά «ένα εναλλακτικό όραμα για το μέλλον», όπως έχει πει ο Στέφανος Τσιβόπουλος και η επιμελήτρια της έκθεσης, Συραγώ Τσιάρα.

    [04] Πληρώνουν για να αποκτήσουν διαδικτυακούς «φίλους» και likes στο facebook

    Σε αγορές διαδικτυακών «φίλων», likes στο facebook και followers στο twitter προχωρούν αρκετές ιστοσελίδες, σύμφωνα με έρευνα της πύλης pcworld.

    Συγκεκριμένες ιστοσελίδες με «πειρατικά» λογισμικά έχουν αναρτήσει και τιμοκαταλόγους. Για παράδειγμα, η ηλεκτρονική αγορά 1.000 likes από μια fan page στο facebook κοστίζει 30 δολάρια, δηλαδή περίπου 23 ευρώ.

    Ένα από τα πιο συνηθισμένα λογισμικά που χρησιμοποιούνται για την «κάλπικη» άνοδο του αριθμού των likes μιας fun page ή του αριθμού των διαδικτυακών «φίλων» ενός χρήστη του facebook είναι το Codename: Like.

    Το πρόγραμμα «τρέχει» σε λογαριασμούς «μαϊμού» στο facebook, εντοπίζει την ιστοσελίδα ή τη fun page που επιθυμεί να προβάλει και «πατάει» το κουμπάκι Like για λογαριασμό του «ανύπαρκτου» χρήστη.

    Στη συνέχεια, το πρόγραμμα συνεχίζει αλλάζοντας λογαριασμό «μαϊμού» και επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία.

    [05] Δίκη Τσοχατζόπουλου: Στοιχεία για νέο λογαριασμό με μίζες

    Σε νέο λογαριασμό, που διατηρούσε ο Νίκος Ζήγρας και ο οποίος έγινε τώρα γνωστός, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του, στη συνεχιζόμενη δίκη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο μάρτυρας Παναγιώτης Βλάχος.

    Ο μάρτυρας, επικαλούμενος νέα στοιχεία από δικαστική συνδρομή, έκανε λόγο για λογαριασμό, που είχε ο Νίκος Ζήγρας, άλλοτε στενός συνεργάτης, αλλά και εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, το 1997 στη Γαλλία, με ποσό 5,1 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα, που είχαν εμβαστεί από γαλλική εταιρία.

    Την ύπαρξη του λογαριασμού έκανε γνωστή στην ανάκριση ο ίδιος ο Ν. Ζήγρας, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ενώ για το ποσό που περιείχε, είπε ότι το είχε λάβει για λογαριασμό τού πρώην υπουργού, ο οποίος είχε αναλάβει το υπουργείο Άμυνας το 1996.

    [06] ΔΗΜΑΡ: Πράξη δημοκρατικής ευθύνης

    Πράξη δημοκρατικής ευθύνης όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, θεωρεί η ΔΗΜΑΡ, την ανταπόκρισή τους, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες, στη στήριξη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

    Σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζεται, επίσης, ότι δεν αποτελεί κομματικό πρόταγμα η κατάθεση της κοινής πρότασης νόμου από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Αφορμή για την εν λόγω ανακοίνωση, σύμφωνα με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αποτελεί η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει δική του πρόταση νόμου.

    [07] Περαιτέρω μείωση των χορηγήσεων τον Απρίλιο

    Περαιτέρω επιβράδυνση εμφάνισε ο ρυθμός χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες τον Απρίλιο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική (οι αποπληρωμές ξεπέρασαν τις νέες εκταμιεύσεις) κατά 1,6 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα σε σχέση με πέρυσι το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες να εμφανίζει μείωση κατά 3,4%.

    Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 2013, ήταν αρνητική κατά 1.190 εκατ. ευρώ (Απρίλιος 2012: αρνητική καθαρή ροή 1.514 εκατ. ευρώ), ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της έγινε λιγότερο αρνητικός και διαμορφώθηκε σε -3,4% από -3,6% τον Μάρτιο του 2013.

    [08] ΟΟΣΑ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία και το 2014

    Η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και το 2014, για έβδομο κατά σειρά έτος, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που υπολογίζει ότι το ΑΕΠ της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 4,8% εφέτος και κατά 1,2% το επόμενο έτος.

    Όπως επισημαίνεται στην εξαμηνιαία έκθεση του διεθνούς οργανισμού για την πορεία των οικονομιών των κρατών μελών του, τάσεις ανάκαμψης της οικονομίας θα παρατηρηθούν στη διάρκεια του 2014, κυρίως χάρις στις βελτιούμενες εξαγωγές.

    Ωστόσο, όπως εκτιμά ο Οργανισμός θα υπάρξουν επιπλοκές στη δυνατότητα της Αθήνας να επιστρέψει στις αγορές, καθώς η βαθύτερη ύφεση μπορεί να αναγκάσει την ευρωζώνη και το ΔΝΤ σε έκτακτο δανεισμό. Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό γενικής κυβέρνησης για την Ελλάδα, ο ΟΟΣΑ βλέπει έλλειμμα 4,1% το 2013 και μείωσή του στο 3,5% το 2014, ενώ για την ανεργία αναμένεται περαιτέρω αύξηση στο 28,4% το 2014 από 27,8% το 2013.

    Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ είναι δυσμενέστερες από εκείνες της Κομισιόν, που βλέπει ανάπτυξη 0,6% το 2014.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 29 May 2013 - 14:30:24 UTC