Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κέρδη 186 εκατ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα
  • [02] Διακήρυξη στρατηγικής συνεργασίας
  • [03] ΣτΕ: Οριστική απόλυση για επίορκο εκπαιδευτικό
  • [04] Ελεύθεροι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa - Hellas Power
  • [05] Πρόγραμμα για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο

  • [01] Κέρδη 186 εκατ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα

    Κερδοφορία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, καθώς τα καθαρά κέρδη του το πρώτο τρίμηνο του 2013 διαμορφώθηκαν σε 186 εκατ.ευρώ, έναντι ζημιών 265 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

    Λαμβάνοντας υπόψη τη μη επαναλαμβανόμενη απομείωση λόγω της απόκτησης της Eurobank, ύψους 159 εκατ.ευρώ , τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 27 εκατ. ευρώ.

    Ιδιαίτερα θετική, στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων ήταν η συμβολή της Finansbank, με κέρδη ύψους 155 εκατ.ευρώ, ενώ οι θυγατρικές της ΝΑ Ευρώπης είχαν, μετά από πέντε τρίμηνα, θετική συνεισφορά στην κερδοφορία.

    Επιπλέον, η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο πεδίο της οικονομικής προσαρμογής, οδήγησε στη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και επέτρεψε τον αντιλογισμό προβλέψεων ύψους 276 εκατ. ευρώ για ενδεχόμενη απομείωση απαιτήσεων έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

    Όσον αφορά στην ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου του Ομίλου, η επιβράδυνση της δημιουργίας νέων επισφαλειών συνεχίστηκε, με καταγραφή νέων επισφαλειών ύψους 616 εκατ ευρώ, έναντι 662 εκατ. ευρώ του προηγούμενου τριμήνου και 1.244 εκατ. ευρώ στην κορύφωση της κρίσης το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

    [02] Διακήρυξη στρατηγικής συνεργασίας

    Διακήρυξη που αφορά τη στρατηγική συνεργασία Ρωσίας - Σερβίας υπέγραψαν, σήμερα, στο θέρετρο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, οι πρόεδροι των δύο χωρών Βλαντίμιρ Πούτιν και Τόμισλαβ Νίκολιτς.

    Οι δύο Πρόεδροι διατύπωσαν, επίσης, την κοινή κοινή εκτίμηση ότι, οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βελιγραδίου βελτιώνονται συνεχώς.

    ?Ελπίζω πως θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ζητήματα σχετικά με τις διμερείς σχέσεις και τα διεθνή θέματα σήμερα? είπε ο κ. Πούτιν, υποδεχόμενος τον Σέρβο πρόεδρο.

    ?Βελτιώνουμε τις επαφές μας, συνεργαζόμαστε σε διάφορα ενδιαφέροντα έργα κι ελπίζω πως θα μπορέσουμε να αφιερώσουμε κάποιον χρόνο σε όλα αυτά σήμερα? πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, ο κ. Νίκολιτς ευχαρίστησε τον κ. Πούτιν για τη στάση της Ρωσίας απέναντι στη Σερβία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη σταθερή, όπως τόνισε, θέση της Μόσχας απέναντι στη μη αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.

    [03] ΣτΕ: Οριστική απόλυση για επίορκο εκπαιδευτικό

    Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την οριστική παύση εκπαιδευτικού (δασκάλου), ο οποίος ιδιοποιήθηκε το ποσό των 20.051 ευρώ από Σχολική Επιτροπή.

    Επιπλέον, με άλλες τρεις αποφάσεις του ακύρωσε πειθαρχικές ποινές σε βάρος ενός δικηγόρου και ενός πυροσβέστη.

    [04] Ελεύθεροι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση Energa - Hellas Power

    Ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, που κυμαίνεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ, αφέθηκαν οι τέσσερις από τους έξι αρχικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση των εταιρειών Energa και Hellas Power.

    Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς οι δυο εταιρείες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, φέρονται να μην απέδιδαν στο Δημόσιο το τέλος ακινήτων που εισέπρατταν από τους πελάτες τους.

    Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με βούλευμά τους έκριναν ότι μπορούν να αποφυλακιστούν με εγγύηση οι κατηγορούμενοι Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Αντώνης Δεκόλης ,οι οποίοι παρέμειναν στην φυλακή περίπου ένα εξάμηνο.

    Για την υπόθεση παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι οι κατηγορούμενοι Άρης Φλώρος και Στέφανος Σιαφάκας.

    [05] Πρόγραμμα για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο

    «Πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα είναι το πρόγραμμα που αφορά σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τονίζεται ότι «η σχετική δράση σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίησή του».

    Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη και αφορά κοινωφελή εργασία με κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και αμοιβή 490 ευρώ για ανέργους άνω των 29 ετών και 427 ευρώ για ανέργους κάτω των 25 ετών.

    Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας αναφέρει επίσης ότι «η ανεργία και η αντιμετώπισή της αποτελούν ύψιστης προτεραιότητας ζητήματα για το υπουργείο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 May 2013 - 16:30:21 UTC