Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί τάπητος
  • [02] Ευ. Μεϊμαράκης: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»
  • [03] Τα φαβορί για τα βραβεία των Καννών
  • [04] Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση μαοϊστών ανταρτών
  • [05] Η Γαλλία καταδικάζει "απερίφραστα την βία" στον Λίβανο

  • [01] Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επί τάπητος

    Με αιχμή της συζήτησης το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, συναντώνται -στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους- αύριο, Δευτέρα, στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση.

    Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών τους για την πορεία του κυβερνητικού έργου, οι κύριοι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης, αναμένεται να συζητήσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την εμπλοκή, που αυτό προκαλεί στην ομαλή συνεργασία των τριών αρχηγών.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος έκανε γνωστό πως θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση της Δευτέρας, κάνοντας λόγο για «συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων».

    [02] Ευ. Μεϊμαράκης: «Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο»

    Φτάνει σήμερα στην Οττάβα ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος θα έχει διμερείς επαφές με τους εκπροσώπους του Καναδικού Κοινοβουλίου και της Καναδικής Γερουσίας και παράλληλα θα επισκεφθεί την Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ, καθώς και τη Νομοθετική Συνέλευση του Τορόντο.

    Πριν από την επίσκεψη στον Καναδά, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον κοινοβουλευτισμό, αλλά και για την πορεία της Ελλάδας, απευθύνοντας ταυτόχρονα μήνυμα προς τους Ελληνες ομογενείς του Καναδά.

    ΕΡ: Ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από τη στιγμή της ανάληψης του θώκου σας με την τρικομματική κυβέρνηση στην εξουσία;

    ΑΠ: Κάθε φορά που επιτυγχάνεται η συνεννόηση και εμπεδώνεται η συνεργασία των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, αποτελεί μια ξεχωριστή σημαντική στιγμή. Έχουν αλλάξει νοοτροπίες και βιώματα ετών. Η θητεία μου θα κριθεί στο τέλος της. Τότε ίσως να μπορώ και εγώ να μιλήσω για σημαντικές στιγμές.

    ΕΡ: Πώς εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση στη χώρα;

    ΑΠ: Οι τελευταίες διεθνείς εκθέσεις και αναλύσεις, αλλά και η ραγδαία αποκλιμάκωση των spreads δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Κάποιοι μάλιστα τον θεωρούν ανέλπιστα καλό. Όλα αυτά οφείλονται στην ωριμότητα και τη ψυχραιμία του ελληνικού λαού, που υποφέρει με μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος τη δημοσιονομική προσαρμογή. Όμως, δεν χρειάζεται εφησυχασμός και αποπροσανατολισμός από τον στόχο καταπολέμησης του δημόσιου χρέους και της ουσιαστικής ανάπτυξης. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στην ανακούφιση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και την ανασύσταση του κοινωνικού κράτους, με ιεραρχήσεις όμως και στόχευση και όχι με σπατάλες και διαρροές κονδυλίων.

    [03] Τα φαβορί για τα βραβεία των Καννών

    «Θα κρίνω τις ταινίες με βάση την αγνότητα που υπάρχει πίσω από τις προθέσεις της δημιουργίας μιας ταινίας» ανάφερε η ηθοποιός και μέλος της κριτικής επιτροπής, Νικόλ Κίντμαν, μερικές ώρες πριν η επιτροπή, υπό την προεδρία του σκηνοθέτη Στίβεν Σπιλμπεργκ, αρχίσει τη συνεδρίασή της για την απονομή του Χρυσού Φοίνικα και των άλλων βραβείων του 66ου κινηματογραφικού φεστιβάλ ως Κανών.

    Σε ένα φεστιβάλ, που αποδείχτηκε από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ είναι αρκετά. Ανάμεσα στα πρώτα είναι η γαλλική ταινία «Η ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς, «Το παρελθόν» του Ιρανού Ασγκάρ Φαρχάντι και «Ενα άγγιγμα αμαρτίας» του Κινέζου Ζία Ζανγκ-Κε.

    Ακόμη, σημαντικό ρόλο στην απονομή θα παίξουν ταινίες όπως το «Inside Llewyin Davis» των αδερφών Κοέν και «Η μεγάλη ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο.

    Για τα βραβεία ερμηνείας φαβορί είναι ο Μάικλ Ντάγκλας για το ρόλο του Λιμπεράτσι και η ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος για το ρόλο της στην ταινία «Η ζωή της Αντέλ».

    [04] Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση μαοϊστών ανταρτών

    Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και σε δεκάδες των τραυματιών από τη χθεσινή επίθεση μαοϊστών ανταρτών σε αυτοκινητοπομπή με τοπικά στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου, στην κεντρική Ινδία, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η αστυνομία.

    Μια ομάδα περισσότερων από 200 ανταρτών είχε στήσει ενέδρα χθες το βράδυ στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πολιτικούς στην περιοχή Σούκμα στο κρατίδιο Σατισγκάρχ.

    Το Κόμμα του Κογκρέσου κυβερνάει την χώρα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά στο Σατισγκάρχ βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

    [05] Η Γαλλία καταδικάζει "απερίφραστα την βία" στον Λίβανο

    Η Γαλλία "καταδικάζει απερίφραστα" τη βία στον Λίβανο, όπου σήμερα το πρωί τα σιιτικά νότια προάστια της Βηρυτού αποτέλεσαν το στόχο ρουκετών, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς κατά την διάρκεια σύντομης επίσκεψής του στο Αμπού Ντάμπι.

    "Δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, όσον αφορά την προέλευση όλου αυτού, αλλά η Γαλλία καταδικάζει απερίφραστα την βία που σημειώθηκε στον Λίβανο", δήλωσε ο Φαμπιούς σε δημοσιογράφους.

    Ο Γάλλος υπουργός κάλεσε παράλληλα τους Λιβανέζους να αποφύγουν "ο πόλεμος στην Συρία να γίνει ο πόλεμος στον Λίβανο" και ζήτησε να προληφθεί οποιαδήποτε "διάχυση" της συριακής σύγκρουσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 May 2013 - 10:30:22 UTC