Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εξαπάτηση ανέργων» από ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ
  • [02] Μείωση 51% στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών
  • [03] Αυξήθηκε η βία κατά των γυναικών στον καιρό του μνημονίου
  • [04] Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση στην ΑΕΚ
  • [05] Αρχαιολογικός χώρος η καστροπολιτεία του Μουχλίου στην Αρκαδία
  • [06] Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος
  • [07] Ανακοινώνεται αύριο η δημιουργία Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
  • [08] Στις 10 Οκτωβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρώην διοικητή του ΑΤ Ρέντη
  • [09] Προηγείται και σε νεά δημοσκόπηση ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία
  • [10] Στον Π. Παναγόπουλο για την «Ντουλάπα» τo Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου
  • [11] Ο Πύρρος Δήμας εξελέγη στο ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

  • [01] «Εξαπάτηση ανέργων» από ιδιωτικά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, καταγγέλλει η ΓΣΕΕ

    «Γενικευμένες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που αναπτύσσονται από παρόχους επαγγελματικής κατάρτισης (ΚΕΚ) με "θύματα" χιλιάδες άνεργους νέους, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας "Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους έως 29 ετών"» καταγγέλλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

    Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «μεγάλη μερίδα των Ιδιωτικών κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης επιδίδεται στη συστηματική παραπληροφόρηση των ανέργων υποστηρίζοντας ότι μόνο μέσω αυτών μπορούν να αιτηθούν τη σχετική συμμετοχή τους, ενώ παρουσιάζονται ως δήθεν «μεσολαβητές» για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητάς τους.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, «χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για λογαριασμό τους, και σκοπίμως παραλείπουν να τους γνωστοποιήσουν τον μοναδικό κωδικό Κ.Α.Υ.Α.Σ. (Κωδικός Αριθμού Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής)».

    [02] Μείωση 51% στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

    Σημαντική υποχώρηση κατά 51% εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του έτους το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών της χώρας.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, στο τέλος Μαρτίου το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 2,3 δισ. ευρώ, καταγράφοντας μείωση κατά 2,5 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή πρωτίστως αντανακλά τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος κατά 1,35 δισ. ευρώ, καθώς μεταξύ άλλων οι εισπράξεις από εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,1%, ενώ οι πληρωμές για εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5,2%.

    Πιο αναλυτικά, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου περιορίστηκε λόγω της μείωσης του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 449 εκατ. ευρώ (ή 18,9%), των καθαρών πληρωμών για αγορές πλοίων κατά 57 εκατ. ευρώ (ή 15,9%) και των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων κατά 844 εκατ. ευρώ (ή 26,8%). Οι εισπράξεις από εξαγωγές αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων αυξήθηκαν κατά 4,1%, ενώ οι πληρωμές για αντίστοιχες εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5,6%.

    [03] Αυξήθηκε η βία κατά των γυναικών στον καιρό του μνημονίου

    «Δεν έχω χρήματα, "δεν μπορώ", αλλά...μπορώ να δέρνω» τιτλοφορείται η νέα δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

    Το μνημόνιο, η βία και η συνωμοσία της σιωπής ήταν το εκρηκτικό κοκτέιλ της έρευνας που καλείται, μετά την ολοκλήρωσή της, να απαντήσει στο ερώτημα: Γιατί ο οικονομικά «ευνουχισμένος» άνδρας, ξεσπά στη σύντροφό του;

    Τρεις στις δέκα Ελληνίδες έχουν ζήσει τον εφιάλτη του ξυλοδαρμού από τον σύντροφό τους, έστω και μία φορά στη ζωή τους. Ένας εφιάλτης που, για αρκετές γυναίκες, έχει μετατραπεί σε καθημερινή κόλαση τον τελευταίο χρόνο. Αρνητικοί πρωταγωνιστές- συνήθως- άνεργοι άνδρες λίγο μετά την ηλικία των 40, άνδρες με έντονο εργασιακό στρες, με πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά και με «κουρεμένη» σεξουαλική δραστηριότητα, καθ' ομολογίαν των συντρόφων τους που απάντησαν στην τηλεφωνική έρευνα.

