Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης Αντ. Σαμαρά στην Κίνα
  • [02] Η Hochtief πουλά το μερίδιό της στο «Ελ. Βενιζέλος»
  • [03] Σεβασμό στη διαφορετικότητα της Ευρώπης ζήτησε ο Μοσκοβισί από τον Σόιμπλε
  • [04] Μειώνει τις λειτουργικές της δαπάνες κατά 900 εκατ. ευρώ η Societe Generale
  • [05] Συνεννόηση Κύπρου- Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ
  • [06] Ζημιές 94 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η γερμανική Commerzbank
  • [07] Συλλήψεις υπόπτων ως μέλη της ΕΤΑ, στη Γαλλία
  • [08] "Aπαράδεκτες" οι ισραηλινές επιθέσεις με στόχο τη Συρία, λέει ο Ερντογάν
  • [09] Αναβλήθηκε ο ημιτελικός του κυπέλλου Γαλλίας, ανάμεσα στην Τρουά και την Μπορντό
  • [10] Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο παίκτης του Παπάγου Νίκος Γραμματόπουλος

  • [01] Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει της επίσκεψης Αντ. Σαμαρά στην Κίνα

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη αντίστοιχα, για την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του κ. Σαμαρά στην Κίνα.

    Ο πρωθυπουργός, αποδεχόμενος την πρόσκληση του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.

    Τον κ. Σαμαρά, που αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο και τη Σαγκάη, θα συνοδεύουν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καθώς επίσης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης και ομάδα 50 Ελλήνων επιχειρηματιών οι οποίοι θα συζητήσουν με Κινέζους συνάδελφούς τους για το άνοιγμα των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

    [02] Η Hochtief πουλά το μερίδιό της στο «Ελ. Βενιζέλος»

    Στην πώληση της Hochtief Airport GmbH, της θυγατρικής εταιρείας επενδύσεων και διαχείρισης αεροδρομίων -μεταξύ των οποίων, της Αθήνας, της Βουδαπέστης, του Αμβούργου, του Ντίσελντορφ, του Σίδνεϊ και των Τιράνων- προχωρά η γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η πώληση στο καναδικό συνταξιοδοτικό fund, PSP Investments, η οποία έχει αναδρομική ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2013, θα αποφέρει περίπου 1,1 δισ. ευρώ στον γερμανικό κολοσσό και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

    Η Hochtief Airport GmbH διαχειρίζεται τη μετακίνηση περίπου 95 εκατομμυρίων επιβατών, σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, η πώλησή της σχεδιαζόταν από τη μητρική εταιρεία εδώ και καιρό, αλλά, λόγω της κρίσης, δεν είχε καταστεί ως τώρα δυνατό να επιτευχθεί το επιθυμητό τίμημα.

    [03] Σεβασμό στη διαφορετικότητα της Ευρώπης ζήτησε ο Μοσκοβισί από τον Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη θα υλοποιήσει σύντομα την τραπεζική ένωσή της στη βάση των υφισταμένων συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντί να περιμένει να γίνουν αλλαγές στις συνθήκες.

    "Είναι ένα σχέδιο προτεραιότητας", δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας σε αμφιθέατρο πανεπιστημίου του Βερολίνου δίπλα στον γάλλο συνάδελφό του Πιέρ Μοσκοβισί.

    Ο Σόιμπλε δήλωσε πως η Ευρώπη χρειάζεται μεσοπρόθεσμα θεσμικές αλλαγές, όμως δεν μπορεί να περιμένει να γίνουν οι αλλαγές αυτές για να λύσει τρέχοντα προβλήματα.

    "Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στη βάση των υφισταμένων συνθηκών και εκεί όπου δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε πράγματα θεσμικά, τότε θα εργαστούμε διακυβερνητικά ή ακόμη και διμερώς", πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

    Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε από την πλευρά του πως η Γαλλία δεν θα επιβραδύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της μετά την απόφαση της Επιτροπής να δώσει στη χώρα περισσότερο χρόνο για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της.

