Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε αναβρασμό καθηγητές και ΑΔΕΔΥ
  • [02] Ο Β. Σόιμπλε σθεναρά αντίθετος στην αγορά διασφαλισμένων ομολόγων από την ΕΚΤ
  • [03] Και τώρα απέναντι στη «Βασίλισσα»
  • [04] Αποφασισμένος να αποτρέψει την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Δαμασκό, ο Νετανιάχου
  • [05] Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Ανατολική Γερμανία χρησίμευσαν ως πειραματόζωα
  • [06] Δύο τα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία
  • [07] Αποφασίζονται ουσιαστικές χαλαρώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές

  • [01] Σε αναβρασμό καθηγητές και ΑΔΕΔΥ

    Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Χθες, τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), σε έκτακτη συνεδρίαση,αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας που θα σταλούν αύριο το πρωί.

    Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να παραμείνει η αρχική πρόταση προς τον κλάδο να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις εξετάσεις.

    Επίσης, συνεδριάζει εκτάκτως αύριο καιη Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

    Όπως αναφέρει, είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή».

    Από την πλευρά της κυβέρνησης, δηλώνουν αποφασισμένοι να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα και αύριο ανακοινώνεταιη επιστράτευση των καθηγητών.

    [02] Ο Β. Σόιμπλε σθεναρά αντίθετος στην αγορά διασφαλισμένων ομολόγων από την ΕΚΤ

    Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη κίνηση της ΕΚΤ να αγοράσει κρατικά εμπράγματα διασφαλισμένα ομόλογα (ABS) προκειμένου να βοηθήσει αυτές τις χώρες να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους, επισημαίνοντας στο κόμμα του πως αυτό ισοδυναμεί «με κεκαλυμμένη κρατική χρηματοδότηση», υποστηρίζει στη σημερινή του έκδοση το περιοδικό Ντερ Σπίγκελ.

    Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Σόιμπλε έκανε αυτές τις επισημάνσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Χρηστιανοδημοκρατικού Κόμματός του (CDU) την περασμένη Τετάρτη, υποστηρίζοντας πως η αγορά από την ΕΚΤ τέτοιων καλυμμένων ομολόγων συνιστά παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.

    [03] Και τώρα απέναντι στη «Βασίλισσα»

    Έφθασε η ώρα του μεγάλου τελικού για τον Ολυμπιακό καθώς απόψε στις 22.00 στέκεται απέναντι στη «Βασίλισσα» και απειλεί να της στερήσει το τρόπαιο.

    Οαρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης εξηγεί πως το "run 'n' gun" παιχνίδι ευνοεί τη Ρεάλ Μαδρίτης και γι΄ αυτό οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να ξέρουν πότε θα τρέξουν και πότε όχι.

    «Προχθές δείξαμε... ό,τι δείξαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και είμαστε τώρα ένα ματς μακριά από το τρόπαιο.

    Η Ρεάλ είναι μία σπουδαία ομάδα, το απέδειξε, έδειξε χαρακτήρα απέναντι στην Μπαρτσελόνα παρότι βρέθηκε δύο φορές να ακολουθεί με διαφορά πάνω από 10 πόντους.

    Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ιδιαίτερη συγκέντρωση. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να πάμε ένα παιχνίδι και σε υψηλό και σε χαμηλό ρυθμό.

    Σήμερα πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να ξέρουμε πότε θα τρέξουμε και πότε θα πάμε σε "σετ" παιχνίδι.

    Όσον αφορά τους διαιτητές που θα διευθύνουν τον τελικό Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης, στον "O2 Αrena" του Λονδίνου, αυτοί θα είναι ο Ιταλός Γκερίνο Τσέρεμπουκ, ο Σέρβος Ιλια Μπελόσεβιτς και ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ.

    Τον «μικρό τελικό» ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα θα διευθύνουν οι Ρόμπερτ Λότερμόζερ (Γερμανία), Ματέι Μπολτάουζζερ (Σλοβενία) και Ηλίας Κορομηλάς (Ελλάδα).

    [04] Αποφασισμένος να αποτρέψει την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Δαμασκό, ο Νετανιάχου

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος πρόκειται σύντομα να μεταβεί στη Μόσχα, είναι «απόλυτα αποφασισμένος» να αποτρέψει την πώληση ρωσικών πυραύλων στη Συρία, υποστήριξε σήμερα μέλος του υπουργικού συμβουλίου στην κρατική ραδιοφωνία.

    Η πιθανή προμήθεια ρωσικών πυραύλων τύπου S-300 στη Συρία «μας ανησυχία σε μεγάλο βαθμό κι ο πρωθυπουργός είναι απολύτως αποφασισμένος να μην υπογραφεί το συμβόλαιο αυτό», δήλωσε ο υπουργός Υδάτων και Ενεργείας Σιλβάν Σαλόμ.

