Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντός Μαΐου ο εντοπισμός των φορέων που οδεύουν προς κατάργηση
  • [02] Εικόνες καταστροφής στο Τέξας και πληροφορίες για εκατοντάδες θύματα
  • [03] Το γερμανικό κοινοβούλιο ψηφίζει για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου
  • [04] Η Moody's διατηρεί το "Aaa" στη γερμανική οικονομία
  • [05] Χωρίς συμφωνία έληξε ο 9ος γύρος του διαλόγου
  • [06] Μειώθηκε 68,7% η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης στο 5μηνο
  • [07] Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ
  • [08] Αίγυπτος: Ο πρώην πρόεδρος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε σε φυλακή του Καΐρου
  • [09] Θα εξαντλήσει τη θητεία της, αν επανεκλεγεί, λέει η Μέρκελ
  • [10] «Ο χώρος της μουσικής δεν είναι αξιοκρατικός»
  • [11] Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη, το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Γερμανίας

  • [01] Εντός Μαΐου ο εντοπισμός των φορέων που οδεύουν προς κατάργηση

    Οι γενικοί διευθυντές που υπηρετούν στη δημόσια διοίκηση, είναι εκείνοι που θα κληθούν να σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος για την προώθηση της αναδιοργάνωσης των δομών του Δημοσίου.

    Μιλώντας το πρωί, στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εξήγησε ότι «αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι όλη η διαδικασία της αναδιοργάνωσης των δομών του δημοσίου γίνεται από τους ίδιους τους δημοσίους υπαλλήλους. Τα περιγράμματα θέσεων συντάσσονται από τους γενικούς διευθυντές και είναι οι γενικοί διευθυντές εκείνοι που θα περιγράψουν τις θέσεις με καθημερινή δουλειά βασιζόμενοι στην κύρια αποστολή του κάθε υπουργείου που είναι προσδιορισμένη. Αυτοί θα κάνουν, οι γενικοί διευθυντές δηλαδή, και την τοποθέτηση των υπαλλήλων σύμφωνα με τα καθήκοντά τους, το προσοντολόγιο τους, αλλά κυρίως με τα βασικά υπηρεσιακά τους καθήκοντα στις νέες θέσεις. Θα γίνει μια εσωτερική αναδιανομή του προσωπικού».

    Όπως ανέφερε ο υπουργός «ήδη η εξοικονόμηση που επέρχεται από τις αλλαγές που προχωρούν με στόχο τη συμπύκνωση, τη μείωση του όγκου των δημοσίων υπηρεσιών, υπερβαίνει κατά πολύ τον στόχο του 30% και σε πολλές περιπτώσεις φθάνει και το 50%». Αυτό συνέβη διότι, όπως εξήγησε ο κ. Μανιτάκης, ακολουθήθηκαν πολύ ορθολογικά κριτήρια.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε όμως και στην προεργασία της μελέτης που έγινε επί των ημερών του Θεόδωρου Πάγκαλου και τον βαθμό αξιοποίησης της. «Το ζήτημα της συγχώνευσης και κατάργησης φορέων συζητείται στην Ελλάδα τρία χρόνια τουλάχιστον. Γνωρίζουμε παρά πολύ καλά όλοι μας ποια είναι η αιτία της αθρόας δημιουργίας οργανισμών, που δεν ήταν πάντοτε αναγκαίοι. Ήδη με το Ν. 4109/2013, τον Ιανουάριο συγχωνεύθηκαν 197 Νομικά Πρόσωπα δημόσιων φορέων ενώ καταργήθηκαν 8 φορείς.

    Είναι ελάχιστο δείγμα. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Είναι μικρό δείγμα αλλά ήταν ένα δείγμα που έδωσε μια πρώτη εμπειρία. Ήδη τόσο τις μελέτες της λίστας Πάγκαλου, όπως αποκαλείται, όσο και όλη η προεργασία που έχει γίνει τις έχουμε, τις μελετάμε όλο αυτό το διάστημα. Και επειδή το έργο είναι πολύ δύσκολο και πολύ λεπτό και δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος, να μην προχωρήσουμε σε ισοπεδωτικές καταργήσεις, αλλά να κάνουμε μια στοιχειώδη αξιολόγηση, να μετρήσουμε τη χρησιμότητα».

    Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «εντός του Μαϊου θα εντοπιστούν επιτέλους αυτοί οι οργανισμοί οι οποίοι δεν εξυπηρετούν πια το δημόσιο συμφέρον, οι οποίοι δεν είναι απολύτως αναγκαίοι και πρέπει να καταργηθούν. Και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν, μετά από αξιολογήσεις όμως και μελέτες οι συγχωνεύσεις σε μια δεύτερη φάση».

    [02] Εικόνες καταστροφής στο Τέξας και πληροφορίες για εκατοντάδες θύματα

    Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 20:00 τοπική ώρα (03:00 ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο λιπασμάτων κοντά στο Γουέικο του Τέξας, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ή να προκληθούν ζημιές σε πολλά κτίρια, ανάμεσά τους ένα σχολείο και ένα γηροκομείο και να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι, ανέφεραν οι αρχές.

    Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο υγείας, ανέφερε ότι δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πληροφορία η οποία ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Σύμφωνα με τον Τζορτζ Σμιθ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Γουέστ, τον οποίο επικαλέσθηκε το CNN "οι νεκροί θα είναι πολλοί, όπως και οι τραυματίες".

    Νωρίτερα, το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KWTX μετέδωσε ότι οι οι νεκροί είναι 60 με 70.

    Το Γουέστ, είναι μια κωμόπολη 2.700 κατοίκων, η οποία βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νοτίως του Ντάλας και 32 χιλιόμετρα βορείως του Γουέικο.

    "Η καταστροφή είναι μεγάλη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μοιάζει με πολεμική ζώνη με όλα αυτά τα συντρίμμια", δήλωσε σερίφης στην περιοχή.

    Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας δήλωσε ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει πιθανότατα "εκατοντάδες θύματα" και προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, ωστόσο δε μίλησε για νεκρούς. Πρόσθεσε όμως ότι ένα γηροκομείο που βρίσκεται κοντά κατέρρευσε και ότι υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπιά του.

    Επισήμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αναφορά στην αιτία της καταστροφής.

    Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας του Τέξας στο Γουέικο δήλωσε ότι την πρώτη έκρηξη ακολούθησαν δυο μικρότερες και ότι όλες προκλήθηκαν ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί μια δεξαμενή λιπασμάτων, η οποία είναι μέχρι στιγμής ανέπαφη και ότι οι αρχές εκκενώνουν την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο.

    Ο δήμαρχος Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει.

    [03] Το γερμανικό κοινοβούλιο ψηφίζει για το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου

    Του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου, όπως αυτό αποφασίστηκε από το Eurogroup, υπεραμύνθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την εισήγησή του, νωρίτερα σήμερα, ενώπιον του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

    Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι «το πρόβλημα της Κύπρου ήταν ο υπέρογκος τραπεζικός τομέας» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς τη δραστική μείωσή του». Επισήμανε ότι, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαβεβαιώνουν ότι η Κύπρος αποτελεί συστημική απειλή για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός το οποίο καθιστά την διάσωσή της αναγκαία. «Εάν δεν βοηθήσουμε, η Κύπρος θα οδηγηθεί χωρίς αμφιβολία στη χρεοκοπία, θέτοντας σε κίνδυνο και άλλες χώρες, όπως την Ελλάδα», τόνισε.

    Βελτίωση της κατάστασης στις χώρες της Ευρωζώνης οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, προέβλεψε για το επόμενο έτος ο Σόιμπλε και τόνισε ότι η Γερμανία, η οποία δεν βιώνει καθημερινά την κρίση του ευρώ, «πρέπει να θυμάται ότι οι άνθρωποι στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα περνούν δύσκολη περίοδο». Διευκρίνισε πάντως ότι δεν υπάρχει σύντομος δρόμος, αλλά «για εκείνους οι οποίοι πλήττονται, είναι δύσκολο».