    "Η ευελιξία που μας δόθηκε δεν αντιμετωπίζεται από εμάς ... ως κίνητρο για να χαλαρώσουμε το βηματισμό (για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση). Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αντιμετωπίσουμε το διαρθρωτικό έλλειμμα", δήλωσε. "Η Γαλλία είναι μια σοβαρή χώρα που ασκεί μια αξιόπιστη πολιτική, δεν απαρνούμαστε αυτή τη δημοσιονομική ευθύνη".

    Ωστόσο ο γάλλος υπουργός δήλωσε επίσης πως η διόρθωση των δημόσιων οικονομικών δεν θα πρέπει να πνίξει την ανάπτυξη.

    "Φυσικά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι τα δημοσιονομικά είναι σωστά, αλλά πρέπει να φέρεις σε πέρας αυτή την άσκηση προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις εθνικές καταστάσεις και προσδιορίζοντας το σωστό ρυθμό ώστε να διατηρηθούν οι προοπτικές της ανάπτυξης", πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

    Ο γάλλος υπουργός κάλεσε επίσης τη Γερμανία να είναι ευέλικτη και να σεβαστεί τη διαφορετικότητα της Ευρώπης, όχι απλώς να επικεντρώνεται στους κανόνες και την πειθαρχία.

    [04] Μειώνει τις λειτουργικές της δαπάνες κατά 900 εκατ. ευρώ η Societe Generale

    Η Societe Generale (SocGen), η δεύτερη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, θα προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού κόστους της κατά 900 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 50% στα 364 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους λόγω της αδύναμης εγχώριας οικονομίας και εφάπαξ επιβαρύνσεων.

    Οι νέες περικοπές δαπανών θα βοηθήσουν ώστε να η τράπεζα να επιτύχει το νέο στόχο για την αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων 10% έως το τέλος του 2015 από 7,4% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλός της Φρεντερίκ Ουντεά.

    Η SocGen προχώρησε πέρυσι στην πώληση μίας σειράς επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των θυγατρικών της στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, για να στηρίξει τον ισολογισμό της εν όψει της τάσης αποφυγής κινδύνων από τις τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο και της ύφεσης στην Ευρωζώνης.

    [05] Συνεννόηση Κύπρου- Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ

    Εντός της ημέρας ή αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης θα αποστείλει επιστολή στη ρωσική κυβέρνηση για διαφοροποίηση των όρων αποπληρωμής του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, επιβεβαιώνοντας σχετική είδηση του πρακτορείου Ρόιτερς, βασισμένη σε έγγραφο της τρόικας περί συμφωνίας της Ρωσίας για αναδιάρθρωση του δανείου, ανάφερε ότι η δανειακή σύμβαση προέβλεπε εφάπαξ αποπληρωμή του δανείου το 2016.

    «Εκείνο που ζητά η κυπριακή κυβέρνηση είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και με δόσεις, αρχίζοντας από το 2018 και μείωση του επιτοκίου», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. Είπε επίσης ότι από τη στιγμή που η Βουλή ενέκρινε τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, άνοιξε και ο δρόμος για διευθέτηση των όρων του ρωσικού δανείου.

    Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι, εντός της εβδομάδας αναμένεται και η έγκριση από τον μηχανισμό στήριξης, της εκταμίευσης της πρώτης δόσης του δανείου των 10 δισ. ευρώ, ύψους τριών δισ. Η εκταμίευση αναμένεται να γίνει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

    [06] Ζημιές 94 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η γερμανική Commerzbank

    Η γερμανική τράπεζα Commerzbank, η οποία έλαβε κρατική βοήθεια 18,2 δισ. ευρώ, παρουσίασε ζημιές το πρώτο τρίμηνο του 2013, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, λόγω δαπανών που συνδέονται με την απόλυση εργαζομένων της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η τράπεζα κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 94 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 355 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2012, ενώ οι δαπάνες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και της μείωσης του προσωπικού ανήλθαν σε 493 εκατ. ευρώ.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Μάρτιν Μπλέσινγκ, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του πριν από πέντε χρόνια, μειώνει το προσωπικό της και ζητά από τους μετόχους να συνεισφέρουν στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ώστε η Commerzbank να αποπληρώσει το γερμανικό κράτος και τον ασφαλιστικό όμιλο Allianz. Εκτός από τη μείωση 6.000 θέσεων απασχόλησης έως το 2016, ο κ. Μπλέσινγκ προχωρά στο κλείσιμο της ναυτιλιακής μονάδας και της μονάδας ακίνητης περιουσίας της τράπεζας, οι οποίες δεν είναι κερδοφόρες.

