Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επί ποδός η Τροχαία για την πασχαλινή έξοδο
  • [02] Reuters: Η διάσωση του Νότου δεν κοστίζει στη Γερμανία και στις χώρες του Βορρά
  • [03] Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του Λευτέρη Βογιατζή
  • [04] Οικονομία, έγκλημα και μετανάστευση στην ατζέντα Ομπάμα στο Μεξικό
  • [05] Δολοφονήθηκε ο εισαγγελέας της υπόθεσης Μπεναζίρ Μπούτο
  • [06] Πάσχα στους Φραγκάδες Ζαγορίου για τον Κ. Παπούλια
  • [07] Η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει πλέον να προμηθεύσει όπλα στους Σύρους αντάρτες

  • [01] Επί ποδός η Τροχαία για την πασχαλινή έξοδο

    Έτακτα μέτρα Τροχαίας και αστυνόμευσης ισχύουν καθ' όλη την διάρκεια των εορτών του Πάσχα.

    Σε ό,τι αφορά τα μέτρα Τροχαίας, η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, εχει ως εξής:

    Για την έξοδο, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00 και τη Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 από 06.00΄ έως 16.00΄.

    Για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση, τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00΄, την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 και από 11:00 έως 21:00 και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013, από 15:00 έως 21:00.

    Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

    Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα έχουν ληφθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, που κλιμακώνονται σταδιακά.

    Συνεργεία της Τροχαίας διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

    Παράλληλα, εντατικοποιούνται, σε όλη την επικράτεια, οι δράσεις των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας και αστυνόμευσης.

    Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά.

    Aπό την προηγούμενη Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά για τη νησιωτική Ελλάδα έγιναν 74 δρομολόγια και αναχώρησαν συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ αυτοκίνητα,3174 φορτηγά και 2127 δίκυκλα.

    [02] Reuters: Η διάσωση του Νότου δεν κοστίζει στη Γερμανία και στις χώρες του Βορρά

    Άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου "Reuters", το οποίο προβάλλει στην ιστοσελίδα του το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, καθώς και άλλα αμερικανικά ΜΜΕ, «καταρρίπτει το μύθο» ότι οι φορολογούμενοι των χωρών της Βορείου Ευρώπης επωμίζονται το κόστος της διάσωσης των χωρών του Νότου.

    Μεταξύ άλλων στο άρθρο υποστηρίζεται ότι «τα τριάμισι τελευταία χρόνια τραπεζικής αναστάτωσης και προγραμμάτων διάσωσης ύψους μεγαλύτερου των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι βορειοευρωπαίοι φορολογούμενοι δεν έχουν χάσει ούτε ένα σεντ».

    Επιπλέον, οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Φιλανδίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας «έχουν εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ λόγω της κατακόρυφης πτώσης του κόστους δανεισμού τους από τις αγορές».

    Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι χώρες του Βορρά θα χάσουν χρήματα μόνο εάν κάποιος από τους δανειζόμενους χρεοκοπήσει, κάτι όμως που θεωρείται δύσκολο να συμβεί για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία ή την Κύπρο, ακόμη και για την Ελλάδα, που, με τα δάνεια των 166 δισ. ευρώ που έχει λάβει ,αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν προς το καλύτερο.Επίσης, τονίζεται ότι «εκτός από τα αρχικά διμερή δάνεια προς την Ελλάδα το 2010, ύψους 52,9 δισ. ευρώ, δεν έχουν δοθεί χρήματα φορολογούμενων της ευρωζώνης ούτε προς την Ελλάδα, ούτε προς οποιαδήποτε άλλη χώρα», καθώς όλα τα κατοπινά δάνεια χρηματοδοτήθηκαν από τις αγορές, μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης».

    Παρόλα αυτά, σημειώνεται ότι το αίσθημα στον Ευρωπαϊκό Βορρά, κατά της οικονομικής διάσωσης του Νότου, παραμένει πολύ ισχυρό και «δεν φαίνεται να υπάρχει η προθυμία από τους πολιτικούς να διορθώσουν αυτή την παρανόηση» που εξισώνει την έννοια του «δανείζω» με εκείνη του «δίνω».

    Διαβάστε επίσης:

    Σόιμπλε: Δεν θα κατέρρεε το ευρώ εάν αποχωρούσε μια χώρα

    [00]

    [03] Σε λαϊκό προσκύνημα η σωρός του Λευτέρη Βογιατζή

    Σε λαϊκό προσκύνημα στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων, όπου κυρίως ξεδίπλωσε το πολύπλευρο ταλέντο του από τίς 12 το μεσημέρι της Τετάρτης του Πάσχα, μέχρι τις τέσσερις (16.00), το απόγευμα, θα τεθεί η σωρός του Λευτέρη Βογιατζή που πέθανε χθές μετα από πολύμηνη ασθένεια.

    Η κηδεία του πρόκειται να γίνει στις 17.00, της ίδιας μέρας στο Α' Νεκροαφείο της Αθήνας.

    [04] Οικονομία, έγκλημα και μετανάστευση στην ατζέντα Ομπάμα στο Μεξικό

    Με τις ευλογίες του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, επετεύχθη νέα συμφωνία ασφαλείας με τον ομόλογό του, του Μεξικού, Ενρίκε Πένα Νιέτο, η οποία θα ενιχύσει τις διμερείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της βίας, με προτεραιότητα στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος και το "κυνήγι" των βαρόνων των καρτέλ ναρκωτικών.

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δεσμεύθηκε να στηρίξει το νέο ηγέτη του Μεξικού στη μάχη για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα, σε αυτόν τον τομέα, όπου περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μάχες συμμοριών κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών.

