Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέσα στο 2013 η υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
  • [02] Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του στρατιώτη στο Λονδίνο
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [04] Συνελήφθη ληστής έπειτα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς

  • [01] Μέσα στο 2013 η υπουργική απόφαση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

    Εντός του 2013 θα εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, με την οποία θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την παροχή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την πιλοτική εφαρμογή του οποίου προανήγγειλε σήμερα από το βήμα του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, στο Ζάππειο, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Στο ίδιο συνέδριο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου ανέφερε ότι με την υπουργική απόφαση θα καθορισθούν το ύψος του επιδόματος, τα εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια, καθώς και η διάρκεια καταβολής του.

    Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση, που αποσκοπεί στη ενοποίηση των περίπου 50 προνοιακών παροχών σε ένα ενιαίο επίδομα, πρακτική που εφαρμόζεται και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

    [02] Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του στρατιώτη στο Λονδίνο

    Άλλοι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, συνελήφθησαν σήμερα από τη βρετανική αστυνομία με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη ανθρωποκτονίας, στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο ενός στρατιώτη σε δρόμο του ανατολικού Λονδίνου.

    Σύμφωνα με αστυνομικούς, οι δύο ύποπτοι, που είναι ηλικίας 29 ετών, συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Ντράμερ Λι Ρίγκμπι ο οποίος σφαγιάστηκε στο Γούλγουϊτς την Τετάρτη.

    Οι δύο πρώτοι ύποπτοι, δύο άνδρες νιγηριανής καταγωγής ηλικίας 22 και 28 ετών, δέχτηκαν πυροβολισμούς από αστυνομικούς στο σημείο της δολοφονίας και νοσηλεύονται σε διαφορετικά νοσοκομεία του Λονδίνου. Η κατάστασή τους πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.

    Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης έξι σπίτια.

    [03] Αλ. Τσίπρας: Αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση να αντιτάξει ένα άλλο σχέδιο απέναντι στη σημερινή κατάσταση, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο «Αριστερά και Ευρώπη - Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα».

    Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το θέμα της Κύπρου δείχνει πως μια κυβέρνηση του «ναι» δεν μπορεί να υπερασπιστεί το «όχι» ενός λαού και πως στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους - η οποία, όπως είπε, δεν είναι μια απλή υπόθεση αλλά σκληρή διαδικασία - δεν έχεις ελπίδα όταν πηγαίνεις ως ειδική περίπτωση και μόνη. Και η Κύπρος, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, πήγε απελπιστικά μόνη, με ευθύνη της ελληνικής πλευράς. Επιπλέον ανέφερε, ότι μετά την Κύπρο, η πολιτική του μνημονίου δεν εξασφαλίζει ούτε τις καταθέσεις.

    [04] Συνελήφθη ληστής έπειτα από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς

    Συνελήφθη λίγο μετά τις 10 μ.μ. 42χρονος άνδρας που καταδιώκονταν από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και είχε εγκλωβιστεί σε πολυκατοικία της οδού Χρεμωνίδου στο Παγκράτι.

    Στη διάρκεια της καταδίωξηςο 42χρονος πυροβόλησε κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά. Στην ανταλλαγή πυροβολισμών ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκε σφαίρα στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του στην κοιλιακή χώρα χωρίς να τραυματιστεί. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 42χρονος προηγουμένως είχε διαπράξει τρεις ληστείες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 May 2013 - 20:30:21 UTC