Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Ύδρα
  • [02] Βρέθηκε αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Σούπερμαν
  • [03] Νεκρή υπάλληλος ζωολογικού κήπου από επίθεση που δέχτηκε από τίγρη
  • [04] Έκτη νύχτα επεισοδίων στα προάστια της Στοκχόλμης
  • [05] Οι Κουβανοί αποκτούν αστικές συνήθειες...θα χτίσουν γκολφ κλαμπ
  • [06] Τραγικό δυστύχημα στο Πακιστάν με 16 παιδιά νεκρά

  • [01] Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Ύδρα

    Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δύσβατο μέρος στην περιοχή Αγ.Τριάδος στην Ύδρα, και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήρε διαστάσεις και χρειάστηκε η συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών.

    Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, οι εστίες της φωτιάς είναι πολύ μικρές πλέον και έχουν περιοριστεί σε συγκεκριμένη περιοχή, όπου, για λόγους ασφαλείας, παρέμειναν όλη τη νύχτα και σήμερα το πρωί οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

    [02] Βρέθηκε αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Σούπερμαν

    Ένα αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Σούπερμαν με το οποίο «παρουσιάστηκε» στο ευρύ κοινό ο σούπερ ήρωας και το οποίο χρονολογείται από το 1938, βγαίνει σε δημοπρασία αφότου βρέθηκε μέσα στον τοίχο ενός ερειπωμένου σπιτιού σε αγροτική περιοχή της Μινεσότα.

    Ο άνθρωπος που αγόρασε το σπίτι, ο Ντέιβιντ Γκονζάλες βρήκε το πρώτο αντίγραφο του πρώτου τεύχους του σούπερμαν όταν ξεκίνησε την ανακαίνιση του σπιτιού μέσα σε ένα τοίχο όπου το είχαν τοποθετήσει ως μονωτικό υλικό.

    Ο 35χρονος Γκονζάλες μετά την ανακάλυψη έκανε μια μικρή έρευνα σχετικά με το κόμικ που στο εξώφυλλό του έχει τον Σούπερμαν να σηκώνει ένα αυτοκίνητο και βρήκε ότι αποτιμάται σε περισσότερα από 150.000 δολάρια.

    Το συγκεκριμένο πρωτότυπο του κόμικ περιγράφεται ως το «άγιο δισκοπότηρο των κόμικ του Σούπερμαν» καθώς από τα 200.000 τυπωμένα, σώζονται μόνο 100 αντίγραφα.

    [03] Νεκρή υπάλληλος ζωολογικού κήπου από επίθεση που δέχτηκε από τίγρη

    Μια υπάλληλος βρετανικού ζωολογικού κήπου, υπέκυψε στα τραύματα που της προκάλεσε μια τίγρης, στο κέντρο άγριων ζώων στο South Lakes Park της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

    Η 24χρονη Σάρα Μακλέι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, ήταν κοντά στην περίφραξη όπου βρίσκονται τα άγρια αιλουροειδή, όταν δέχτηκε την επίθεση από την τίγρη η οποία της προκάλεσε ακρωτηριασμό.

    Η νεαρή γυναίκα που ήταν εκτός από εργαζόμενη και κάτοικος της περιοχής, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Η αστυνομία είπε ότι η τίγρης μετά την επίθεση κλειδώθηκε από τους υπεύθυνους στο κλουβί της και ότι το κοινό δεν τέθηκε σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια του τραγικού γεγονότος.

    Ο ζωολογικός κήπος έκλεισε αμέσως μετά το γεγονός και η διεύθυνση ζήτησε από τους επισκέπτες να εγκαταλείψουν την περιοχή.

    Η αστυνομία και οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

    [04] Έκτη νύχτα επεισοδίων στα προάστια της Στοκχόλμης

    Πολλά οχήματα καταστράφηκαν από φωτιές κατά την έκτη νύχτα ταραχών, στις φτωχές γειτονιές στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου η ένταση, ωστόσο, φαίνεται να έχει μερικώς κοπάσει. Τα περιστατικά βίας που λαμβάνουν χώρα κάθε βράδυ για σχεδόν μια εβδομάδα στις «παραγκουπόλεις» στα περίχωρα της Στοκχόλμης, όπου πλειοψηφεί το αλλοδαπό στοιχείο, φαίνεται να έχουν ατονήσει, μετά την άφιξη επιπρόσθετων αστυνομικών δυνάμεων .

    Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι οι δυνάμεις της επιβολής της τάξης «ενισχύθηκαν με αστυνομικούς που ήρθαν από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε», χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών ενισχύσεων.

    Η βία εν τω μεταξύ επεκτάθηκε την Παρασκευή το βράδυ έως την πόλη Έρεμπρο που βρίσκεται 160 χιλιόμετρα δυτικά της Στοκχόλμης. Εκεί αναφέρθηκε μια πυρκαγιά σε σχολείο, καθώς και αρκετές καταστροφές οχημάτων, αλλά όπως ανέφερε η αστυνομία, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη περίπου τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

    Στη σουηδική πρωτεύουσα όπου η ένταση παραμένει περίπου 200 ακροδεξιοί βρέθηκαν στα προάστια της Στοκχόλμης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν νέα σοβαρά κρούσματα βίας.

    Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Στοκχόλμη απηύθυναν έκκληση προς τους υπηκόους τους να αποφεύγουν τα καυτά σημεία στη σουηδική πρωτεύουσα.

    Η βία έχει προκαλέσει ανοιχτή συζήτηση στη Σουηδία για την ένταξη των μεταναστών στην κοινωνία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του πληθυσμού, και είναι συγκεντρωμένοι στις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της ανεργίας.

    [05] Οι Κουβανοί αποκτούν αστικές συνήθειες...θα χτίσουν γκολφ κλαμπ

    Η κυβέρνηση της Κούβας έδωσε το πράσινο φως στη βρετανική τουριστική εταιρεία Esencia Hotels and Resorts να κατασκευάσει ένα γκολφ κλαμπ πολυτελείας, αξίας 350 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Αβάνα, Τίμ Κοουλ.

    Η λέσχη Καρμπονέρα, όπως ονομάζεται, που βρίσκεται κοντά στο θέρετρο Βαραδέρο, είναι «η πιο σημαντική βρετανική επένδυση στο νησί εδώ και μια δεκαετία», σύμφωνα με τον βρετανό πρέσβη. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Καρμπονέρα είναι «το πρώτο από μια σειρά παρόμοιων έργων που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν, λαμβάνοντας υπόψη το ενδιαφέρον της κουβανικής κυβέρνησης να δώσει στο γκολφ μια θέση στον τομέα του τουρισμού», που σημειωτέον είναι ένας από τους κύριους παράγοντες οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

    Η άδεια δόθηκε παρότι το γκολφ, θεωρείται από τις κομμουνιστικές αρχές του νησιού, ως «αστικό» άθλημα, και εξ αυτού δεν έχει πολλούς οπαδούς στην Κούβα, όπως σε αντίθεση συμβαίνει, με την πυγμαχία και το μπέιζμπολ.

    Η λέσχη Καρμπονέρα θα καλύψει μια έκταση 170 στρεμμάτων στην επαρχία Ματάνσας, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας, και θα περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ με 18 τρύπες, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, 650 διαμερίσματα, ένα εμπορικό κέντρο καθώς επίσης μια λέσχη με γήπεδο τένις, κέντρο σπα και ιστιοπλοΐα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    [06] Τραγικό δυστύχημα στο Πακιστάν με 16 παιδιά νεκρά

    Τουλάχιστον 16 παιδιά και μια δασκάλα σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στο κεντρικό Πακιστάν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το σχολικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε συνολικά 24 παιδιά σε ένα ιδιωτικό σχολείο στα προάστια της Γκουτζράτ, στην επαρχία Πεντζάμπ --περίπου 110 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης-- τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Νταρ Άλι Χάτακ.

    Από την πυρκαγιά τραυματίστηκανκαι άλλοιμαθητές (άγνωστος αριθμός μέχρι στιγμής), οι οποίοι διακομίσθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο.

    Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα που προκλήθηκε την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου άλλαζε την πηγή τροφοδοσίας καυσίμου του οχήματος, περνώντας από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 25 May 2013 - 8:30:26 UTC