    Όπως σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποχρέωση να βοηθήσουν, ώστε να μειωθεί η διακίνηση παράνομων ναρκωτικών και να χτυπηθεί η ροή παράνομων όπλων και χρημάτων από το νότο.

    Οι δύο πρόεδροι είπαν επίσης ό, τι επιθυμούν να επεκτείνουν τις εμπορικές τους σχέσεις και τους επιχειρηματικούς δεσμούς που έχουν επισκιαστεί από τη μάχη κατά της διακίνησης ναρκωτικών. Ο πρόεδρος Ομπάμα, δήλωσε επίσης ότι είναι αισιόδοξος πως η νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος μετανάστευσης θα περάσει από τα νομοθετικά σώματα της Ουάσιγκτον

    Ο Ομπάμα σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στην αμερικανική μεταναστευτική πολιτική που συζητούνται στο Κογκρέσο, θα μπορούσαν να είναι ένα βασικό στοιχείο για τη βελτίωση των επιχειρηματικών δεσμών με το Μεξικό.

    Οι δύο πρόεδροι Ομπάμα και Πένα Νιέτο δεσμεύτηκαν επίσης να αρχίσουν συνεργασία σε επίπεδο υπουργικών συμβουλίων, που αρχικά θα επικεντρωθούν στην ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και κατόπιν θα επεκταθούν σε εκπαιδευτικές ανταλλαγές. Η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου έχει οριστεί για το φθινόπωρο.

    Σήμεραο Ομπάμα θα μιλήσει στο Μουσείο της Ανθρωπολογίας στην Πόλη του Μεξικού πριν αναχωρήσει λίγο μετά το μεσημέρι για το δεύτερο και τελευταίο σταθμό του στη Λατινική Αμερική, την Κόστα Ρίκα.

    [05] Δολοφονήθηκε ο εισαγγελέας της υπόθεσης Μπεναζίρ Μπούτο

    Ο ειδικός εισαγγελέας, αρμόδιος για την έρευνα της δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο, για την οποία ο πρώην πρόεδρος της χώρας Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Ο εισαγγελέας Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε το αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε πολλές σφαίρες από ενόπλους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, κοντά στο σπίτι του. Οι ένοπλοι γάζωσαν με 12 σφαίρες το αυτοκίνητο του Ζουλφικάρ σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία μιας συνοικίας της πρωτεύουσας. Ο εισαγγελέας που είχε αναχωρήσει από τον σπίτι του στο Ισλαμαμπάντ, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, δήλωσε ο αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Γιουσούφ.

    Ο σωματοφύλακάς του τραυματίστηκε και μια περαστική σκοτώθηκε. "Ο Τσόντρι Ζουλφικάρ οδηγούσε τον αυτοκίνητό του. Έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε μια περαστική", πρόσθεσε ο αξιωματικός.

    Ο ειδικός εισαγγελέας μετέβαινε ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνάς (FIA) σε μια νέα ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία της Μπούτο, στο δικαστήριο που εξετάσει υποθέσεις τρομοκρατίας στην πόλη Ραβαλπίντι, τη δίδυμη πόλη του Ισλαμαμπάντ. Στην πόλη αυτή δολοφονήθηκε η Μπεναζίρ Μπούτο στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, ενώ ηγείτο αντιπροσωπείας του κόμματός της, του Λαϊκού Πακιστανικού Κόμματος (ΡΡΡ) στη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας σε μια βομβιστική επίθεση που οι αρχές είχαν αποδώσει στους Ταλιμπάν.

    Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μια από αυτές για τις οποίες ο πρώην πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ τελεί σε κατ' οίκον περιορισμό, από τότε που επέστρεψε στη χώρα από την αυτοεξορία του, τον περασμένο μήνα, με την ελπίδα να μετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

    [06] Πάσχα στους Φραγκάδες Ζαγορίου για τον Κ. Παπούλια

    Στα Ιωάννινα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για να περάσει τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίες που πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη, αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο του στο σπίτι του στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου.

    Ο κ. Παπόύλιας, αναμένεται να παρακολουθήσει στην περιοχή τον Επιτάφιο Θρήνο όπως και την Αναστάσιμη Ακολουθία, χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί ακόμη το πρόγραμμά του. Την Κυριακή του Πάσχα, όπως έγινε γνωστό, στις 12.30μ.μ θα επισκεφθεί το στρατιωτικό φυλάκιο στους Δρυμάδες Πωγωνίου.

    [07] Η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει πλέον να προμηθεύσει όπλα στους Σύρους αντάρτες

    Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ είπαν δημόσια ότι εξετάζουν τον ενδεχόμενο να εξοπλίσουν τους Σύρους αντάρτες, την ώρα που σφοδρές μάχες μαίνονται γύρω από την πόλη Μπανιάς της βορειοδυτικής Συρίας, ο πληθυσμός της οποίας είναι αλαουίτες, όπως και ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ.

    Ενώ δεν διαφαίνεται επίλυση της συριακής κρίσης λόγω των διεθνών διαφωνιών, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ είπε ότι η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει την πιθανότητα να προμηθεύσει όπλα στην συριακή αντιπολίτευση. Οι ΗΠΑ στέλνουν μέχρι σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια και όχι όπλα στους αντάρτες.

    "Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάνε οπουδήποτε. Είναι επιλογές που πρέπει να εξεταστούν με τους εταίρους μας, με τη διεθνή κοινότητα", δήλωσε ο αμερικανός υπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ. "Δεν έχουμε προμηθεύσει όπλα στους αντάρτες έως σήμερα, αλλά ουδέποτε είπαμε πως δεν θα το κάνουμε", είπε ο βρετανός υπουργός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 May 2013 - 8:30:22 UTC