Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο
  • [02] Στοιχεία για τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια
  • [03] "Ετοιμάζουμε το πιο σύγχρονο σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση"
  • [04] Εξελέγη δια βοής, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος
  • [05] Με επιτυχία έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός Boeing 787
  • [06] Ενισχύεται η «στρατηγική συμμαχία» μεταξύ Κούβας και Βενεζουέλας
  • [07] Μείωση του ΑΕΠ έως 8% και ανεργία στο 20% προβλέπει το Παν/μιο Κύπρου
  • [08] Νεκρή ανασύρθηκε νεαρή γυναίκα από Ι.Χ. που έπεσε στο Θερμαϊκό
  • [09] Ο Έλληνας που κάνει «λυόμενους» ουρανοξύστες, μια παγκόσμια πρωτοτυπία
  • [10] Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών "ταρακούνησε" την Πάτρα

  • [01] Απόψε η ψηφοφορία της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο

    Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.

    Χθες, υπερψηφίστηκε από τα κόμματα της πλειοψηφίας το πολυνομοσχέδιοπου αφορά στην εφαρμογή μέτρων προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνιο, καθώς και απ' το νόμο 4093/2012 για την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα.

    Κυρίαρχα θέματα αναδείχθηκαν οι διατάξεις για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των λογιστών και των γεωτεχνικών, καθώς και η ρύθμιση για τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα (που προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις και από το χώρο της πλειοψηφίας), ενώ την εναντίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντούν και οι πρωτοβουλίες των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Διοίκησης (απολύσεις στο Δημόσιο, παράκαμψη των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, αύξηση του ωραρίου των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης κ.ά.).

    [02] Στοιχεία για τις υποθέσεις που εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια

    Στοιχεία για τις διώξεις που έχουν περιέλθει στα πρωτοβάθμια και τα δευτεροβάθμια πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων διαβίβασε στη Βουλή στις 23 Απριλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

    Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, «στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια έχουν περιέλθει 1.530 διώξεις κατά υπαλλήλων για όλες τις περιπτώσεις παραπτωμάτων που προβλέπει ο Ν. 3528/2007 και ήδη έχουν χρεωθεί και εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς».

    Ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι «οι υποθέσεις που εκκρεμούν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι 577, εκ των οποίων οι 433 αφορούν σε υπαλλήλους υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ β΄ βαθμού και οι 144 αφορούν σε υπαλλήλους των ΟΤΑ α΄ βαθμού.

    Έχουν ήδη εξεταστεί 250 υποθέσεις και έχει επιβληθεί το μέτρο της οριστικής παύσης σε 91 περιπτώσεις».

    Επίσης, ο κ. Μανιτάκης ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και αναδιάρθρωσης των δομών για έντεκα υπουργεία και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ για τέσσερα υπουργεία η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

    [03] "Ετοιμάζουμε το πιο σύγχρονο σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση"

    Το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη, θα είναι το ελληνικό σχέδιο δράσης για τα θέματα της μετανάστευσης και του ασύλου, το οποίο ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

    Μιλώντας στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων από τη Νέα Υόρκη, όπου επισκέφθηκε τα επιχειρησιακά κέντρα του FBI και της αστυνομίας, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την επαφή που είχε με το FBI για την εξασφάλιση της απαραίτητης τεχνογνωσίας στην προσπάθεια της ριζικής αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης της ελληνικής αστυνομίας.

    Αναφερόμενος στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας σημείωσε ότι «ειδικά στο κέντρο της Αθήνας τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Τον τελευταίο καιρό έχουμε υποδεκαεξαπλασιασμό της εγκληματικότητας».

    Σχολιάζοντας τέλος τη δράση της Χρυσής Αυγής ο κ. Δένδιας τονίζει ότι πρόκειται για ένα μόρφωμα που είναι εκτός πραγματικότητας σήμερα και ανήκει σε άθλιους, παλιούς καιρούς» και προσθέτει: «Όπου κι αν πάει κανείς εκτός Ελλάδος ντρέπεται για την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό πολιτικό τόξο».

    [04] Εξελέγη δια βοής, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Πάνος Καμμένος

    Εξελέγη δια βοής από το συνέδριο ο Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Αν και αρχικά -με βάση το πρόγραμμα που είχε διανεμηθεί στους δημοσιογράφους- επρόκειτο η εκλογή προέδρου να γίνει με ψήφο, αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών εξαιτίας τηςσημερινής συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

    Σε δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένοςχθες βράδυ,υποσχέθηκε απευθυνόμενος στους συνέδρους ότι "δεν θα σας προδώσω ποτέ. Και σας υπόσχομαι και άλλο ένα, θα πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας".

