Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνετα στον τελικό ο Ολυμπιακός, νίκησε 69-52 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  • [02] Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Γρεβενών
  • [03] ΥΠΕΞ: Άμεση απελευθέρωση τριών Ελλήνων πολιτών
  • [04] 40.000 κατοικίες κατασχέθηκαν το 2012 στην Ισπανία
  • [05] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 36-53 στο 30΄

  • [01] Άνετα στον τελικό ο Ολυμπιακός, νίκησε 69-52 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

    Η παθιασμένη «ερυθρόλευκη» άμυνα ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά και ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός πήρε πανηγυρική πρόκριση στον 6ο τελικό φάιναλ φορ Ευρωλίγκας της ιστορίας του, όπου απέναντι στο νικητή του έτερου ημιτελικού, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, θα υπερασπιστεί το «στέμμα» του (12/5, 22:00).

    Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 69-52 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του φάιναλ φορ του Λονδίνου, και, μετά την περσινή ιστορική ανατροπή επί των Ρώσων στον τελικό, τους απογοήτευσαν και φέτος.

    Τα δεκάλεπτα: 17-24, 28-40, 36-53, 52-69

    [02] Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Γρεβενών

    Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της συμπλοκής αλλοδαπών βαρυποινιτών κρατουμένων που έγινε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στις φυλακές Γρεβενών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρός είναι ένας 31χρονος Ιρακινός, κρατούμενος με ισόβια για κατά συρροή ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τόσο ο θανάσιμος τραυματισμός του Ιρακινού όσο και των υπολοίπων τριών θυμάτων της συμπλοκής προκλήθηκαν από αυτοσχέδιο μαχαίρι.

    [03] ΥΠΕΞ: Άμεση απελευθέρωση τριών Ελλήνων πολιτών

    Την άμεση απελευθέρωση των τριών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα, με την κατηγορία ότι εισήλθαν άνευ αδείας στην ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο, ζήτησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

    [04] 40.000 κατοικίες κατασχέθηκαν το 2012 στην Ισπανία

    Σχεδόν 40.000 κατοικίες κατασχέθηκαν στην Ισπανία το 2012 διότι δεν εξυπηρετούνταν τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια με τα οποία είχαν αποκτηθεί, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ισπανίας, καθώς οι εξώσεις των χρεωμένων ιδιοκτητών και ενοικιαστών προκαλούν όλο και μεγαλύτερη αγανάκτηση στους πολίτες της χώρας της Ιβηρικής, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση.

    Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, το οποίο δημοσίευσε για πρώτη φορά τέτοια στοιχεία και διαβεβαίωσε ότι θα πράττει πλέον κάθε εξάμηνο, εκπόνησε σχετική μελέτη για το ενεργητικό τραπεζών στις οποίες ανήκει το 85% των χορηγήσεων στεγαστικών δανείων στην Ισπανία.

    Συνολικά, σύμφωνα με την μελέτη αυτή, κατασχέθηκαν κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς 39.167 κατοικίες, αριθμός που βρίσκεται πολύ κοντά στον αριθμό που είχε δημοσιοποιήσει τον Απρίλιο το μητρώο της ένωσης ιδιοκτητών ακινήτων της Ισπανίας (38.976). Μεταξύ των ακινήτων που κατασχέθηκαν οι 32.490 θεωρούνταν πρώτη κατοικία, ενώ στις υπόλοιπες επρόκειτο για δεύτερα οικήματα ή εξοχικές κατοικίες.

    Περίπου στα μισά εξ αυτών των ακινήτων (18.325) η παράδοση των οικημάτων στις τράπεζες έγιναν οικειοθελώς από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ στις 14.165 περιπτώσεις κατέστη αναγκαία η παρέμβαση της δικαιοσύνης και σε 355 περιπτώσεις χρειάστηκε επέμβαση των δυνάμεων επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ισπανίας.

    [05] ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ολυμπιακός 36-53 στο 30΄

    Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει, αυτή την ώρα, στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 May 2013 - 18:30:21 UTC