    [07] Συλλήψεις υπόπτων ως μέλη της ΕΤΑ, στη Γαλλία

    Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έξι ύποπτους ως μέλη της οργάνωσης των βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ σε επιδρομές που πραγματοποίησε στο κέντρο και στα νότια της χώρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

    Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις της κεντρικής Γαλλίας Μπλουά και Μπριβ λα Γκαϊγιάρντ και στην πόλη Μονπελιέ στα νότια της χώρας.

    Τα ονόματα πέντε εκ των έξι υπόπτων βρίσκονταν στην λίστα καταζητούμενων, σύμφωνα με το υπουργείο.

    Οι γαλλικές αρχές εξακολουθούν να αναζητούν μέλη της ΕΤΑ παρά την ανακοίνωση από την οργάνωση του τερματισμού της ένοπλης δράσης της με στόχο την ίδρυση αυτόνομου βασκικού κράτους στην βορειοανατολική Ισπανία και την νοτιοδυτική Γαλλία στα τέλη του 2011.

    [08] "Aπαράδεκτες" οι ισραηλινές επιθέσεις με στόχο τη Συρία, λέει ο Ερντογάν

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα τις ισραηλινές επιδρομές με στόχο τη Συρία χαρακτηρίζοντάς τις "απαράδεκτες".

    "Κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο και ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να βάλει τέλος στις επιθέσεις.

    Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ "προσφέρουν σε χρυσό δίσκο πλεονεκτήματα, ευκαιρίες στο παράνομο καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ) αλ-Άσαντ" για να παραμείνει στην εξουσία παρά τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

    Επικρίνοντας για μια ακόμη φορά την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα αυτή του ΟΗΕ έναντι της συριακής κρίσης, ο Ερντογάν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση εναντίον "των σφαγών" που διαπράττονται από το συριακό καθεστώς σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

    [09] Αναβλήθηκε ο ημιτελικός του κυπέλλου Γαλλίας, ανάμεσα στην Τρουά και την Μπορντό

    Οι κακές καιρικές συνθήκες και η πρόβλεψη για έντονες καταιγίδες, υποχρέωσαν τους διοργανωτές του κυπέλλου Γαλλίας, να αναβάλουν τον πρώτο ημιτελικό, που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο «στάδιο Ομπ», ανάμεσα στην Τρουά και την Μπορντό.

    Μέχρι στιγμής και σε επίσημο επίπεδο δεν έχει ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, αν και πιθανότερο θεωρείται ότι η αναμέτρηση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

    [10] Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ο παίκτης του Παπάγου Νίκος Γραμματόπουλος

    Βαθιά θλίψη γέμισε την οικογένεια του μπάσκετ η είδηση του θανάτου του Νίκου Γραμματόπουλου σε τροχαίο. Ο 27χρονος μπασκετμπολίστας του Παπάγου έχασε τη ζωή του, όταν οδηγούσε τη μηχανή του στη Λεωφόρο Χαμοστέρνας τα ξημερώματα.

    Ο Α.Σ. Παπάγου εξέφρασε με συλλυπητήρια ανακοίνωση την οδύνη όλων στην ομάδα για το θάνατο του αθλητή του. «Σύσσωμη η οικογένεια του Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ νιώθει μεγάλη θλίψη για τον θάνατο του καλαθοσφαιριστή της αντρικής μας ομάδας Νίκου Γραμματόπουλου (27). Ο Νίκος ?έφυγε? τα ξημερώματα της Τρίτης (07/05) σε τροχαίο με τη μηχανή του στη Λ. Χαμοστέρνας. Ο Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του και στέλνει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους του,» αναφέρεται στην συλλυπητήρια ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 May 2013 - 10:30:26 UTC