    Είπε ακόμη ότι το κόμμα του θα ενώσει τον ελληνικό λαό "θα γίνουμε πιο πολλοί, θα γίνουμε και θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και θα πάρουμε τη διακυβέρνηση του τόπου. Θα σηκώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία και θα δώσουμε την ελπίδα".

    Σήμερα,με βάση πάντα το πρόγραμμα τουλάχιστον, θα γίνει η εκλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.

    [05] Με επιτυχία έγινε η πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός Boeing 787

    Ένα αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner της εταιρείας Αll Nippon Airways (ANA), απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο, για δοκιμαστική πτήση. Δύο ώρες μετά προσγειώθηκε στο ίδιο αεροδρόμιο, χωρίς, όπως ανακοινώθηκε, να υπάρξει το παραμικρό πτητικό ζήτημα.

    Στο αεροσκάφος που απογειώθηκε στις 9:00 τοπική ώρα (0:00 GMT), επέβαιναν ο πρόεδρος της ANA, Σινισίρο Ίτο και ο επικεφαλής του τμήματος Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Boeing, Ρέι Κόνερ.

    Η πτήση του 787 ήταν η πρώτη δοκιμαστική που έγινε στην Ιαπωνία μετά την αλλαγή του «προβληματικού» συστήματος στις μπαταρίες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αρχών, οι οποίες κατόπιν χορήγησαν στο συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους την άδεια, για τη δοκιμαστική πτήση μετά από τρεις μήνες απαγόρευσης. Η αλλαγή στις μπαταρίες κρίθηκε αναγκαία λόγω των δύο περιστατικών υπερθέρμανσης στα μέσα Ιανουαρίου, που ανάγκασε τις αρχές σε όλο τον κόσμο να καθηλώσουν όλα τα αεροσκάφη αυτού του τύπου.

    Η Αll Nippon Airways διαθέτει 17 αεροσκάφη Boeing 787, που αποτελούν σχεδόν το ένα τρίτο του στόλου των 787 που πετούν παγκοσμίως. Η ΑΝΑ ακολούθησε τη δοκιμαστική πτήση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) που απογείωσε ένα 787 Dreamliner, την Πέμπτη.

    [06] Ενισχύεται η «στρατηγική συμμαχία» μεταξύ Κούβας και Βενεζουέλας

    Οι πρόεδροι της Κούβας και της Βενεζουέλας υποσχέθηκαν να ενισχύσουν τη «στρατηγική συμμαχία» που δημιουργήθηκε από τους προκατόχους τους Φιντέλ Κάστρο και Ούγκο Τσάβες και η οποία οδήγησε το 2012 στην εφαρμογή 47 προγραμμάτων συνεργασίας συνολικού ύψους 1.6 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών περιλαμβάνει την καθημερινή παράδοση στην Κούβα περίπου 130.000 βαρελιών πετρελαίου σε προνομιακές τιμές από τη Βενεζουέλα, και την απασχόληση στο έδαφος της Βενεζουέλας, περίπου 40.000 κουβανών πολιτών, κυρίως στους τομείς της ιατρικής και του αθλητισμού.

    Πριν από τη συνάντησή του με τον κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο, ο Μαδούρο συναντήθηκε για πέντε ώρες με τον Φιντέλ Κάστρο. Η Κούβα είναι η δεύτερη χώρα στην οποία μεταβαίνει ο Μαδούρο μετά την εκλογή του, στις 14 Απριλίου, στην προεδρία της Βενεζουέλας. Στις 19 Απριλίου, πήγε στη Λίμα, του Περού στο πλαίσιο της συνάντηση της Ένωσης της Εθνών της Νότιας Αμερικής (UNASUR).

    [07] Μείωση του ΑΕΠ έως 8% και ανεργία στο 20% προβλέπει το Παν/μιο Κύπρου

    Συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας σε ποσοστό μεταξύ 9% και 12% και μείωση του πραγματικού ΑΕΠ από 5% ως 8%, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι αποφάσεις-σοκ της Ευρωομάδας (Eurogroup), στο πλαίσιο της οικονομικής στήριξης της Κύπρου και οι αρνητικές επιδράσεις των περιοριστικών μέτρων, προβλέπει το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (ΚΟΕ) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το δελτίο «Οικονομικές Προοπτικές» για τον Απρίλιο του 2013, το ΚΟΕ προβλέπει πως μια μείωση των τραπεζικών καταθέσεων της τάξης του 20% - 30%, θα οδηγήσει σε μείωση του πραγματικού ΑΕΠ σε ποσοστό 5% με 8%, με αποτέλεσμα η συρρίκνωση στην οικονομία το 2013 να εκτιμάται ότι θα κυμανθεί τουλάχιστον μεταξύ 9% - 12%.

