Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου
  • [02] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ
  • [03] Στη Μόσχα ο γγ του ΟΗΕ για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία
  • [04] Ο Κάμερον προωθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας ή όχι, στην ΕΕ
  • [05] Η Carmat πήρε άδεια για να εμφυτεύσει την τεχνητή καρδιά της σε ανθρώπους
  • [06] Ανοίγει τις πύλες της η 3η Ανθοκομική Έκθεση στον Πειραιά
  • [07] Η Αντζελίνα Ζολί αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή
  • [08] Κανονικά διεξάγεται η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τη Σαλαμίνα προς το Πέραμα
  • [09] Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε τέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού

  • [01] Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

    Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση διακίνησης «μαύρου πολιτικού χρήματος» από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Σήμερα, το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ενστάσεων.

    Εν τω μεταξύ, οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αναμένεται να καλέσουν σε απολογία τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη αλλά και τον γιο του Μιχάλη.

    Η κατηγορία για την οποία καλείται να λογοδοτήσει ο Κύπριος πρώην υπουργός και ο γιος του, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν , με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το υπουργείο Άμυνας των ΤΟR M-1.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

    [02] Εικοσιτετράωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

    Εικοσιτετράωρη απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ ως συμπαράσταση στους καθηγητές στους οποίους ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλονται τα φύλλα επιστράτευσής τους, η οποία ξεκινά αύριο.

    Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων. Το ίδιο αίτημα διατύπωσε προς τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, και το συνδικαλιστικό όργανο των δασκάλων.

    [03] Στη Μόσχα ο γγ του ΟΗΕ για να συζητήσει την κατάσταση στη Συρία

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν θα έχει προγραμματισμένες συνομιλίες αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα με τη ρωσική κυβέρνηση για μια σειρά θεμάτων, με κυρίαρχο το αιματοκύλισμα στη Συρία.

    [04] Ο Κάμερον προωθεί δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας ή όχι, στην ΕΕ

    Το Συντηρητικό Κόμμα του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον θα παρουσιάσει σήμερα μια πρόταση νόμου με στόχο να εγγυηθεί τη διοργάνωση πριν από τα τέλη του 2017 ενός δημοψηφίσματος για τη συμμετοχή της Βρετανίας στην ΕΕ, ανακοίνωσε το κόμμα.

    Ο Κάμερον, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα οργανώσει μια τέτοια διαβούλευση πριν από το τέλος του 2017 εφόσον επανεκλεγεί σε δύο χρόνια, ελπίζει έτσι να εξουδετερώσει μια απειλή εξέγερσης των ευρωσκεπτικιστών της παράταξής του.

    Πράγματι βουλευτές παρουσίασαν μια πρόταση στη Βουλή των Κοινοτήτων, στην οποία εκφράζουν τη λύπη τους επειδή απουσιάζει από το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που παρουσιάσθηκε στις αρχές Μαΐου, οποιοδήποτε νομοσχέδιο που να σφραγίζει την οργάνωση ενός δημοψηφίσματος. Μια συμβολική ψηφοφορία της πρότασης αυτής, η οποία εκτιμάται ότι θα μπορούσε να εγκριθεί από περίπου εκατό ευρωσκεπτικιστές βουλευτές, προβλέπεται για αύριο Τετάρτη.

    Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov που δημοσιεύθηκε στις 8 Μαΐου, 46% των Βρετανών θέλουν μια έξοδο από την ΕΕ, έναντι 35% που επιθυμούν να παραμείνουν σ' αυτή.

    [05] Η Carmat πήρε άδεια για να εμφυτεύσει την τεχνητή καρδιά της σε ανθρώπους

    Η γαλλική εταιρεία Carmat ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε την άδεια από τις υγειονομικές αρχές τεσσάρων χωρών για να πραγματοποιήσει τεστ εμφύτευσης σε άνθρωπο της τεχνητής καρδιάς της.

    Αυτή η βιοπροσθετική καρδιά, η οποία επιτρέπει την πλήρη αυτονομία του ασθενούς και θεωρείται η πιο προηγμένη στον κόσμο, θα καταστεί δυνατό να δοκιμαστεί σε τέσσερα καρδιοχειρουργικά κέντρα "διεθνούς φήμης" στο Βέλγιο, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    [06] Ανοίγει τις πύλες της η 3η Ανθοκομική Έκθεση στον Πειραιά

    Με τα εγκαίνια, που θα γίνουνσήμερα στις 7 το απόγευμα, ανοίγει επίσημα τις πύλες της η 3η Ανθοκομική Έκθεση στον Τινάνειο Κήπο στον Πειραιά.

    Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 26 Μαϊου θα συμμετέχουν 90 περίπτερα με 40 επιχειρηματίες ενώ θα παρουσιαστούν περισσότερα από 2.000 είδη λουλουδιών.

    [07] Η Αντζελίνα Ζολί αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή

    Η Αντζελίνα Ζολί αποκάλυψε σήμερα ότι υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή για να προλάβει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο.

    Σε άρθρο της με τίτλο "η ιατρική επιλογή μου" που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Νιού Γιόρκ Τάιμς", η αμερικανίδα ηθοποιός γράφει πως υποβλήθηκε σε αυτή την επέμβαση επειδή έχει ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες και τους μαστούς.

    [08] Κανονικά διεξάγεται η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία από τη Σαλαμίνα προς το Πέραμα

    Κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματαή διαμαρτυρίες, διεξάγεται από το πρωί η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία απο τη Σαλαμίνα προς το Πέραμα, μετά την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας, να αναθέσει την κάλυψη των γραμμών σε άλλες εταιρείες, καθώς οι δύο κοινοπραξίες των φέρι μπόουτ που διαχειρίζονταν έως σήμερα την ακτοπλοϊκή σύνδεση, δεν κατέθεσαν βεβαίωση υποχρεωτική κάλυψης των πλοίων τους προς τρίτους, όπως ορίζει και σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είχε δώσει προθεσμία στις δύο κοινοπραξίες έως χθες το βράδυ, να προσκομίσουν βεβαιώσεις ασφαλιστικής κάλυψης προς τρίτους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε σε ανάκληση των αδειών αποδοχής δρομολογίων.

    Η γραμμή από τα ξημερώματα εξυπηρετείται από δύο πλοία, ενώ για την κάλυψη των αναγκών εντός της ημέρας αναμένεται να δρομολογηθούν άλλα 11 φέρι μπόουτ διαφόρων τύπων.

    Το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε ήδη στην τροποποίηση δρομολογίων και καλεί το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση των εν λόγω πορθμειακών γραμμών να επικοινωνεί με τις Λιμενικές Αρχές Σαλαμίνας (Τηλ: 210-4677277) και Περάματος (Τηλ: 210-4410441), ώστε να τους παρέχονται οι κατάλληλες οδηγίες σχετικά με τη δυνατότητα και τον τρόπο μετακίνησής τους, ενώ ζητά την κατανόησή τους για τις τυχόν δυσλειτουργίες που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τις προσεχείς ημέρες.

    [09] Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε τέσσερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού

    Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε τέσσερα νέα κρούσματα στην Ανατολική Επαρχία της του νέου κορωνοϊού που μοιάζει στον SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο).

    Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ένα από τα τέσσερα κρούσματα αντιμετωπίσθηκε και ο ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι τρεις άλλοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 May 2013 - 6:30:22 UTC