Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Emma Delta μοναδικός υποψήφιος για τον ΟΠΑΠ
  • [02] Απήχθη ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος
  • [03] "Δεν θα δικαστεί ως μαχητής του εχθρού"
  • [04] Κατάληψη στην πρυτανεία του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη

  • [01] Η Emma Delta μοναδικός υποψήφιος για τον ΟΠΑΠ

    Η προσφορά της Emma Delta ήταν τελικά η μόνη που αποσφραγίστηκε στη διαδικασία για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, αλλά το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έδωσε προθεσμία 48 ωρών στο συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα, προκειμένου να βελτιώσει το οικονομικό τίμημα που προσφέρει.

    Ο άλλος φάκελος που είχε υποβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, αυτός της Third Point, δεν αποσφραγίστηκε, καθώς περιείχε προσφορά υπό αίρεση, γεγονός που, όπως επεσήμαναν οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι του Ταμείου, δεν επιτρεπόταν από τη διαδικασία του διαγωνισμού.

    Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός της εβδομάδας.

    Σύμφωνα μεπληροφορίες, το τίμημα που προσέφερε η Emma Delta ήταν της τάξης των 620- 630 εκατ. ευρώ (κάποιοι ομιλούν για 622 εκατ. ευρώ), ενώ το Δημόσιο υπολογίζει στο τελικό ποσό που θα λάβει, και το μέρισμα της χρήσης 2012, της τάξης των 60 εκατ. ευρώ. Επίσης, επισημαίνεται, από τους ίδιους παράγοντες, ότι οι σύμβουλοι του Δημοσίου αποτιμούν την κρατική συμμετοχή στον ΟΠΑΠ σε ποσό μεταξύ 610 και 650 εκατ. ευρώ.

    [02] Απήχθη ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, απήχθη νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης ΧαλεπίουΠαύλος.

    Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη ΑντιόχειαςΙωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.

    Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

    [03] "Δεν θα δικαστεί ως μαχητής του εχθρού"

    Ο τσετσενικής καταγωγής φοιτητής Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ύποπτος για το μακελειό στον μαραθώνιο της Βοστόνης, δεν θα δικαστεί ως μαχητής του εχθρού κατά την εκδίκαση της υπόθεσής του, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

    «Θα δικάσουμε τον τρομοκράτη αυτόν μέσα από το πολιτικό δικαστικό σύστημα. Βάσει των αμερικανικών νόμων, οι πολίτες των ΗΠΑ δεν μπορούν να δικαστούν από στρατιωτικές ειδικές επιτροπές» πρόσθεσε.

    Σήμερα, οι αρχές απάγγειλαν τιςκατηγορίες κατά του Τζοχάρ Τσαρνάεφ στο νοσοκομείο όπου αυτός νοσηλεύεται μετά τη σύλληψή του, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

    «Του επιδόθηκε ένας σφραγισμένος φάκελος κατηγορητηρίου», δήλωσε ο Γκάρι Ουέντε, ο οποίος πρόσθεσε πως παρών κατά την επίδοση των κατηγοριών στον Τσαρνάεφ, στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο Μπέθ Ίσραελ, ήταν και ένας δικαστής.

    [04] Κατάληψη στην πρυτανεία του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη

    Στο κτίριο της πρυτανείας του Ε.Μ. Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εισέβαλε αργά το μεσημέρι ομάδα νεαρών και έκανε κατάληψη.

    Λίγο αργότερα άρχισε να λειτουργεί η ιστοσελίδα «athens indymedia» όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός 98fm, κάνοντας χρήση της εγκατάστασης της πρυτανείας.

    Να σημειωθεί ότι εδώ και λίγες μέρες η ιστοσελίδα δεν λειτουργούσε, όπως επίσης και ο ραδιοφωνικός σταθμός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 20:30:23 UTC