Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συρία: "Κήρυξη πολέμου" οι ισραηλινές επιδρομές
  • [02] Ιταλία: «Πολιτικό θέμα» από δηλώσεις της υφυπουργού Ισότητας κατά των ομοφυλόφιλων
  • [03] Στο Πεκίνο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς

  • [01] Συρία: "Κήρυξη πολέμου" οι ισραηλινές επιδρομές

    Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στη Δαμασκό συνιστούν "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.

    Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

    Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.

    Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση "σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

    Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός Ραδιοσταθμός μετέδωσε επικαλούμενος έναν μη κατονομαζόμενο δυτικό διπλωμάτη, ότι οι αεροπορικές επιδρομές κοντά στην Δαμασκό είχαν στόχο ένα φορτίο με προχωρημένης τεχνολογίας ιρανικούς πυραύλους, οι οποίοι φέρεται ότι προορίζονταν για την σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

    Την ίδια ώρα, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA μετέδωσε δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Άμυνας Αχμάντ Βαχιντί, σύμφωνα με τον οποίο η ισραηλινή επίθεση "έγινε με το πράσινο φως των ΗΠΑ".

    Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασε τις ισραηλινές επιδρομές και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να δράσει άμεσα. Καταδίκη και από το Κάιρο.

    [02] Ιταλία: «Πολιτικό θέμα» από δηλώσεις της υφυπουργού Ισότητας κατά των ομοφυλόφιλων

    Πολιτικό θέμα προέκυψε στην Ιταλία από τις δηλώσεις της υφυπουργού Ισότητας Μικέλα Μπιανκοφιόρε, στελέχους της κεντροδεξιάς.

    «Οι ομοφυλόφιλοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και για τίποτε άλλο. Για παράδειγμα, δεν εξέφρασαν αλληλεγγύη προς τους δυο καραμπινιέρους που τραυματίσθηκαν πριν από μια εβδομάδα έξω από την βουλή της Ρώμης, ούτε και προς τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού», δήλωσε η Μπιανκοφιόρε σε συνεντεύξεις της σε μεγάλες ιταλικές εφημερίδες.

    Η 42χρονη Ιταλίδα βουλευτής θεωρεί επίσης ότι «τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων δεν είναι από τα προβλήματα που απασχολούν εντονότερα τους Ιταλούς».

    Μετά τις διαμαρτυρίες σειράς οργανώσεων που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο νέος πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αποφάσισε να της αφαιρέσει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Ισότητας και να «μετακινήσει» την Μπιανκοφιόρε στην διαχείριση της δημόσιας διοίκησης.Ο Λέτα ζήτησε με έμφαση από όλους τους υφυπουργούς του «χαμηλό προφίλ και πνεύμα ομαδικότητας στην δράση τους».

    [03] Στο Πεκίνο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς

    Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, μετέδωσε το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Κίνα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για συνομιλίες με Κινέζους ηγέτες που θα επικεντρωθούν στην ειρηνευτική διαδικασία στην Μέση Ανατολή, όπως και στο Ιράν και την Συρία.

    Η επίσκεψη του Αμπάς θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, πρόσθεσε το Νέα Κίνα. Ο Νετανιάχου φτάνει αύριο στην Σανγκάη, όπου θα παραμείνει για δύο ημέρες, και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Πεκίνο όπου θα βρίσκεται ως το τέλος της εβδομάδας.

    Ο Αμπάς αναμένεται να συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και άλλους Κινέζους ηγέτες, ενώ ο Νετανιάχου αναμένεται να έχει τις κύριες συνομιλίες του στην κινεζική πρωτεύουσα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Επιμέλεια: Στ. Μπέκου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 5 May 2013 - 14:30:21 UTC