Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ
  • [02] Τέσσερα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ΕΥΑΘ
  • [03] «Έτος Κ. Π. Καβάφη» το 2013
  • [04] Τα συνδικάτα στον όμιλο PSA Peugeot Citroen ενέκριναν σχέδιο αναδιοργάνωσης που προβλέπει 8.000 απολύσεις
  • [05] Βραβείο στον Στ. Χάρπερ
  • [06] Εξώδικο του Γιώργου Δώνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ
  • [07] Βελτιώθηκε η υγεία του Μίτσελ

  • [01] Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου νέος Διοικητής του ΟΑΕΔ

    Ο φαρμακοποιός Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αναλαμβάνει νέος Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση.

    Ο κ. Αμπατζόγλου αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ηλία Κικίλια.

    Τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με την εξέλιξη που αφορά στην αντικατάσταση του Ηλία Κικίλια από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ εκφράζουν πηγές της Ιπποκράτους, αναφέροντας ότι «δεν συμφωνούμε με την εξέλιξη αυτή» και προσθέτοντας ότι «όλη η διαδικασία είναι το λιγότερο άκομψη».

    Εξάλλου, τη δυσαρέσκειά της για την απομάκρυνση από τον ΟΑΕΔ του Η. Κικίλια εξέφρασε με σχόλιο του Γραφείου Τύπου η ΔΗΜΑΡ.

    [02] Τέσσερα επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ΕΥΑΘ

    Σε τέσσερα ανήλθαν τα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, σήμερα έως τις 5 μ.μ. που έληξε η προθεσμία, για την απόκτηση του 51% της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τη γαλλική Suez Environment (από κοινού με την ΄Ακτωρ του ομίλου Ελλάκτωρ), τη ΓΕΚ (σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Αποστολόπουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών και με ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης), τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, και την «Κίνηση 136» (μια πρωτοβουλία πολιτών που εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και αντιπροτείνει την κοινωνική διαχείρισή της, μέσω συνεταιρισμών σε επίπεδο γειτονιάς).

    Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες προτάσεις και θα υποβάλουν τις εισηγήσεις τους σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

    [03] «Έτος Κ. Π. Καβάφη» το 2013

    «Έτος Κ.Π. Καβάφη» ανακήρυξε το 2013 το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), τιμώντας την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα Αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη.

    Ταυτόχρονα συστήθηκε Επιστημονική - Οργανωτική Επιτροπή με πρόεδρο τον Νάσο Βαγενά, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητή, δοκιμιογράφο και κριτικό, η οποία απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Καβάφη.

    Η Επιτροπή αφού ολοκλήρωσε το έργο της και αξιολόγησε τις προτάσεις, πρότεινε 45 εκδηλώσεις για το 2013, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια, το Παρίσι, την Ιταλία, την Αγγλία και σε άλλες χώρες.

    [04] Τα συνδικάτα στον όμιλο PSA Peugeot Citroen ενέκριναν σχέδιο αναδιοργάνωσης που προβλέπει 8.000 απολύσεις

    Τα συνδικάτα στον όμιλο PSA Peugeot Citro?n ψήφισαν σήμερα υπέρ ενός σχεδίου αναδιοργάνωσης το οποίο προβλέπει να περικοπούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να κλείσει ένα εργοστάσιο, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να σταματήσουν οι ζημιογόνες χρήσεις της.

    Η πλειοψηφία των συνδικαλιστικών ηγεσιών τάχθηκε τον περασμένο μήνα υπέρ της έγκρισης του σχεδίου, το οποίο προβλέπει να καταργηθούν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία και να κλείσει ένα εργοστάσιο στο Ολνέ, κοντά στο Παρίσι. Όμως οι περικοπές των θέσεων εργασίας καθυστέρησαν μετά την προσφυγή δύο συνδικάτων στην δικαιοσύνη. Δικαστήριο του Παρισιού απέρριψε σήμερα την προσφυγή των δύο συνδικάτων που διαφωνούσαν --CGT και Sud--, ανοίγοντας τον δρόμο για να εφαρμοστεί το σχέδιο.

    [05] Βραβείο στον Στ. Χάρπερ

    Στην τελετή προς τιμή του κοινοβουλευτικού έργου, η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ-Καναδά τίμησε την Παρασκευή στην Οτάβα τον πρωθυπουργό της χώρας Στίβεν Χάρπερ προσφέροντάς του το βραβείο «Σωκράτης».

    Ο Στίβεν Χάρπερ είναι ο τέταρτος Καναδός πρωθυπουργός που τιμάται με το ύπατο βραβείο της ιστορικής οργάνωσης. Παρότι δεν κατόρθωσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση ο κ. Χάρπερ στο χαιρετισμό του σημείωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να δεχθώ το βραβείο ?Σωκράτης?, να συγκαταλέγομαι δηλ., ανάμεσα στους λίγους εκλεκτούς που έχουν τιμηθεί για την ηγετική δουλειά και τη συνεισφορά τους στην προώθηση της Δημοκρατίας».

    Το βραβείο εκ μέρους του πρωθυπουργού παρέλαβε η υπουργός Εργασίας Λίζα Ράιτ, η οποία επισήμανε πως έχει εντυπωσιασθεί από την ιστορία και το έργο της ΑΧΕΠΑ όχι μόνο στον Καναδά αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ δρ Τζον Γροσσομανίδης εξάλλου στην ομιλία του έκανε αναφορά στις δραστηριότητες της οργάνωσης, τονίζοντας πως αυτή έχει δραστηριοποιηθεί τελευταία στην αρωγή της Ελλάδας που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση. Ο κ. Γροσσομανίδης σημείωσε ότι έχουν αποσταλεί 140.000 δολάρια για το σιτισμό οικογενειών, μεγάλες προμήθειες φαρμάκων και εργαλείων σε νοσοκομεία της Ελλάδας καθώς και σε εκείνο της ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της οργάνωσης ανέφερε ότι υπολογίζεται πως η ιατροφαρμακευτική βοήθεια έχει φτάσει στο ύψος των 2,4 εκατ. δολ.

    Ι. Φραγκούλη

    [06] Εξώδικο του Γιώργου Δώνη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

    Εξώδικο έστειλε ο Γιώργος Δώνης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με το οποίο κάνει αναφορά στις απειλές που δέχτηκε και ζητάει προστασία και ασφάλεια προκειμένου να μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στην ομάδα!

    Ο ως τώρα τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν αποδέχτηκε την πρόταση παραίτησης και διεκδικεί το σύνολο του συμβολαίου του, ποσό που υπερβαίνει τις 400 χιλιάδες ευρώ.

    [07] Βελτιώθηκε η υγεία του Μίτσελ

    Αισθητή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, που εισήχθη εκτάκτως το μεσημέρι του Σαββάτου σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με διάγνωση οξείας παγκρεατίτιδας.

    Ο γιατρός των «ερυθρόλευκων», Χρήστος Θέος, μετά από τον ιατρικό και εργαστηριακό έλεγχο που υπεβλήθη ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε πως είναι καλύτερα στην υγεία του.

    Ο Μίτσελ θα κάνει και αύριο νέες εξετάσεις και ανάλογα με τα αποτελέσματα αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Μεγάλη Τετάρτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 April 2013 - 18:30:21 UTC