Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν.Μηταράκης: Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας
  • [02] Αποθεώθηκαν οι Depeche Mode από το ελληνικό κοινό τους
  • [03] Λήξη συναγερμού για τρία πιθανά θύματα του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία
  • [04] Το υγιές τμήμα της FBB απορροφά η Εθνική Τράπεζα
  • [05] Στην Ισλανδία ο Π. Καμμένος
  • [06] Έκλεψαν γουναρικά από την 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας
  • [07] Νέα ισχυρή δόνηση 6, 2 Ρίχτερ αναστάτωσε το νότιο Ιράν
  • [08] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για «καλή συνάντηση» Κέρι - Κασουλίδη

  • [01] Ν.Μηταράκης: Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας

    Μια νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Κίνας ανοίγει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο, τονίζει από την κινεζική πρωτεύουσα ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Μηταράκης, που βρέθηκε στην κινεζική πρωτεύουσα ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι μετά τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ο δεύτερος ηγέτης χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επισκέπτεται την Κίνα μετά την ανάληψη του τιμονιού της χώρας από τη νέα κινεζική ηγεσία.

    [02] Αποθεώθηκαν οι Depeche Mode από το ελληνικό κοινό τους

    Αποθεώθηκαν από το φανατικό ελληνικό κοινό τους, χθες βράδυ, οι Βρετανοί Depeche Mode οι οποίοι έπαιξαν για πάνω από δύο ώρες στη Μαλακάσα.

    Οι περίπου 30.000 θεατές που είχαν κατακλύσει από νωρίς το απόγευμα την περιοχή έμειναν ικανοποιημένοι αφού το συγκρότημα ερμήνευσε πολλές από τις παλιές του επιτυχίες αλλά και μεγάλο αριθμό από τα τραγούδια του καινούργιου, 13ου αλμπούμ τους "Delta Machine".

    Ο τραγουδιστής Ντέιβ Γκαχάν, ανεβαίνοντας στη σκηνή λίγο μετά τις 9 το βράδυ, χαιρέτισε σε άπταιστα ελληνικά το κοινό και ξεκίνησε με αυτό ένα συγκλονιστικό μουσικό ταξίδι σε θρυλικά τραγούδια των Depeche Mode, έχοντας πίσω του ένα τεράστιο video wall, το οποίο επιμελήθηκεο χρόνια συνεργάτης σκηνοθέτης του συγκροτήματος Anton Corbin, στο οποίο εμφανίζονταν πότε κλιπ με πρωταγωνιστές τους τρεις Βρετανούς και πότε το κοινό το οποίο χτυπούσε ρυθμικά τα χέρια του στις προσταγές του κ. Γκαχάν.

    [03] Λήξη συναγερμού για τρία πιθανά θύματα του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία

    Οι ιατρικές αναλύσεις απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από ιό που προκαλεί οξυμένα αναπνευστικά προβλήματα τρείς άνθρωποι οι οποίοι είχαν έλθει σε κοντινή επαφή με έναν 65χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται με τέτοια συμπτώματα σε νοσοκομείο της βορείου Γαλλίας, όμως ανοικτή παραμένει η πιθανότητα για μία τέταρτη περίπτωση.

    Για την τελευταία περίπτωση, έναν άλλο ασθενή, ο οποίος μοιραζόταν το ίδιο δωμάτιο με τον ηλικιωμένο που είναι το μόνο κρούσμα που έχει διαγνωσθεί, «είναι απαραίτητες και επιπλέον εξετάσεις», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

    [04] Το υγιές τμήμα της FBB απορροφά η Εθνική Τράπεζα

    Το υγιές τμήμα της First Business Bank (FBB) απορροφά η Εθνική Τράπεζα μετά από διαγωνιστική διαδικασία που προωθήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

    Από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, το δίκτυο των 19 καταστημάτων της FBB θα λειτουργεί υπό το σχήμα και την ευθύνη της Εθνικής Τράπεζας, με τις συναλλαγές των πελατών της FBB, καταθετικών και δανειακών, να πραγματοποιούνται κανονικά και χωρίς καμία αλλαγή ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της τράπεζας.

    Η προσφορά της Εθνικής Τράπεζας με την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της FBB διασφαλίζει πλήρως τους καταθέτες και πελάτες στην τράπεζα αυτή.

    [05] Στην Ισλανδία ο Π. Καμμένος

    Στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και συμμετέχει στις εργασίες του συμβουλίου αρχηγών της Συμμαχίας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

    Η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή ομάδα, στην οποία ανήκουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελεί την κατ' εξοχήν αντιφεντεραλιστική ευρωπαϊκή πολιτική κίνηση.

    Στο συμβούλιο των αρχηγών συζητούνται θέματα που έχουν σχέση με το μέλλον της Ευρώπης, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη διαμόρφωση της αντιφεντεραλιστικής στρατηγικής εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών τον Μάιο του 2014, την αντίθεση της Συμμαχίας "στη μετεξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γερμανική Ευρώπη" όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    [06] Έκλεψαν γουναρικά από την 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας

    Στη σύλληψη πέντε Σέρβων, καθώς διαπιστώθηκε ότι έκλεψαν γουναρικά από τον χώρο όπου διεξάγεται η 38η Διεθνή Έκθεση Γούνας, προχώρησαν άντρες της αστυνομίας της Δυτικής Μακεδονίας.

    Το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και τα γουναρικά θα επιστραφούν στον ιδιοκτήτη τους.

    [07] Νέα ισχυρή δόνηση 6, 2 Ρίχτερ αναστάτωσε το νότιο Ιράν

    Είκοσι ελαφρούς τραυματισμούς και υλικές ζημιές σε έξι αγροτικές κοινότητες προκλήθηκαν από τη σημερινή ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που αναστάτωσε το πρωΐ το νότιο Ιράν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

    Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 36,44 χλμ, εντοπίζεται σε απόσταση 85 χλμ νοτιοανατολικά της πόλης Μινάμπ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Γεωφυσικό Κέντρο.

    [08] Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για «καλή συνάντηση» Κέρι - Κασουλίδη

    «Η Κύπρος είναι καλή φίλη και εταίρος των ΗΠΑ, με την οποία έχουμε εργαστεί για πολλά χρόνια» δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Πάτρικ Βεντρέλ, απαντώντας σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Κύπρου, Τζον Κέρι και Ιωάννη Κασουλίδη, αντίστοιχα.

    Ο κ. Βεντρέλ είπε ότι η συνάντηση ήταν «καλή», σημειώνοντας ότι «συζήτησαν την αμερικανική υποστήριξη στις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου ως μία διζωνική ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών που ηγείται ο κ. Ντάουνερ».

    Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι «ο κ. Κέρι εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για επαναφορά της κυπριακής οικονομίας σε δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης. Συζήτησαν επίσης τις έρευνες για ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο και άλλα ζητήματα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 May 2013 - 10:30:27 UTC