Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Oι σημερινές πολιτικές λιτότητας έχουν φτάσει στα όριά τους»
  • [02] Στο κλίμα του Πάσχα με «Καβαλλερία Ρουστικάνα» μπαίνει η Λυρική
  • [03] Από τον Ιούνιο διακόπτονται οι συντάξεις με προβλήματα σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ
  • [04] Τον Μάιο η βίζα για επενδύσεις πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα στην Ελλάδα
  • [05] Ξεμπλοκάρουν μεταβιβάσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους
  • [06] Ελληνο-ισραηλινή συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση
  • [07] Τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία συζήτησαν Αντ. Σαμαράς και Άντρος Κυπριανού
  • [08] Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την εξαγορά της Millennium Bank
  • [09] Α. Μέρκελ: "Όχι" στην ανάπτυξη με νέα χρέη
  • [10] Συνελήφθη πρώην μαθητής βρετανικού σχολείου, σε σχέση με απειλή στο διαδίκτυο
  • [11] «Αρκετά καλά ο Μέσι για να παίξει με Μπάγερν»

  • [01] «Oι σημερινές πολιτικές λιτότητας έχουν φτάσει στα όριά τους»

    Oι σημερινές πολιτικές λιτότητας έχουν φτάσει στα όριά τους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος υπογράμμισε ότι για να πετύχουν θα πρέπει να τυγχάνουν της ελάχιστης απαιτούμενης πολιτικής και κοινωνικής στήριξης.

    Σε παρέμβασή του σε συνέδριο που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Think Tank Dialogue», o Ζ. Μ. Μπαρόζο επέμεινε στην ανάγκη οι πολιτικές λιτότητας να συνδυάζονται με μέτρα υπέρ της τόνωσης της ανάπτυξης, τονίζοντας ότι είναι λάθος να τίθεται το δίλημμα μεταξύ των δύο αυτών πολιτικών.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής υποστήριξε τις πολιτικές λιτότητας για τη διόρθωση των ελλειμμάτων και των δημοσιονομικών ανισορροπιών που, όπως τόνισε, θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την αύξηση των επενδύσεων και τελικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

    [02] Στο κλίμα του Πάσχα με «Καβαλλερία Ρουστικάνα» μπαίνει η Λυρική

    Με την παρουσίαση της «Καβαλλερία Ρουστικάνα» εισάγει το κοινό η Εθνική Λυρική Σκηνή στο κλίμα του Πάσχα, τιμώντας παράλληλα τα 150 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη, Πιέτρο Μασκάνι, από τις 25 Απριλίου, για τέσσερις παραστάσεις, στο θέατρο «Ολύμπια».

    Το τοπίο ενός κυκλαδίτικου νησιού από τη μία, και η χρήση ψηφιακού σκηνικού από την άλλη, αποτελούν τα δύο βασικά εργαλεία με τα οποία δούλεψε ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, σκηνοθέτης του έργου, για να αφηγηθεί την ιστορία του Τουρίντου και των ερωτικών του παραστρατημάτων, τα οποία, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, θα τον οδηγήσουν στο τελετουργικό του «αγροτικού ιπποτισμού», δηλαδή σε μονομαχία.

    «Ως σκηνοθέτης όπερας, αυτό που πάντα κάνω, είναι να πω τις ιστορίες, έτσι ώστε να μπορεί να τις δει με ενδιαφέρον και κάποιος, ο οποίος δεν είναι φαν της όπερας», τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης.

    [03] Από τον Ιούνιο διακόπτονται οι συντάξεις με προβλήματα σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

    Κανονικά θα καταβληθούν όλες οι συντάξεις Μαΐου ακόμη κι αν υπάρχουν αποκλίσεις σε ό,τι αφορά τους αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης και Φορολογικού Μητρώου (ΑΜΚΑ και ΑΦΜ). Λόγω της εορτής του Πάσχα, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έδωσε εντολή στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) να καταβληθούν κανονικά όλες οι συντάξεις, κύριες και επικουρικές.

    Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνει τις συντάξεις που εμφανίζουν αποκλίσεις σε έναν από τους δυο αριθμούς και όχι εκείνες, που δεν είχαν ταυτόχρονα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και οι οποίες έχουν διακοπεί από τον προηγούμενο μήνα.

    Έτσι, οι συνταξιούχοι κερδίζουν ακόμη έναν μήνα προκειμένου να συμπληρώσουν κενά που ενδεχομένως υπάρχουν είτε στον ΑΜΚΑ είτε στον ΑΦΜ, καθώς από τον επόμενο μήνα, θα τεθεί σε ισχύ ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4144/2013 σύμφωνα με τον οποίο γίνεται αυτόματη αναστολή καταβολής κάθε σύνταξης που δεν είναι ταυτοποιημένη με ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

    Για το σκοπό αυτό, κρίθηκε αναγκαίο να αναρτηθεί εκ νέου η ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ στο διαδίκτυο (www.idika.gr) (από αύριο Τρίτη 23-4-2013), προκειμένου να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά τα εναπομείναντα κενά ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ που αφορούν σε συντάξεις του Δημοσίου και των λοιπών Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η σχετική ιστοσελίδα του ΙΚΑ (www.ika.gr) για τις μη συμπληρωμένες, σε ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ, συντάξεις που αυτό χορηγεί.

    [04] Τον Μάιο η βίζα για επενδύσεις πάνω από 250.000 ευρώ σε ακίνητα στην Ελλάδα

    Υψηλό είναι το ενδιαφέρον από Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς και από πολίτες αραβικών χωρών για την αγορά ακινήτων στη χώρα μας, είτε για εξοχική κατοικία είτε για τουριστική επένδυση.

    Αυτό αναφέρθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης με την INVEST IN GREECE A.E., με θέμα «Διευκόλυνση υπηκόων τρίτων χωρών αναφορικά με επενδύσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα», ενώ γνωστοποιήθηκε ότι, στο τέλος του μήνα, θα έχουν υπογραφεί οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι, ώστε να τεθεί το μέτρο σε εφαρμογή.

    Θεωρείται, όπως προκύπτει από τους ομιλητές αλλά και από τις ερωτήσεις που έγιναν, ιδιαίτερα θετική η απόφαση να δοθεί η δυνατότητα σε υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι προβαίνουν σε αγορά ή δεκαετή χρονομεριστική μίσθωση ακινήτων ύψους 250.000 ευρώ και άνω, να λάβουν πενταετή άδεια διαμονής, με δυνατότητα ανανέωσης για τους ίδιους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

    [05] Ξεμπλοκάρουν μεταβιβάσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους

    Ξεμπλοκάρουν μεταβιβάσεις ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου για εξόφληση των χρεών τους, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Έτσι, στο εξής, για τη διευκόλυνση των οφειλετών, θα επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους προς το Δημόσιο.

    Με το ισχύον καθεστώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλές προς το Δημόσιο.

    Με την απόφαση αυτή, όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, διευκολύνονται συναλλαγές, όπως επίσης και η εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο.

    [06] Ελληνο-ισραηλινή συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση

    «Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά τους δήμους και τις περιφέρειες Ελλάδας και Ισραήλ για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και για την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων που θα είναι αμοιβαία επωφελή» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της πρόσφατης εκδήλωσης που οργάνωσε η ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα για τα 65 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

    Ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι προγραμματίζεται επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ μετά από πρόσκληση του ομολόγου του. Ταυτόχρονα θα διοργανωθεί σύντομα και επίσκεψη στελεχών της αυτοδιοίκησης για να έρθουν σε επαφή ελληνικοί δήμοι και περιφέρειες με ανάλογα χαρακτηριστικά με δήμους και περιφέρειες του Ισραήλ.

    [07] Τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία συζήτησαν Αντ. Σαμαράς και Άντρος Κυπριανού

    Τις εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία συζήτησε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αποφάσεις που, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν ουσιαστικά επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «αποφάσεις οι οποίες δείχνουν μια διαφοροποίηση της, μέχρι σήμερα, στάσης τους, αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, κάτι που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα». Σύμφωνα με τον γγ του ΑΚΕΛ, οι αποφάσεις αυτές έχουν καταστρέψει την κυπριακή οικονομία, την επιχειρηματικότητα στο νησί και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες για να μπορέσει η Κύπρος να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες.

    Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τόσο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και τον ελληνικό λαό για τη στήριξή τους, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα, «παρ΄ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να παραμένει το βασικότερο στήριγμα του κυπριακού λαού στον αγώνα που δίνει για απελευθέρωση και επανένωση και θεωρήσαμε ότι ήταν χρήσιμο να έχουμε αυτές τις ανταλλαγές απόψεων».

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε εκτενώς και η πορεία επίλυσης του Κυπριακού, με τον κ. Κυπριανού να εκφράζει «έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει μια βεβιασμένη ενέργεια, η οποία να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασισθεί».

    [08] Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την εξαγορά της Millennium Bank

    Οριστική συμφωνία με τη Millennium BCP (BCP), αναφορικά με την απόκτηση του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Millennium Bank Ελλάδος (MBG) και τη συμμετοχή της BCP στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, υπέγραψε σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι η εξαγορά της MBG προσφέρει σημαντικές συνέργιες στον διευρυμένο όμιλο και διευκολύνει την επικείμενη ανακεφαλαιοποίησή του.

    Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο που έχει ορισθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και στοχεύει στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

    [09] Α. Μέρκελ: "Όχι" στην ανάπτυξη με νέα χρέη

    Την αντίθεσή της στα προγράμματα που δημιουργούν κίνητρα ανάπτυξης αυξάνοντας το χρέος επανέλαβε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αμφισβητώντας την μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητά τους.

    «Η ανάπτυξη μου είναι εξίσου σημαντική, αλλά όχι στο λάθος πλαίσιο. Δεν θεωρώ σωστή την απλή εξυγίανση, θέλω να βλέπω και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε η κα Μέρκελ, μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του δημοσιογράφου της Sueddeutsche Zeitung Στέφαν Κορνέλιους «Η Καγκελάριος και ο κόσμος της», από κοινού με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος επισκέπτεται το Βερολίνο.

    [10] Συνελήφθη πρώην μαθητής βρετανικού σχολείου, σε σχέση με απειλή στο διαδίκτυο

    Ένας πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Φουρσότεν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Χάγη και το Λέιντεν, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο της έρευνας σε σχέση με μια απειλή που διατυπώθηκε μέσω Διαδικτύου, ανακοίνωσε το σχολείο αυτό.

    "Η αστυνομία μάς ενημέρωσε ότι ένας πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου στην Ολλανδία (BSN) συνελήφθη σε σχέση με την απειλή που διατυπώθηκε μέσω Διαδικτύου εναντίον ολλανδικού σχολείου στο Λέιντεν", ανακοίνωσε το βρετανικό σχολείο τονίζοντας ότι ο μαθητής αυτός είχε αποκλειστεί από το BSN τον Οκτώβριο του 2011 για λόγους συμπεριφοράς.

    Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έγινε μια σύλληψη σε σχέση με την υπόθεση αυτή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

    [11] «Αρκετά καλά ο Μέσι για να παίξει με Μπάγερν»

    Ο Λιονέλ Μέσι έχει ξεπεράσει επαρκώς το πρόβλημα στη γάμπα για να μπορεί να αγωνιστεί στον αυριανό πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν στο Μόναχο, όπως δήλωσε σήμερα ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Άντονι Θουμπιθαρέτα.

    Ο Αργεντινός σούπερ σταρ απουσίασε από τη σαββατιάτικη νίκη (1-0) επί της Λεβάντε και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει το «πράσινο φως» από το ιατρικό επιτελείο των «μπλαουγκράνα», αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την αναμέτρηση στην «Αλιάντς Αρένα».

    «Ο Μέσι είναι με την ομάδα και μπορεί να αγωνιστεί, μολονότι αυτή είναι απόφαση του προπονητικού επιτελείου» τόνισε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα, και συμπλήρωσε: «Θα παρατάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 22 April 2013 - 12:30:22 UTC