    Ωστόσο, διευκρινίζεται πως στις εκτιμήσεις αυτές, δεν λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες της απότομης αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα και άλλες εξωγενείς αλλαγές που συμβαίνουν στην οικονομία ταυτόχρονα με τη μείωση των καταθέσεων, όπως είναι η επιβολή περιορισμών στις συναλλαγές και το «πάγωμα» μέρους των ανασφάλιστων καταθέσεων, που περιορίζουν τη ρευστότητα και το κεφάλαιο κίνησης (working capital) των επιχειρήσεων με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα και απασχόληση, και η απουσία νέων εισροών στην Κύπρο μέσω ξένων εταιρειών των οποίων οι δραστηριότητες υποστηρίζονταν από τις τράπεζες και άλλες υπηρεσίες. Αυτά, σύμφωνα με το ΚΟΕ, αναμένεται να έχουν αλυσιδωτές επιπτώσεις σε διάφορους άλλους τομείς της εγχώριας οικονομίας.

    Ως προς την ανεργία (δεδομένα Eurostat), το ΚΟΕ εκτιμά ότι θα αυξηθεί κατά 5 με 6 ποσοστιαίες μονάδες, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για ποσοστό γύρω στο 20% για το 2013.

    [08] Νεκρή ανασύρθηκε νεαρή γυναίκα από Ι.Χ. που έπεσε στο Θερμαϊκό

    Νεκρή ανασύρθηκε σήμερα το πρωί μια νεαρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων από ΙΧ που έπεσε στο Θερμαϊκό, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

    Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η άτυχη γυναίκα και ένας άνδρας, έπεσε στη θάλασσα στις 5.10 το πρωί. Ο άνδρας κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

    Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού της σορού της γυναίκας συμμετείχαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ.

    Προανάκριση διενεργείται από Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

    [09] Ο Έλληνας που κάνει «λυόμενους» ουρανοξύστες, μια παγκόσμια πρωτοτυπία

    Ο δημιουργός του πιο ψηλού κτιρίου της Μελβούρνης «Εύρηκα» (Eureka Τower) και τόσων άλλων εντυπωσιακών κτιρίων της πόλης, Νώντας Κατσαλίδης, έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο γύρω από το όνομά του τον τελευταίο καιρό με την έγκριση που πήρε να κατασκευάσει τον ουρανοξύστη Australia 108, ο οποίος όταν θα έχει ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, θα έχει 108 ορόφους και ύψος 388 μέτρα.

    Θα είναι ο υψηλότερος ουρανοξύστης της Αυστραλίας και του νοτίου ημισφαιρίου. Ακόμη πιο εντυπωσιακός από το ύψος, ο καινοτόμος τρόπος που θα κατασκευαστεί και ο οποίος ανοίγει καινούργιους δρόμους στην κατασκευή πολυώροφων κτιρίων, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Ήδη οι Ασιάτες και οι Ευρωπαίοι, ζητούν τη συνεργασία του.

    Πρόκειται για το χτίσιμο των χώρων, είτε αυτά είναι διαμερίσματα, είτε δωμάτια ξενοδοχείου, εκτός. Σ? ένα εργοστάσιο προκατασκευάζονται και θα μεταφέρονται με πελώρια νταλίκα στο χώρο που θα ανυψωθεί ο ουρανοξύστης.

    Η μέθοδος αυτή, θα πει ο Κατσαλίδης, εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Με φανερή διάθεση να γίνει απόλυτα πειστικός, θα πει ότι «με το να ανεβοκατεβαίνουν οι εργάτες στις σκαλωσιές, χάνουν δύο από τις οχτώ εργάσιμες ώρες. Επιπλέον δεν έχουν να φοβούνται τον καιρό, αφού οι κατασκευές θα γίνονται σε κλειστό χώρο. Θα είναι πιο ασφαλείς επιπλέον, αφού τον περισσότερο χρόνο τους θα τον ξοδεύουν στη γη και όχι στον αέρα».

    [10] Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών "ταρακούνησε" την Πάτρα

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από την ασθενή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 8.00 σήμερα το πρωί, με επίκεντρο τον κορινθιακό κόλπο, κοντά στο Αίγιο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα ανατολικά του Αιγίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την πόλη του Αιγίου, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Κορινθίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Βοιωτίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 April 2013 - 8:30:23 UTC