Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη του Τσοχατζόπουλου
  • [02] Συνελήφθη 54χρονος, ο οποίος παρουσιαζόταν ως γιατρός
  • [03] Επίθεση σε κυβέρνηση και Ι. Στουρνάρα, με αφορμή τις δηλώσεις Τόμσεν
  • [04] Ένταση με δύο τραυματισμούς έξω απο τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου
  • [05] Νεκρός ανασύρθηκε από αρδευτικό κανάλι 54χρονος αγρότης

  • [01] Τη Δευτέρα αρχίζει η δίκη του Τσοχατζόπουλου

    Τον Κώστα Σημίτη και υπουργούς της κυβέρνησής του, επιχειρεί να "φέρει" ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ως μάρτυρες στη δίκη του, που ξεκινά τη Δευτέρα, για το «μαύρο πολιτικό χρήμα» από εξοπλιστικά προγράμματα.

    Λίγες ώρες πριν βρεθεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μαζί με τους 18 συγκατηγορουμένους του, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει στείλει δέκα εξώδικες επιστολές στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου που εγκρίθηκαν οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TORM1, στις οποίες φέρεται να χρησιμοποιεί «προσωπικό τόνο» προς τους παραλήπτες τους και τους καλεί να προσέλθουν να καταθέσουν στη δίκη του.

    [02] Συνελήφθη 54χρονος, ο οποίος παρουσιαζόταν ως γιατρός

    Την αγωνία και την απόγνωση ασθενών, εκμεταλλευόταν ένας 54χρονος μουσικοσυνθέτης, ο οποίος εμφανιζόταν ως γιατρός, που μπορούσε να θεραπεύσει ανίατες ασθένειες και συνελήφθη χθες απο αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, στο προαύλιο του ΚΑΤ.

    Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά απο καταγγελία απόστρατου αστυνομικού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ισχυριζόταν οτι συνεργάζεται με επιστημονική ομάδα ιατρών του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», ενώ παλαιοτέρα δούλευε στο Κ.Α.Τ. και εφαρμόζει μάλιστα σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους για την καταπολέμηση κάθε μορφής καρκίνου, χωρίς να απαιτείται χειρουργική επέμβαση, αλλά με τη χρήση «κοκτέιλ» φαρμάκων, που ισχυριζόταν ότι παρασκευάζει ο ίδιος, συνεργαζόμενος με επιστημονική ομάδα ιατρών.

    Ο συλληφθείς με τη, σε βάρος του, σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

    [03] Επίθεση σε κυβέρνηση και Ι. Στουρνάρα, με αφορμή τις δηλώσεις Τόμσεν

    Επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις εξελίξεις στη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank και τις σχετικές δηλώσεις Τόμσεν εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών ότι επέτρεψε τη διαδικασία ανταλλαγής μετοχών παρότι -σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Ελληνες- γνώριζαν τις αντιρρήσεις της τρόικας.

    "Ο Πολ Τόμσεν, με δηλώσεις του από την Ουάσιγκτον, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ενέκρινε η τρόικα την συγχώνευση της Εθνικής τράπεζας με την Eurobank. Όλως περιέργως η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, παρότι γνώριζε την αντίθεση της τρόικας, επέτρεψε στη διορισμένη, από την ίδια, κυβερνητική διοίκηση της Εθνικής τράπεζας να προχωρήσει τις διαδικασίες συγχώνευσης με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μετατραπεί οι μεγαλομέτοχοι της Eurobank σε μεγαλομετόχους της Εθνικής τράπεζας χωρίς να έχει περατωθεί η συγχώνευση, γεγονός που ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή πως θα εξελιχθεί" υποστηρίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

    [04] Ένταση με δύο τραυματισμούς έξω απο τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου

    Με τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού, αλλά και ενός δικηγόρου, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε ότι του επιτέθηκαν με γκλόμπ, έληξε η ένταση που προκλήθηκε έξω από τα γραφεία Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται διαμαρτυρία από την Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    Μάλιστα, μετά τα επεισόδια, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου, Μανώλης Λαμτζίδης, πραγματοποίησε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στα ΜΑΤ, ξαπλώνοντας στον δρόμο.

    Σημειώνεται ότι, το συμβάν ξεκίνησε όταν δικηγόροι που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του Συλλόγου, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Παύλου Μελά, προσπάθησαν να μπουν μέσα στον χώρο με τις προσκλήσεις τους, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, για τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και προκλήθηκε ένταση μεταξύ συγκεντρωθέντων και ΜΑΤ.

    [05] Νεκρός ανασύρθηκε από αρδευτικό κανάλι 54χρονος αγρότης

    Νεκρός ανασύρθηκε νωρίς το πρωί από αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Αγίας Παρασκευής στις Σέρρες, 54χρονος αγρότης, όταν το τρακτέρ στο οποίο οδηγούσε ξέφυγε για άγνωστους λόγους από την πορεία του και ανετράπη. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες και ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο κάτω υπό ποιες συνθήκες συνέβη το τραγικό συμβάν.

    Τον 54χρονο ανέσυραν άντρες της Πυροσβεστικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 20 April 2013 - 12:30:21 UTC