    Η πρωτόγνωρη αυτή καταγραφή περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης - άμεσα συνδεδεμένη με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα - προέκυψε μέσα από ανώνυμη, δειγματοληπτική έρευνα που διενεργήθηκε από την Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο.

    Η έρευνα, με θέμα «Η Ελλάδα της κρίσης και το Μνημόνιο», παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο Σεξουαλικής Υγείας PASSM στο Ντουμπάι, και καταδεικνύει ότι τα κρούσματα βίας, με θύματα κυρίως γυναίκες, είναι αυξημένα κατά 47% τον τελευταίο χρόνο. 'Ολα αυτά προέκυψαν μετά από 1000 τηλεφωνικές συνεντεύξεις, σε 600 άνδρες και 400 γυναίκες.

    «Η ύπαρξη κρουσμάτων βιασμών στην οικογένεια και ξυλοδαρμών δεν υπήρχε ως δείγμα στις 10 παλαιότερες ερευνές μας, κατά την περίοδο του μνημονίου. 'Ανδρες και γυναίκες τηλεφωνούσαν για "περίεργα" σεξουαλικά προβλήματα και "ύποπτες" ατυχίες στην ερωτική ζωή» αναφέρουν οι επιστήμονες.

    Τι έδειξε η έρευνα

  • Τα κρούσματα βίας (σωματικής, σεξουαλικής, λεκτικής) έχουν αυξηθεί κατά 47% τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας, με μια στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

  • Όσον αφορά στη μορφή βίας που εκδηλώνουν οι άνδρες, είναι: λεκτική (72%), οικονομικός εκβιασμός (59%), σεξουαλική ταπείνωση (55%), ξυλοδαρμοί (23%), βιασμοί (18%), πρόκληση τραυμάτων (8%).

  • Σχετικά με την οικονομικό «προφίλ»των ανδρών που εκδήλωσαν βία έναντι των συντρόφων τους, το 44% ήταν άνεργοι, το 39% σε κακή οικονομική κατάσταση και μόνο το 17% ήταν εύρωστοι οικονομικά.

  • Παράλληλα με την αύξηση της σεξουαλικής και σωματικής βίας, τον τελευταίο χρόνο της ύφεσης και του μνημονίου μειώθηκε δραματικά η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, κατά 34%.

  • Το μνημόνιο έχει επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών: πάρα πολύ (39%), αρκετά (30%), καθόλου (31%).

  • Τα συνηθέστερα συναισθήματα που αναφέρουν οι άνδρες: ανασφάλεια (61%), θυμός (50%), απογοήτευση (35%), φόβος (19%), αντίδραση (18%), θλίψη (8%) και ελπίδα (7%).

    Η έρευνα της ΕΜΑΣ και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, καταλήγει στη διαπίστωση ότι «...η σεξουαλική βία, ενδοοικογενειακά, είναι δείκτης κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής αποσάθρωσης».

    [04] Διακόπηκε για τις 30 Μαΐου η δίκη του Μ. Ψωμιάδη για την υπεξαίρεση στην ΑΕΚ

    Στις 30 Μαΐου θα συνεχιστεί η δίκη του Μάκη Ψωμιάδη και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού περίπου 21 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ, την περίοδο που βρισκόταν στην προεδρία της ΠΑΕ. Η δίκη, μετά από πολλές αναβολές, εκφωνήθηκε σήμερα, αλλά διακόπηκε λόγω κωλύματος να παραστούν κάποιοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης κατηγορουμένων.

    Συγκατηγορούμενοι του Μάκη Ψωμιάδη -που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση των «στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου»- στην υπόθεση της ΑΕΚ είναι τα δύο συνονόματα και συνεπώνυμα εξαδέλφια του, Χαρίλαος και Χαρίλαος Ψωμιάδης, η λογίστρια Φιλιώ- Τριανταφυλλιά Γεωργίου και ο Αντώνης Κατσαρός. Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χαρ. Οικονομόπουλος ανέφερε πως «επιτέλους, μετά από επτά, οκτώ αναβολές ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης» ενώ επισήμανε ότι η έναρξη της δίκης συμπίπτει με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.

