Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Τζ. Ναπολιτάνο επανεξελέγη πρόεδρος στην Ιταλία
  • [02] Ι. Στουρνάρας: Στην επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα τεθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση
  • [03] Πέφτει την Κυριακή η αυλαία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος
  • [04] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ να γίνει "κόμμα παντός καιρού' αποφάσισε το 19ο Συνέδριο
  • [05] Δολοφονική επίθεση στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

  • [01] Ο Τζ. Ναπολιτάνο επανεξελέγη πρόεδρος στην Ιταλία

    Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιταλία αφού στην έκτη κατά σειρά ψηφοφορία των 1.007 εκλεκτόρων φαίνεται ότι αποσπά τη σχετική πλειοψηφία.

    Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται.

    Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία της Ιταλίας που επανεκλέγεται πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη θητεία.

    Ο Ναπολιτάνο είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι δέχεται την πρόταση της κεντροδεξιάς, της κεντροαριστεράς και του κέντρου του Μάριο Μόντι να επανεκλεγεί στην προεδρία προκειμένου να βρεθεί μια λύση στην πολιτική κρίση.

    Ο ηγέτης του Κινήματων των Πέντε Αστέρων (Μ5S) Μπέπε Γκρίλο από την πλευρά του είχε χαρακτηρίσει "πραξικόπημα" την επανεκλογή του Ναπολιτάνο και κάλεσε τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν έξω από το κοινοβούλιο. "Πρέπει να μαζευτούμε εκατομμύρια. Μην με αφήσετε μόνο ή με μια χούφτα ανθρώπους. Είτε θα έχουμε δημοκρατία εδώ ή θα χαθούμε ως χώρα", τόνισε.

    [02] Ι. Στουρνάρας: Στην επόμενη συνάντηση με την τρόικα θα τεθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

    Στις επόμενες επαφές της κυβέρνησης με την τρόικα θα τεθεί το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών στην εστίαση,αλλά και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

    Παράλληλα, ο Υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο της ποιοτικής αναβάθμισης του δημοσίου τομέα, παρουσιάζει τις προθέσεις της κυβέρνησης , για αλλαγές στο θεσμό της επετηρίδας και της αρχαιότητας. «Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του Δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασία βελτίωσης» δηλώνει χαρακτηριστικά, για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, ο κ. Στουρνάρας.

    Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και τη Εurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

    «Πρωταρχικό ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή» τονίζει ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι στην ουσία γίνεται διαχωρισμός μεταξύ φορολογικής πολιτικής, που ασκείται από το ΥΠΟΙΚ, και εφαρμογής της πολιτικής , που ασκείται από το νέο γγ. Εσόδων που, όπως αναφέρει, «χαίρει πλέον ουσιαστικής ανεξαρτησίας στην άσκηση των καθηκόντων του».

    [03] Πέφτει την Κυριακή η αυλαία της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος

    Την Κυριακή ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος της Σούπερ Λίγκας, καθώς τότε και με κοινή ώρα έναρξης (19:00) θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις για την 30η και τελευταία αγωνιστική. Δεδομένου ότι έχουν κριθεί ο τίτλος (σ.σ. ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει εδώ και καιρό το πρωτάθλημα), αλλά και οι ομάδες που θα μετάσχουν στα πλέι οφ (ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος), το ενδιαφέρον στρέφεται στην «ουρά» της βαθμολογίας.

    Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας με αφαίρεση τριών βαθμών, εξέλιξη η οποία οδηγεί την ομάδα σε υποβιβασμό, ωστόσο η Ένωση θα προσφύγει στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, ελπίζοντας ότι θα ανατρέψει αυτή την απόφαση. Εν αναμονή της απόφασής αυτής, πάντως, ο «Δικέφαλος» χρειάζεται μόνο τη νίκη απέναντι στον Ατρόμητο στο Περιστέρι για να ελπίζει ότι θα παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, σε περίπτωση δικαίωσης της έφεσης.

    Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ενδιαφέρει άμεσα τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και μάχονται για την παραμονή. Ο Πανθρακικός έχει το θεωρητικά πιο εύκολο έργο από αυτές, καθώς υποδέχεται την ουραγό και υποβιβασμένη Κέρκυρα, την ώρα που ΟΦΗ και Άρης έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές, καθώς οι οι Κρήτες αναμετρώνται με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ενώ οι Θεσσαλονικείς αντιμετωπίζουν την Ξάνθη στα Πηγάδια. Τέλος, εξ ίσου δύσκολη η τελεταία αγωνιστική και για τη Βέροια, που αγωνίζεται στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

    Το πρόγραμμα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας έχει ως εξής:

    Ξάνθη-Άρης 19:00 Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 19:00 Ατρόμητος-ΑΕΚ 19:00 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 19:00 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 19:00 Παναθηναϊκός-Βέροια 19:00 Πανθρακικός-Κέρκυρα 19:00 Πλατανιάς-Λεβαδειακός 19:00

    [04] Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ να γίνει "κόμμα παντός καιρού' αποφάσισε το 19ο Συνέδριο

    «Το 19ο Συνέδριο άνοιξε , με τις ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις του, στις σημερινές συνθήκες, το δρόμο, την εναλλακτική διέξοδο για το λαό, διατύπωσε την πρόταση εξουσίας προς την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας» επισημαίνει σε συνέντευξή του στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει αποφασιστικά μια νέα αρχή, μέσα στη συνέχεια της μεγάλης πείρας που έχουμε συσσωρεύσει, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην επιταγή του Συνεδρίου που συμπυκνώνεται στη φράση «να γίνουμε Κόμμα παντός καιρού».

    Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτό, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι σημαίνει κόμμα ικανό να παλεύει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες με στόχο τη συγκέντρωση δυνάμεων, προετοιμασμένο για τη στιγμή που «η πορεία των εξελίξεων και της ταξικής πάλης, θα θέσουν στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα της κατάκτησης της εξουσίας από την εργατική τάξη, με τη στήριξη ή ανοχή των άλλων σύμμαχων λαϊκών στρωμάτων», για την οριστική απαλλαγή τους από την εκμετάλλευση και την καταπίεση».

    [05] Δολοφονική επίθεση στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Πατρών, για τον εντοπισμό των αγνώστων ατόμων, τα οποία το μεσημέρι έκαναν δολοφονική επίθεση, στην περιοχή Ζαρουχλέικα της Πάτρας.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, νεκρός είναι ένας 38χρονος και τραυματισμένος ένας 31χρονος. Και οι δύο άνδρες δέχθηκαν επίθεση με πυροβόλο όπλο, ενώ στην Ασφάλεια Πατρών λαμβάνονται καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τη δολοφονική επίθεση, οι άγνωστοι δράστες είχαν καταδιώξει σε δρόμους των Ζαρουχλειίκων το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 April 2013 - 16:30:20 UTC