Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη"
  • [02] "Ένας 15χρονος είμαι ρε παιδιά..."
  • [03] Ο Αιθίοπας Μεταφέρια Τέκλου Γκέτο νικητής, για δεύτερη συνεχή χρονιά, του διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»
  • [04] O Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής στο γκραν πρι του Μπαχρέιν
  • [05] Ο πρόεδρος της Μπάγερν είχε κρυφές καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, σύμφωνα με την Bild

  • [01] "Η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη"

    «Η δημοκρατία έχει εχθρούς, υπονομεύεται και αποδυναμώνεται όταν αναπτύσσονται φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Πολύ περισσότερο όταν αποθρασύνονται νοσταλγοί των πραξικοπηματιών που αναπολούν τις μέρες και τα έργα της χούντας», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε μήνυμά του για την 21η Απριλίου.

    «Σαν σήμερα, πριν από 46 χρόνια, η δημοκρατία καταλύθηκε για να ξεκινήσει μια μαύρη περίοδος ανελευθερίας, καταπίεσης και πολιτισμικής οπισθοδρόμησης που κατέληξε στην τραγωδία της Κύπρου», σημείωνει ο κ. Παπούλιας.

    Και υπογραμμίζει: «Έχει σημασία σημασία να τιμάμε όσους αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας, έχει νόημα να θυμόμαστε τι προηγήθηκε, έχει αξία να συνειδητοποιούμε ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη».

    [02] "Ένας 15χρονος είμαι ρε παιδιά..."

    «Ενας 15χρονος είμαι ρε παιδιά. Δεν ήξερα που είναι το πάγκρεας και ποια είναι η λειτουργία του. Αν ένας 15χρονος έκανε κάτι τέτοιο, φανταστείται τι μπορείτε να κάνετε εσείς??». Με αυτά τα απλά λόγια έκλεισε την ομιλία του στο TEDMED live Athens 2013, που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, ο μαθητής λυκείου από το Μέριλαντ, Τζακ Αντράκα, ο οποίος έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα.

    Ο Τζακ Αντράκα, ανέπτυξε το θέμα «το μέλλον των ιατρικών διαγνώσεων», και εξήγησε πως με αφορμή τον θάνατο κοντινών του προσώπων από καρκίνο στο πάγκρεας- σκέφτηκε να εργαστεί για τη λύση του προβλήματος, που απασχολεί εδώ και χρόνια την επιστημονική κοινότητα. «Δεν ήξερα καν ότι είχα πάγκρεας, αλλά βρήκα τον τρόπο να το θεραπεύσω, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του ίντερνετ που χρησιμοποιούν όλοι οι έφηβοι, το Google και το Wikipedia».

    Εργάστηκε με πάθος και μάλιστα, όπως είπε, «η μαμά μου νόμιζε ότι έφτιαχνα εκρηκτικά στο υπόγειο του σπιτιού μας. Δεν μπορούσα να της εξηγήσω τι έκανα», αλλά και επιμονή, παρά τις αρνητικές απαντήσεις από πανεπιστημιακούς ερευνητές στους οποίους απευθύνθηκε, προκειμένου να του δώσουν τα απαραίτητα εργαστηριακά μέσα και την υποστήριξη, ώστε να υλοποιήσει το όραμά του. «Εστειλα 200 αιτήσεις προς ερευνητικές ομάδες και με απέρριψαν οι 199, θεωρώντας ανοησίες αυτά που έκανα». Μόνο ένας τον δέχθηκε , αλλά όπως είπε του υπέβαλε τόσες πολλές ερωτήσεις, «που ευτυχώς απάντησα σε όλες, με σκοπό να με απορρίψει και αυτός».

    [03] Ο Αιθίοπας Μεταφέρια Τέκλου Γκέτο νικητής, για δεύτερη συνεχή χρονιά, του διεθνούς μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

    Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Αιθίοπας Μεταφέρια Τέκλου Γκέτο κέρδισε τον διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος».