    Από την πλευρά του, ο Μάκης Ψωμιάδης, διά του συνηγόρου Χρ. Στάθη, εξέφρασε «τη συντριβή του για τον υποβιβασμό της ΑΕΚ», αρνούμενος ωστόσο να δεχθεί ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την οικονομική της κατάσταση. «Ο Μ. Ψωμιάδης δεν νοιώθει συνυπεύθυνος για την οικονομική της κατάρρευση» είπε ο κ. Στάθης, ο οποίος υπενθύμισε πως επί προεδρίας του εντολέα του η ομάδα είχε πάρει το τελευταίο της πρωτάθλημα.

    [05] Αρχαιολογικός χώρος η καστροπολιτεία του Μουχλίου στην Αρκαδία

    Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες βυζαντινές καστροπολιτείες του Μοριά. Η οχυρωμένη πόλη του Μουχλίου στην Αρκαδία, χτισμένη τον 13ο αιώνα πάνω σε έναν επιβλητικό λόφο που ήλεγχε τους μεσαιωνικούς δρόμους της περιοχής, βρίσκεται περίπου 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, ανάμεσα στα χωριά Αγιωργίτικα και Αχλαδόκαμπος.

    Μέχρι χτες το Μουχλί δεν προστατευόταν από κανένα θεσμικό πλαίσιο, εκτός ίσως από τον θρύλο που μιλούσε για τρεις κρήνες, γεμάτη χρυσάφι η πρώτη, νερό η δεύτερη και φίδια η τρίτη, που έτσι και απελευθερώνονταν θα κατέστρεφαν όλη την περιοχή. Η αλλαγή συντελέστηκε με την ομόφωνη γνωμοδότηση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, που έδωσαν το «πράσινο φως» στην κήρυξη της περιοχής σε αρχαιολογικό χώρο.

    «Στο Μουχλί, επειδή εγκαταλείφθηκε αμέσως μετά την οθωμανική κατάκτηση, υπάρχουν μόνον βυζαντινά κατάλοιπα, γεγονός που το καθιστά πολύτιμο και μοναδικό μνημείο», δήλωσε ο Δημήτρης Αθανασούλης, μέλος του Συμβουλίου και προϊστάμενος της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει και ο νομός Αρκαδίας.

    [06] Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος

    Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος, κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

    Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.

    "Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και την γνησιότητα προέλευσης του" ανέφερε ο κ. Αθανασός.

    Ο έλεγχος για τη διαδικασία της πιστοποίησης θα πραγματοποιείται από ειδικό χηιμκό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση και το κόστος της όλης διαδικασίας, για το πρώτο έτος, θα το αναλάβει η Ένωση.

    [07] Ανακοινώνεται αύριο η δημιουργία Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

    Τη δημιουργία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα ανακοινώσει, αύριο, ο επικεφαλής του κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δώσει, στη μία μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, στην Αθήνα.

    Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές που θα γίνουν το 2014 και θα παρουσιάσει το καταστατικό του «ΧΡΙ.Κ.Ε.».

    Σύμφωνα με τον Νίκο Νικολόπουλο, «το καταστατικό εμπεριέχει, στα πρώτα άρθρα, "αυτολεξεί" τις αρχές και τις αξίες, όπως αυτές διατυπώθηκαν τον Μάιο του 1979, από τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή». Όπως σημειώνει ο Νίκος Νικολόπουλος, «αυτές οι αρχές και οι αξίες αποτελούν εθνική παρακαταθήκη, τις οποίες ανεπιφύλακτα τις αποδέχονται οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως παραμένουν σταθερά πιστοί στην ιδεολογία και τα οράματα που πρεσβεύει και υπηρετεί η ελληνική πολιτική σχολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

    Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει, μαζί με τα 35 μέλη της πρώτης διοικούσας επιτροπής, τους στόχους, την πολιτική φιλοσοφία και το όραμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και θα αναπτύξει τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

    [08] Στις 10 Οκτωβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρώην διοικητή του ΑΤ Ρέντη

    Για τις 10 Οκτωβρίου, ορίστηκε να δικαστεί από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά, η μηνυτήρια αναφορά του 34χρονου Πακιστανού Ιμτιάζ Αλάμ Τζαφάρι για παθητική δωροδοκία και υπεξαίρεση χρημάτων εν υπηρεσία, εναντίον του πρώην διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ρέντη.

    Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε, λόγω προσωπικού προβλήματος του συνηγόρου υπεράσπισης του αστυνομικού.

    Ο συγκεκριμένος αστυνομικός έχει τεθεί, με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διαθεσιμότητα, ενώ για την υπόθεση έχει επιληφθεί και το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μετά από την καταγγελία του μετανάστη.

    Ο 34χρονος είχε καταγγείλει στο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων ότι, κατά την προσαγωγή του στις 11 Φεβρουαρίου του 2013 στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, ο διοικητής, που κατηγορείται, του αφαίρεσε 4.000 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του.

    [09] Προηγείται και σε νεά δημοσκόπηση ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία

    Με ποσοστό 45% προηγείται ο κυβερνητικός συνασπισμός, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL, δεν εξασφαλίζει ωστόσο κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), με 4%, δεν φθάνουν το όριο εισόδου την Βουλή (5%).

    Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) συγκεντρώνουν ποσοστό 41%, έναντι 24% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) οι οποίοι γιορτάζουν αύριο τα 150 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, ενώ οι Πράσινοι βρίσκονται στο 13% και η Αριστερά στο 8%. Το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), το οποίο υποστηρίζει την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, συγκεντρώνει 3%, όσο και το κόμμα των Πειρατών.

    [10] Στον Π. Παναγόπουλο για την «Ντουλάπα» τo Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου

    Τα Κρατικά βραβεία Συγγραφής Θεατρικών Έργων έτους 2012 ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    To Κρατικό Βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Παναγόπουλο για το έργο του «Η ντουλάπα» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Χορικάουα Τατσούκο». Το χρηματικό έπαθλο του βραβείου αυτού είναι πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000).

    ΤοΚρατικό Βραβείο για νέους Θεατρικούς Συγγραφείς απονεμήθηκε στην Άρτεμη Μουστακλίδου για το έργο της «Απειλή» που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο «Diana M.»

    [11] Ο Πύρρος Δήμας εξελέγη στο ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών

    Ολοκληρώθηκε στη Μόσχα το Εκλογικό Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (IWF), στο οποίο η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον ισόβιο γραμματέα τής Ομοσπονδίας Γιάννη Σγουρό και τους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα και Βαλέριο Λεωνίδη, ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής ομάδας. Μιλώντας στις εργασίες του Συνεδρίου ο Ι. Σγουρός αναφέρθηκε στη μεγάλη μέχρι σήμερα πορεία και προσφορά της Άρσης Βαρών στο Ολυμπιακό κίνημα και τις προκλήσεις του μέλλοντος, ώστε το άθλημα να γίνει δημοφιλέστερο και πιο διεισδυτικό στη νεολαία και τη διεθνή αθλητική κοινότητα.

    Ως αποτέλεσμα της 30χρονης συστηματικής δουλειάς στους κόλπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας από ελληνικής πλευράς, η οποία φαίνεται πως τυγχάνει γενικής αναγνώρισης, θεωρείται και το γεγονός ότι εξελέγη ο Πύρρος Δήμας ως μέλος του 29μελούς ΔΣ της Ομοσπονδίας, πράγμα, που αποτελεί και προσωπική τιμή στον τέσσερις φορές Ολυμπιονίκη μας. «Αν δουλέψει σκληρά και αποτελεσματικά θα δικαιωθεί, γιατί οι ξένοι τιμούν και δεν λησμονούν την προσφορά του καθενός και επιβραβεύουν την προσπάθεια», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ι. Σγουρός.

    Ο Π. Δήμας δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για τη διεθνή αυτή αναγνώριση της ελληνικής Άρσης Βαρών και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την επιτυχία των σκοπών του αθλήματος και της εθνικής ομάδας διεθνώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 May 2013 - 10:30:27 UTC