    «Μία τέτοια προμήθεια προς τη Συρία θα μετέβαλλε την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και τα όπλα αυτά θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ», της ισλαμιστικής οργάνωσης στον Λίβανο που υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και την κυβέρνηση του Ιράν, επέμεινε ο Σαλόμ.

    [05] Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Ανατολική Γερμανία χρησίμευσαν ως πειραματόζωα

    Πάνω από 50.000 άνθρωποι στην πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της (Ανατολικής) Γερμανίας χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες, συχνά χωρίς να το γνωρίζουν και ορισμένοι εξ αυτών πληρώνοντάς το με τη ζωή τους, υποστηρίζει σε άρθρο του στη σημερινή του έκδοση το περιοδό Ντερ Σπίγκελ.

    Συνολικά διεξήχθησαν 600 τέτοιες έρευνες σε 50 κλινικές, οι οποίες συνεχίσθηκαν έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, αποκαλύπτει το περιοδικό, επικαλούμενο έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας της ΛΔΓ και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων.

    Από τα έγγραφα προκύπτει η επιβεβαίωση του θανάτου δύο ανθρώπων στο Ανατολικό Βερολίνο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του φαρμάκου Trental, για τη βελτίωση του κυκλοφορικού, που ανέπτυσσε η δυτικογερμανική εταιρεία Hoechst (η οποία αργότερα συγχωνεύθηκε με τη Sanofi), ή ακόμη άλλους δύο νεκρούς στο Μαγδεμβούργο κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών ενός αντιυπερτασικού σκευάσματος της Sandoz, η οποία κατόπιν εξαγοράσθηκε από την ελβετική Novartis.

    Πολλοί συχνά, οι άνθρωποι που δοκίμαζαν τα πειραματικά σκευάσματα δεν ήταν σε θέση να δώσουν συνειδητά την συγκατάθεσή τους για τις δοκιμές, όπως είναι η περίπτωση 30 μεγάλων σε ηλικία διανοητικά καθυστερημένων, στους οποίος δοκιμάσθηκε το ΕΡΟ έπειτα από παραγγελία δυτικογερμανικής εταιρείας στο βερολινέζικο νοσοκομείο της Πρόνοιας, ή των αλκοολικών σε κατάσταση τρομώδους παραληρήματος στα οποία χορηγούνταν το Nimopidin της Bayer για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο.

    Τα δυτικά εργαστήρια προσέφεραν έως και 800.000 ανατολικογερμανικά μάρκα (περίπου 400.000 ευρώ) για κάθε τέτοια κλινική δοκιμή, προσθέτει το Σπίγκελ.

    [06] Δύο τα κρούσματα από τον νέο κορωνοϊό στη Γαλλία

    Ένα δεύτερο κρούσμα του νέου κορωνοϊού, ο οποίος προσομοιάζει αρκετά προς εκείνον του οξέως αναπνευστικού συνδρόμου SARS, επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    Πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είχε νοσηλευθεί επί τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο της Βαλενσιάν (βόρεια) στο ίδιο δωμάτιο με τον 65χρονο ασθενή, ο οποίος είχε ταξιδεύσει στο Ντουμπάι και στον οποίο είχε διαγνωσθεί το πρώτο κρούσμα του ιού στη Γαλλία.

    [07] Αποφασίζονται ουσιαστικές χαλαρώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές

    Ουσιαστικές χαλαρώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές θα αποφασιστούν από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα, που αρχές της εβδομάδας θα διαβουλευθούν για το σχέδιο του 12ου διατάγματος, το οποίο πρέπει να εκδοθεί πριν από την ερχόμενη Παρασκευή.

    Το νέο διάταγμα θα περιλαμβάνει χαλαρώσεις τις οποίες έχει ζητήσει με επιστολή του και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς καταγράφονται πλέον ανυπέρβλητες δυσκολίες για τις επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών. Αναμένεται ότι θα αποφασιστεί άρση της απαγόρευσης ανοίγματος νέων τραπεζικών λογαριασμών από νομικά πρόσωπα.

    Αυτό αναμένεται να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και ειδικά σε αυτές που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή και μέχρι σήμερα είναι παγιδευμένες. Το άνοιγμα λογαριασμών ήταν βασικό αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, για διευκόλυνση των συναλλαγών τους και κυρίως με τους προμηθευτές τους στο εξωτερικό.

    Επίσης, Υπουργείο Οικονομικών και Κεντρική Τράπεζα θα συζητήσουν και τη δυνατότητα να επιτραπεί η χρησιμοποίηση καταθέσεων και το «σπάσιμο» γραμματίων, για την εξόφληση δανείων ή πιστωτικών καρτών.

    Στόχος είναι να υιοθετηθεί το συντομότερο το νέο διάταγμα και αν είναι δυνατό πριν τη λήξη του υφιστάμενου, την ερχόμενη Παρασκευή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 May 2013 - 8:30:22 UTC