Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο" στη Σλοβενία
  • [02] Χρήσιμος ο ρόλος του American-Hellenic Institute
  • [03] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και του ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών
  • [04] «Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα φάση» δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας

  • [01] "Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο" στη Σλοβενία

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία εξέτασης και αποτίμησης των σχεδίων τα οποία της υπέβαλε η κυβέρνηση της Σλοβενίας σε ό,τι αφορά τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προτίθεται να προωθήσει και θέλει η Λουμπλιάνα να προχωρήσει σε ταχεία ανάληψη δράσης για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα της χώρας, δήλωσε απόψε ο αρμόδιος επίτροπος Όλι Ρεν.

    «Είναι πολύ νωρίς για να αποφανθούμε εάν τα προγράμματα αυτά δίνουν μια επαρκώς σθεναρή και αξιόπιστη απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα αυτή τη στιγμή», είπε ο Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα της ΕΕ.

    «Ακόμη κι αν η τρέχουσα κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», τόνισε ο Ρεν, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει «αποφασιστική δράση».

    Το Eurogroup ?σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές στις Βρυξέλλες? επρόκειτο να πιέσει την κυβέρνηση της Άλενκα Μπράτουσεκ να λάβει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να αντιμετωπίσει τις επισφάλειες του τραπεζικού της τομέα και τα δημοσιονομικά της προβλήματα, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνει το έκτο μέλος της ευρωζώνης που θα ζητήσει διεθνή δανεισμό από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    [02] Χρήσιμος ο ρόλος του American-Hellenic Institute

    Τον «χρήσιμο ρόλο που διαδραματίζει το Αμερικανικο-ελληνικό Ινστιτούτο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη και παράγοντες του συστήματος για τα ελληνικά θέματα» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Ν. Λαριγκάκη και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του.

    Ο κ.Αβραμόπουλος επεσήμανε ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Ινστιτούτο λειτουργεί ως αρωγός στην αναβάθμιση των σχέσεων της χώρας μας με τις ΗΠΑ, προωθώντας τη «νέα εικόνα της χώρας μετά και πέρα από την οικονομική κρίση».

    [03] Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ και του ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών

    Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η ΟΛΜΕ και το ΠΑΜΕ ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών, απόψε στο κέντρο της Αθήνας.

    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ ξεκίνησε έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Ερμού, όπου καθηγητές πραγματοποίησαν χάπενινγκ. Ντυμένοι με στρατιωτικές στολές και με φιμωμένα τα στόματα οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με τα σύμβολα της χούντας και το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων». Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, στην οποία προπορευόταν αυτοσχέδιο τανκ.

    Στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκπρόσωποι εργαζομένων του μετρό και Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

    [04] «Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα φάση» δήλωσε ο Ι. Στουρνάρας

    «Η ελληνική οικονομία μπαίνει σε νέα φάση» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, λίγο μετά την καταρχήν έγκριση της διπλής δόσης για την Ελλάδα, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, από το Eurogroup.

    Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι η πρώτη δόση του Μαΐου, ύψους 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί εντός των επομένων ημερών, ενώ η επόμενη δόση, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιούνιο, εφόσον η Ελλάδα εκπληρώσει ορισμένες προαπαιτούμενες δράσεις. Όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, τα προαπαιτούμενα σχετίζονται με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την εφαρμογή της νομοθεσίας για τη διαφθορά, καθώς και με το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

    Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Είναι σαφώς μία επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα πάει καλά, αλλά δεν εφησυχάζουμε». Τόνισε, δε, ότι το κλίμα στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup ήταν «διθυραμβικό» για τη χώρα και «καλύτερο παρά ποτέ». Ερωτηθείς για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να χρειασθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που θα αναλογούν στο 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και στο 2,2% του ΑΕΠ το 2016, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι τα μέτρα αυτά δεν θα έχουν τη μορφή μείωσης μισθών και συντάξεων και πως η όλη προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Σημείωσε, δε, ότι τα μέτρα για τη διετία 2015-2016 θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης, το οποίο δεν είναι προβλέψιμο.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, ο οποίος είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ύψος της ανάπτυξης το 2015 και το 2016 και ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή για πρόσθετα μέτρα είναι πρόωρη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 13 May 2013 - 20:30:20 UTC