Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση των προσλήψεων, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ
  • [02] Σημαντική μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος
  • [03] Αλ. Τσίπρας: Ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων
  • [04] 79 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ

  • [01] Αύξηση των προσλήψεων, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ

    Μεταστροφή του κλίματος στην αγορά εργασίας με αύξηση των προσλήψεων και των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης αποτυπώνουν τα στοιχεία του α' τριμήνου του 2013 του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Μιχάλη Κανδαράκη.

    Συγκεκριμένα, για τοα' τρίμηνο του 2013, για πρώτη φορά από το 2010, διαπιστώνεται αύξηση των νέων προσλήψεων κατά 7,79% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    Ακόμη, οι εργοδότες οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίοδο προχώρησαν σε νέες προσλήψεις, επέλεξαν την πλήρη απασχόληση των εργαζομένων (αύξηση κατά 19,25%) σε σχέση με τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, ενώ αντίστοιχα μειώθηκαν κατά 23,37%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, οι μετατροπές των συμβάσεων εργασίας από πλήρη σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

    [02] Σημαντική μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος

    Έλλειμμα ύψους 2,425 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο τετράμηνο του 2013 έναντι ελλείμματος 9,148 δισ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012, και στόχου για έλλειμμα 5,740 δισ. ευρώ. Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 306 εκατ. ευρώ και είναι σημαντικά μειωμένο έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 1,729 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο του 2012 και του στόχου για έλλειμμα 3,613 δισ. ευρώ.

    Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το πρώτο τετράμηνο του 2013, Ιανουαρίου - Απριλίου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15,743 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 786 εκατ. ευρώ ή 5,3% έναντι του στόχου του πρώτου τετραμήνου του 2013.

    Το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 14,027 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 130 εκατ. ευρώ ή 0,9%, έναντι του στόχου.

    Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι το μήνα Απρίλιο τόσο οι άμεσοι όσο και οι έμμεσοι φόροι ανήλθαν στο ύψος των στόχων που είχαν τεθεί, «γεγονός που, ιδίως για τους έμμεσους φόρους, συμβαίνει για πρώτη φορά εφέτος».

    [03] Αλ. Τσίπρας: Ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων

    Την ανάγκη δημιουργίας ενός πανελλαδικού δικτύου αλληλεγγύης των συνταξιούχων υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση συνταξιούχων, ενώ παράλληλα, ανακοίνωσε σειρά πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι η ώρα να στήσουμε ένα δίκτυο, ένα πυλώνα αλληλεγγύης και δράσης στον χώρο των συνταξιούχων με πανελλαδική δομή που θα στηρίζει με όλους τους τρόπους τον συνταξιούχο και θα κάνει αποδοτικότερη τη δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

    Απαντώντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για τις αισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι έχουν αποτύχει σε όλες τις προβλέψεις τους. Η εσωτερική και εξωτερική τρόικα και ο μηχανισμός της προπαγάνδας τους προσπαθεί να μας πείσει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα και πρόσθεσε :

    «Μας λένε ανερυθρίαστα ότι βγαίνουμε από την κρίση την ώρα που όλη η Ευρώπη μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην κρίση. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αλλάζει το κλίμα γιατί ξεκινάνε το πρόγραμμα της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου που ονομάζουν πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων». Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις θέσεις του κόμματός του για τις ιδιωτικοποιήσεις σημειώνοντας ότι αυτά τα λίγα χρήματα που θα πάρουν πάνε στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης, τα 6 δισ. πήγαν στους δανειστές.

    [04] 79 νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ

    Τουλάχιστον 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες είχαν στόχο κυρίως σιίτες σε όλο το Ιράκ, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές και αστυνομικές πηγές.

    Μαζί με τα σημερινά θύματα, ο αριθμός των νεκρών από τις διαδογματικές συγκρούσεις την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τους 200. Η ένταση μεταξύ των σιιτών και της μειονότητας των σουνιτών έχει φτάσει σε σημείο που πολλοί φοβούνται ότι δεν θα αργήσει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο.

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις. Στο Ιράκ δρουν πολλές ισλαμιστικές σουνιτικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, που φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα και στο παρελθόν έχει βάλει στο στόχαστρό του τους σιίτες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 May 2013 - 20:30:22 UTC