Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών
  • [02] Συνέχεια με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στις Πανελλαδικές
  • [03] Διάλογο για την εμπορική διαφορά Πεκίνου - ΕΕ θέλουν οι Α. Μέρκελ και Λι Κετσιάνγκ
  • [04] Ιταλία: 17χρονος μαχαίρωσε και έκαψε ζωντανή 16χρονη κοπέλα
  • [05] Στ. Σπίλμπεργκ: «Η ζωή της Αντέλ» είναι μια «ωραία ιστορία αγάπης»
  • [06] Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξήγγειλε σχέδιο για επανεκκίνηση της παλαιστινιακής οικονομίας

  • [01] Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών

    Με αιχμή της συζήτησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, συναντώνται -στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους- σήμερα , Δευτέρα, στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους για την πορεία του κυβερνητικού έργου, οι κύριοι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, αναμένεται να συζητήσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την εμπλοκή, που αυτό προκαλεί στην ομαλή συνεργασία των τριών αρχηγών.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά την προχθεσινή ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό πως θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση της Δευτέρας, κάνοντας λόγο για «συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων».

    [02] Συνέχεια με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στις Πανελλαδικές

    Στα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά, Θεωρητικής Κατεύθυνσης και Μαθηματικά, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές.

    Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 8:30 και η διάρκειά τους είναι 3 ώρες.

    [03] Διάλογο για την εμπορική διαφορά Πεκίνου - ΕΕ θέλουν οι Α. Μέρκελ και Λι Κετσιάνγκ

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ τάχθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο υπέρ του διαλόγου για την επίλυση των εμπορικών διενέξεων ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη, απορρίπτοντας σταθερά την ιδέα μιας αντιπαράθεσης ή μέτρων προστατευτισμού.

    Αναφερόμενη στη διένεξη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα όσον αφορά τα ηλιακά πάνελ ή τους εξοπλισμούς των τηλεπικοινωνιών, η Μέρκελ δήλωσε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, πως η Γερμανία και η Κίνα απορρίπτουν τον "προστατευτισμό".

    Η καγκελάριος δήλωσε πως "θα κάνει τα πάντα ώστε να βρεθεί μια λύση μέσω διαλόγου και να μην πέσουμε σε ένα είδος αντιπαράθεσης που θα καταλήξει στην επιβολή αμοιβαίων δασμών".

    [04] Ιταλία: 17χρονος μαχαίρωσε και έκαψε ζωντανή 16χρονη κοπέλα

    Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί στην Ιταλία η δολοφονία μιας δεκαεξάχρονης κοπέλας από τον δεκαεπτάχρονο αρραβωνιαστικό της, στην νότια περιφέρεια της Καλαβρίας. Όπως ομολόγησε στους εισαγγελείς ο δράστης, πρώτα μαχαίρωσε την κοπέλα του με σουγιά , σε ερημική περιοχή έξω από την κωμόπολη Κοριλιάνο Κάλαμπρο και, στην συνέχεια, την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε ενώ ήταν ακόμη ζωντανή, χωρίς η ίδια να μπορεί, πλέον, να αμυνθεί.

    Ο δεκαεπτάχρονος μετέβη στην συνέχεια στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο και προσπάθησε να αποκρύψει την πραγματικότητα. Οι γιατροί, όμως, υποψιάστηκαν ότι είχε συμβεί κάτι το πολύ σοβαρό και ειδοποίησαν αμέσως τις αστυνομικές αρχές.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς, στο παρελθόν, ο ανήλικος είχε κάνει συχνά, σκηνές ζηλοτυπίας στην άτυχη κοπέλα, ενώ ακόμη και οι συγγενείς του είχαν συμβουλέψει την αρραβωνιαστικιά του να τον χωρίσει.Αυτό που, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εντυπωσίασε βαθύτατα τους ανακριτές, είναι η ψυχρότητα, με την οποία αναγκάσθηκε, τελικά, να παραδεχθεί τις ευθύνες του.

    [05] Στ. Σπίλμπεργκ: «Η ζωή της Αντέλ» είναι μια «ωραία ιστορία αγάπης»

    "Η ζωή της Αντέλ" του γαλλο-τυνήσιου σκηνοθέτη, Αμπντελατίφ Κεσίς που πραγματεύεται ένα διακαές πάθος, ανάμεσα σε δύο νεαρές γυναίκες, κατέκτησε το σημαντικό βραβείο του Χρυσού Φοίνικά στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, και έγινε η πρώτη ταινία που μιλά ανοιχτά και χωρίς περιστροφές για την ομοφυλοφιλία.

    «Είναι μια όμορφη ιστορία, μια όμορφη αγάπη, που μπορεί να αφορά τον καθένα, ανεξαρτήτως της σεξουαλικότητάς του», δήλωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο αμερικανός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, που "τόλμησε" να τοποθετήσει στην κορυφή των Καννών μια ταινία με σαφέστατες σκηνές λεσβιακού σεξ.

    Ερωτηθείς σχετικά με την επιλογή της κριτικής επιτροπής να δώσει το πρώτο βραβείο στην συγκεκριμένη ταινία, την ίδια ημέρα που στο Παρίσι, ήταν σε εξέλιξη μια ογκώδης μαζική διαδήλωση, κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ δήλωσε: «Δεν είναι η πολιτική που μας επηρεάζει αλλά η ταινία». Ωστόσο, ο διάσημος σκηνοθέτης συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε ότι η ταινία "Η ζωή της Αντέλ" ήταν «ένα σημαντικό μήνυμα». «Θέλαμε να παρουσιάσουμε κινηματογραφικά βραβεία και όχι το πολιτικό τίμημα », συμπλήρωσε το μέλος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, ο ρουμάνος σκηνοθέτης Κριστιάν Μουνγκίου.

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σε δήλωσή του ανέφερε ότι το βραβείο ανταμείβει «το ταλέντο των καλλιτεχνών, την ελευθερία του σκηνοθέτη, την τόλμη του και την εμπιστοσύνη στη νεολαία». Η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας Ορελί Φιλιπετί, χαιρέτησε την ταινία ως «έναν ύμνο της αγάπης για τη νεολαία της Γαλλίας», σε μια εποχή όταν άλλοι προσπαθούν να τη χωρίζουν.

    Επιμέλεια: Κ. Καλέτσιος

    [06] Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ εξήγγειλε σχέδιο για επανεκκίνηση της παλαιστινιακής οικονομίας

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ανακοίνωσετην Κυριακήότι ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να επανεκκινήσει την παλαιστινιακή οικονομία αναμένεται να δημιουργήσει επενδύσεις τεσσάρων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    "Σκοπεύουμε να κινητοποιήσουμε περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις" στον τομέα των τουριστικών ακινήτων, είπε ο Κέρι κατά το κλείσιμο της συνάντησης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην ιορδανική πόλη Αλ-Σούνα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Ο Κέρι δήλωσε πως ειδικοί εργάζονται ώστε το σχέδιο να είναι "πραγματικό, χειροπιαστό και έτοιμο να ξεκινήσει". Πρόσθεσε πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των αναλύσεών τους είναι "εκπληκτικά" και δείχνουν πως το σχέδιο θα επιτρέψει μια "σημαντική επανεκκίνηση της οικονομίας"."Οι ειδικοί αυτοί πιστεύουν πως το παλαιστινιακό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί μέχρι 50% μέσα σε τρία χρόνια", είπε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 May 2013 - 4:30:21 UTC