Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Λάνα Ντελ Ρει έρχεται στην Ελλάδα
  • [02] Μείωση του ποσοστού ανεργίας εντός του 2014 «βλέπει» ο Ι. Στουρνάρας
  • [03] Η κυβέρνηση Λέτα αναστέλλει την πληρωμή του φόρου πρώτης κατοικίας
  • [04] Ασφαλίστηκαν προς τρίτους τα πλοία των δύο κοινοπραξιών της Σαλαμίνας

  • [01] Η Λάνα Ντελ Ρει έρχεται στην Ελλάδα

    Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Λάνα ντελ Ρει έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Terra Vibe Park για να συμμετάσχει στο Rockwave Festival τη Δευτέρα 8 Ιουλίου.

    Η περσόνα που συνδυάζει τη femme fatale, την ντίβα του Hollywood των '50s, αλλά και μία πιο ρομαντική εκδοχή, θα ανέβει στο Terra Stage, τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Rockwave Festival.

    [02] Μείωση του ποσοστού ανεργίας εντός του 2014 «βλέπει» ο Ι. Στουρνάρας

    Yπό τον τίτλο «Ο Στουρνάρας λέει πως η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να είναι αναδρομική», το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά ζητήματα Agence Europe δημοσιεύει συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

    Στην εισαγωγή τής συνέντευξης επισημαίνεται ότι η Αθήνα συνεχίζει τις προσπάθειές της και πιστεύει ότι «η επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων ως το τέλος τού έτους θα της επιτρέψει να προχωρήσει σε μια νέα μείωση του χρέους της, καθώς και σε χαλάρωση της λιτότητας προς ανακούφιση του ελληνικού λαού».

    Αναφέρεται, επίσης, ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών πιστεύει πως οι Ευρωπαίοι είναι πλέον σοφότεροι και καλύτερα εξοπλισμένοι σε σχέση με την αρχή της κρίσης, ενώ ο Ι. Στουρνάρας δεν κρύβει ότι συχνά έχει διαφωνήσει με τις επιλογές της τρόικας στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

    [03] Η κυβέρνηση Λέτα αναστέλλει την πληρωμή του φόρου πρώτης κατοικίας

    Την αναστολή της πληρωμής της δόσης του Ιουνίου του φόρου πρώτης κατοικίας καθώς και την αναχρηματοδότηση του έκτατου ταμείου ανεργίας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

    «Οι αποφάσεις μας δίνουν τις πρώτες αναγκαίες απαντήσεις στις οικογένειες, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.

    Η μετάθεση της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου για την πρώτη κατοικία, που έληγε στο τέλος του επόμενου μηνός, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικού ανακαθορισμού του συγκεκριμένου φόρου (που είναι γνωστός με το αρκτικόλεξο Imu). Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως τον Αύγουστο.

    [04] Ασφαλίστηκαν προς τρίτους τα πλοία των δύο κοινοπραξιών της Σαλαμίνας

    Oι πλοιοκτήτες της Σαλαμίνας πληρούν πλέον όλες τις προϋποθέσεις που έχει ορίσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγιά τους, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά.

    Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Αigaion Ασφαλιστική, τονίζοντας ότι προχώρησε ήδη, κατόπιν συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους φορείς, στην ασφάλιση προς τρίτους των πλοίων των δύο κοινοπραξιών που εκτελούν δρομολόγια στη Σαλαμίνα, για ένα έτος και για ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 130 εκατ. δολάρια, όπως προβλέπει το Π.Δ. 6/2012.

    Στο μεταξύ, το τέταρτο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε οριστικά την προσφυγή των δύο κοινοπραξιών που δραστηριοποιούνταν έως τώρα στις συγκεκριμένες γραμμές, με την οποία ζητούσαν να κηρυχθεί παράνομη η απόφαση με την οποία, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, το υπουργείο Ναυτιλίας υποχρέωνε πλέον όλα τα πλοία χωρητικότητας άνω των 300 GT, από 1ης Ιανουαρίου 2012, να διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη για απαιτήσεις υπέρ τρίτων (με στόχο να εξασφαλίζεται η επαρκής αποζημίωση των επιβατών, σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς κατά τη διάρκεια του πλου).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 17 May 2013 - 12:30:21 UTC