    Στη δεύτερη θέση κατετάγη ο συμπατριώτης του Αμπάτε Ντέμπας Τεφέρα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Έλληνας αθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης Αντώνης Παπαδημητρίου.

    Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ΑΓΕ Ζακύνθου Μάγδα Γαζέα.

    Ο 8ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», που ξεκίνησε το πρωί, είχε σημείο εκκίνησης των δρομέων την κεντρική πλατεία του χωριού Πέλλας και σημείο τερματισμού το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

    Παράλληλα, με την κλασική διαδρομή των 42.195 μ. διεξήχθησαν οι αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και οι αγώνες δρόμου 1.000 μ. κοινωνικής προσφοράς και 1.000 μ. μαθητών δημοτικών σχολείων.

    Πάνω από 12.500 δρομείς, περισσότερες από 100 ομάδες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, μαθητές και απλοί πολίτες συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα, σύμφωνα με του διοργανωτές του μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος».

    Οι δρομείς έτρεξαν με τη σκέψη τους στα θύματα και στους τραυματίες της τρομοκρατικής ενέργειας στον μαραθώνιο της Βοστόνης αλλά και σε όλους όσοι δοκιμάστηκαν από την τυφλή βία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δρομείς φορούν μαύρα βραχιολάκια με το σύνθημα «Thessaloniki to Boston» αλλά και αυτοκόλλητα που αναγράφουν τη λέξη «γιατί;» («Why?»).

    [04] O Σεμπάστιαν Φέτελ νικητής στο γκραν πρι του Μπαχρέιν

    Τη δεύτερη φετινή νίκη του, μετά από αυτή στη Μαλαισία, και συνολικά 28η στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο γκραν πρι του Μπαχρέιν. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull είδε πρώτος την καρό σημαία, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό Κίμι Ραϊκόνεν (Lotus), ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Γάλλος Ρομέν Γκροζάν με τη δεύτερη Lotus.

    Ο επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα είναι το ισπανικό γκραν πρι στις 12 Μαΐου.

    [05] Ο πρόεδρος της Μπάγερν είχε κρυφές καταθέσεις 10 εκατ. ευρώ στην Ελβετία, σύμφωνα με την Bild

    Ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, για τον οποίο γίνεται έρευνα για φοροδιαφυγή, αφότου παραδέχτηκε ότι διατηρούσε κρυφό τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία, είχε αποκρύψει καταθέσεις ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, γράφει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Bild.

    Το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Focus αποκάλυψε χθες Σάββατο ότι ο Χένες, 61 ετών, είχε ομολογήσει την ύπαρξη αυτού του λογαριασμού, τον Ιανουάριο, και η εισαγγελία του Μονάχου είχε ξεκινήσει έρευνα για να εξακριβώσει αν η ομολογία του προέδρου της Μπάγερν ήταν "ακριβής και πλήρης".

    Ο Χένες πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ποσό των χρημάτων που περιείχε ο λογαριασμός, σύμφωνα όμως με την Bild, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, ο Χένες έχει ήδη πληρώσει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ για μη καταβεβλημένους φόρους.

    Ο επικεφαλής της Ένωσης των Γερμανών φορολογουμένων Τόμας Εγκεντάλερ εκτιμά με βάση το ποσό αυτό ότι ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος έχει μια ακμάζουσα εταιρεία παραγωγής αλλαντικών, "έβγαλε" χωρίς αμφιβολία τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ από τα εισοδηματά του στην Ελβετία.

    Ο Χένες ήθελε πάντως να τακτοποιήσει την κατάστασή του στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διπλής φορολογίας που διαπραγματευόταν πέρυσι η Ελβετία και η Γερμανία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία θα του επέτρεπε να γλιτώσει από τις κατηγορίες καταβάλλοντας ένα πρόστιμο, η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών όμως τορπίλισε το μέτρο αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 April 2013 - 14:30:21 UTC