Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Θα σας βρούμε
  • [02] Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων στη Μάνδρα
  • [03] Πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές
  • [04] Χωρίς αποτέλεσμα και η δεύτερη ψηφοφορία για πρόεδρο την Ιταλία
  • [05] Φ. Κουβέλης: Διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου
  • [06] Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Χωρίς παιδίατρο και η Κέα
  • [07] Μεταφορά Αλβανών κρατούμενων από τις ελληνικές φυλακές στις αλβανικές

  • [01] Μπ. Ομπάμα: Θα σας βρούμε

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα από τη Βοστόνη ότι οι δράστες της διπλής βομβιστικής επίθεσης η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου, την περασμένη Δευτέρα, θα εντοπιστούν και θα προσαχθούν στη δικαιοσύνη.

    "Ναι, θα σας βρούμε και ναι, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη", είπε ο Ομπάμα, φανερά συγκινημένος, κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής στον κατάμεστο Καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού, προς τιμή των τριών νεκρών και των περίπου 180 τραυματιών της επίθεσης αυτής.

    [02] Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων στη Μάνδρα

    Καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και άγνωστων, οι οποίοι επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας σημειώθηκε στις 8.10 το βράδυ στην Μάνδρα Αττικής.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους επιβάτες του αυτοκινήτου, αλλά αυτοί άνοιξαν πυρ εναντίον τους και ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν.

    Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και τους καταδίωξαν αλλά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν.

    Από την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού, ενώ κανείς δεν γνωρίζει αν τραυματίστηκε κάποιος από τους δράστες.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

    [03] Πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

    Πρώτη δύναμη για 27η χρονιά αναδείχθηκε η ΔΑΠ (ΝΔ) στα ανώτατα και τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας στις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες. Πτώση κατέγραψε η ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), στα ίδια ποσοστά κινήθηκε η Αριστερή Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ενισχύθηκαν η Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) και τα ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική αριστερά).

    Στις κάλπες προσήλθαν περίπου 105.000 φοιτητές - οι μισοί από τους ενεργούς. Σε σχέση με πέρυσι η αποχή εμφάνισε αύξηση, ενώ - όπως απαιτεί πλέον η παράδοση των τελευταίων χρόνων - οι φοιτητικές παρατάξεις έβγαλαν ξεχωριστά αποτελέσματα.

    [04] Χωρίς αποτέλεσμα και η δεύτερη ψηφοφορία για πρόεδρο την Ιταλία

    Δεν εξελέγη πρόεδρος στην Ιταλία ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, όπως αναμενόταν.

    Δεν υπήρξε υποψήφιος ο οποίος να συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία δύο τρίτων που απαιτείτο για να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας στην δεύτερη ψηφοφορία η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της καταμέτρησης που ακόμη συνεχίζεται.

    Ο αριθμός των λευκών, που επέλεξαν πολλά στελέχη της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς μετά τη σχετική εντολή που έδωσαν τα κομματικά επιτελεία, ξεπέρασε λίγο μετά τις 19:40 (ώρα Ελλάδας) το ένα τρίτο των 1.007 ψήφων συνολικά των κοινοβουλευτικών και των νομαρχιακών εκπροσώπων, κάτι που σημαίνει ότι δεν ήταν πλέον δυνατό να εκλεγεί πρόεδρος.

    Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο.

    [05] Φ. Κουβέλης: Διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου

    «Η Δημοκρατική Αριστερά έχει διακηρυγμένο στόχο και διεκδίκηση τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Ενός μοντέλου που, ναι, χρειάζεται προσαρμογή, χρειάζεται αλλαγές, χρειάζεται και μεταρρυθμίσεις, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται υπεράσπιση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στην εκδήλωση του κόμματος του για «άμεση δράση για την κοινωνική προστασία» το βράδυ στο Γκάζι.

    Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να τονίζουμε, με κάθε ευκαιρία, την αξία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, ιδιαίτερα σήμερα, που παρατηρείται αύξηση του ευρωσκεπτικισμού. Του ευρωσκεπτικισμού, που οφείλεται στη λιτότητα, την ανεργία και την κοινωνική δυσπραγία».

    Το θέμα της ανεργίας και της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους είναι, κατά τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, το μεγάλο δίλημμα της εποχής μας, λόγω της κρίσης και ζητάει επίμονα απάντηση.

    [06] Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Χωρίς παιδίατρο και η Κέα

    Ένας γενικός γιατρός καλείται να καλύψει τις ανάγκες των 3.000 κατοίκων της Κέας, ενώ περισσότερα από 800 παιδιά έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), σημειώνοντας ότι στο νησί υπάρχουν και αρκετά νεογνά τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη αντιμετώπιση ενώ τα Σαββατοκύριακα ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται καθώς προστίθενται περίπου 1000 επισκέπτες.

    Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, χωρίς παιδίατρο έχουν μείνει επίσης, τα Κύθηρα, η Πάρος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Πάτμος και η Σέριφος.

    [07] Μεταφορά Αλβανών κρατούμενων από τις ελληνικές φυλακές στις αλβανικές

    Τη μεταφορά Αλβανών κρατουμένων από τις ελληνικές φυλακές, στις φυλακές της Αλβανίας προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Ήδη με πρωτοβουλία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη έγιναν οι πρώτες συζητήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του αλβανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στο περιθώριο της περιφερειακής διάσκεψης υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ξεκινήσουν διμερείς διαπραγματεύσεις προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο και ειδικότερα οι όροι με τους οποίους οι Αλβανοί κρατούμενοι στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα θα μπορούν να εκτίουν το υπόλοιπο της ποινής τους σε φυλακές της χώρας τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 April 2013 - 18:30:22 UTC