Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αγορά από την ΕΚΤ, μη εξυπηρετούμενων δανείων από χώρες του Νότου
  • [02] Ο στρατός του Άσαντ ανακτά τον έλεγχο μιας στρατηγικής σημασίας πόλης
  • [03] Ο Στίβεν Χόκινγκ μποϊκοτάρει το Ισραήλ
  • [04] Εκστρατεία προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Αύριο ο αγώνας μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης

  • [01] Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για αγορά από την ΕΚΤ, μη εξυπηρετούμενων δανείων από χώρες του Νότου

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων από πιστωτικά ιδρύματα κρατών του Νότου της ευρωζώνης, ώστε να αμβλύνει την πίεση υπό την οποία βρίσκονται οι χώρες αυτές εξαιτίας της κρίσης, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΚΤ επιθυμεί, διαμέσου του τρόπου αυτού, να "αναβιώσει" στοιχεία ενεργητικού τα οποία υποστηρίζονται από εγγυήσεις, π.χ. ενυπόθηκα δάνεια, τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, με τη μεταφορά του σχετικού κινδύνου σε άλλους επενδυτές, ώστε να βελτιωθεί η ρευστότητα και η κεφαλαιακή επάρκεια αυτών των πιστωτικών ιδρυμάτων και να είναι ξανά σε θέση να τροφοδοτούν με δάνεια, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

    Όπως επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα, πρόθεση της ΕΚΤ δεν είναι μόνον η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στα στοιχεία ενεργητικού τα οποία υποστηρίζονται από εγγυήσεις, αλλά και η απευθείας εξαγορά τέτοιων στοιχείων από τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

    Σύμφωνα με την Die Welt, εκπρόσωπος της ΕΚΤ δεν θέλησε να σχολιάσει τις παραπάνω πληροφορίες, αλλά παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

    [02] Ο στρατός του Άσαντ ανακτά τον έλεγχο μιας στρατηγικής σημασίας πόλης

    Ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα μιας στρατηγικής σημασίας πόλη που ήταν στα χέρια των ανταρτών, ύστερα από δύο μήνες σφοδρών βομβαρδισμών, σε μια προέλαση που δείχνει ότι οι δυνάμεις του προέδρου Ασαντ ανακτούν τον έλεγχο μιας διεθνούς οδικής αρτηρίας διαμετακόμισης, αναφέρουν πηγές της αντιπολίτευσης.

    Η πτώση της πόλης Χιρμπέτ Γαζάλεχ που βρίσκεται στην πεδιάδα Χαουράν, πάνω στην οδική αρτηρία για την Ιορδανία, έγινε όταν το υποστηριζόμενο από την Ιορδανία στρατιωτικό συμβούλιο της συριακής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να μεταφέρει όπλα στις δυνάμεις που αμύνονταν στην πόλη.

    Το γεγονός αυτό προκάλεσε δυσαρέσκεια στους μαχητές της αντιπολίτευσης κυρίως για την ελλιπή ιορδανική υποστήριξη στις προσπάθειές τους να νικήσουν τις δυνάμεις του Ασαντ στην περιοχή, σύμφωνα με τοπικούς διοικητές των ανταρτών και ακτιβιστές.

    [03] Ο Στίβεν Χόκινγκ μποϊκοτάρει το Ισραήλ

    Ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ συμμετέχει στο επιστημονικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση των Παλαιστινίων.

    Ο Χόκινγκ απέσυρε τη συμμετοχή του από ένα διεθνές συνέδριο που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ τον Ιούνιο και το οποίο διοργανώνει ο πρόεδρος της χώρας Σιμόν Πέρες με αφορμή και τα 90ά γενέθλιά του, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν».

    Η πρωτοβουλία του Σ. Χόκινγκ εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης επιστημονικής καμπάνιας κατά του Ισραήλ στη Βρετανία.

    [04] Εκστρατεία προώθησης της εθελοντικής αιμοδοσίας στη Θεσσαλονίκη

    Στις 14.400 μονάδες ανέρχεται η ποσότητα του αίματος που χρειάζονται οι 300 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία στη Βόρεια Ελλάδα. Σχεδόν η μισή από την ποσότητα αυτή προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες του Συνδέσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία "Πηγή Ζωής".

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεσογειακής Αναιμίας ο Σύνδεσμος "Πηγή Ζωής" σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου ενημερώνει τους πολίτες στοχεύοντας στη προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εγγραφή νέων αιμοδοτών. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της "Πηγής Ζωής" αιματολόγος Βασίλης Περιφάνης ο Σύνδεσμος σήμερα αριθμεί 6.300 εγγεγραμμένους εθελοντές αιμοδότες.

    Ο κ Περιφάνης υπενθυμίζει ότι ο αριθμός των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία πανελλαδικώς ανέρχεται στις 3.000 και καθένας από αυτούς έχει ανάγκη από τέσσερις μονάδες αίματος μηνιαίως.

    [05] Αύριο ο αγώνας μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης

    Αύριο θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ο αγώνας μπαράζ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ξάνθης, με «έπαθλο» την έκτη θέση της τελικής κατάταξης στη Σούπερ Λίγκα (20:00).

    Η ομάδα της Αθήνας είναι το λογικό φαβορί και έχει τον πρώτο λόγο για την επικράτηση, μολονότι δεν θα έχει στη διάθεση της τον Τοτσέ.

    Ο Ισπανός επιθετικός τραυματίστηκε στην προχθεσινή προπόνηση και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες υποβλήθηκε, έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό τετρακέφαλο. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 May 2013 - 8:30:21 UTC