    Η ψηφοφορία, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων και τις δοκιμαστικές ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, αναμένεται να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

    Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν το πακέτο, καθώς, όπως σημείωσαν, περιλαμβάνει όσα είχαν ζητήσει - την συμμετοχή των καταθετών στην διάσωση, αλλά την εξαίρεση εκείνων με καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ - ενώ αρνητική ψήφο θα δώσει η «οικονομική πτέρυγα» των Χριστιανοδημοκρατών, η οποία έχει ταχθεί υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη.

    Να καταψηφίσουν το πακέτο διάσωσης για την Κύπρο έχει ζητήσει, με επιστολή του προς όλους τους βουλευτές το νεοσύστατο κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD), ενώ το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης απέρριψε χθες αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μη διεξαχθεί η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.

    [04] Η Moody's διατηρεί το "Aaa" στη γερμανική οικονομία

    Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's επαναβεβαίωσε σήμερα τη διαβάθμιση "Aaa", ήτοι την καλύτερη δυνατή, που έχει απονείμει στο γερμανικό αξιόχρεο, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές του για πιθανή υποβάθμιση.

    Χθες, φήμες περί υποβάθμισης του γερμανικού αξιόχρεου είχαν αποσταθεροποιήσει την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά.

    [05] Χωρίς συμφωνία έληξε ο 9ος γύρος του διαλόγου

    του Ν. Πέλπα Χωρίς συμφωνία έληξε και ο ένατος γύρος των διαπραγματεύσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας που διεξήχθη στις Βρυξέλλες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια Κάθριν Άστον διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία και τερμάτισε τον διάλογο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα συνάντηση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Οι ηγεσίες της Σερβίας και του Κοσόβου αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία των χθεσινών διαπραγματεύσεων. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ανέφερε ότι, ενώ η σερβική αντιπροσωπεία αποδέχθηκε όλους τους όρους που πρότεινε η κ. Άστον, η αλβανική πλευρά "ναρκοθέτησε τη συμφωνία θέτοντας επιπρόσθετους όρους που δεν συμπεριλαμβάνονταν στην αρχική πρόταση". Συγκεκριμένα, ανέφερε ο κ. Ντάτσιτς, από την ηγεσία του Κοσόβου ζητήθηκε να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο της συμφωνίας όρος που θα δεσμεύει τη Σερβία ότι δεν θα εμποδίσει την ένταξη του Κοσσόβου στους διεθνείς οργανισμούς. Ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ότι απέρριψε τον όρο αυτό διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι κατέστησε υπεύθυνο το Βελιγράδι για την αποτυχία του διαλόγου. "Η σερβική πολιτική ηγεσία για ακόμη μία φορά απέρριψε τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης" δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Χάσιμ Θάτσι, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι "το Βελιγράδι θα αλλάξει σύντομα στάση και θα επιτευχθεί συμφωνία". Η νέα πρόταση της Κάθριν Άστον για το βόρειο Κόσοβο, αν και επίσημα δεν έγινε γνωστό τι συμπεριλαμβάνει, ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις επιδιώξεις της σερβικής πλευράς

    [06] Μειώθηκε 68,7% η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης στο 5μηνο

    Μείωση στην κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης σε ποσοστό 68,7%, στο πεντάμηνο Οκτωβρίου 2012-Φεβρουαρίου 2013 δείχνουν στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη.

    Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων της Διεύθυνσης Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και ΕΦΚ και αποτυπώνουν τις αναλώσεις στην περίοδο από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο και για το 2011-2012 και για το 2013-2013.

    Συνολικά το πεντάμηνο της περιόδου 2011-2012, οι αναλώσεις είχαν ανέλθει σε 1.833.800.000 λίτρα και το πεντάμηνο της περιόδου 2012-2013 ανήλθαν σε μόλις 567.634.000 λίτρα (μεταβολή -68,7%).

    Παρά τη μείωση που αποτυπώνεται ωστόσο στα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, όπως προκύπτουν από έρευνα στο πληροφοριακό σύστημα τελωνείων για το χρονικό διάστημα από 15.10.2012 (έναρξη χειμερινής περιόδου) έως 28.02.2013 ανέρχονται περίπου σε 244.000.000 ευρώ ενώ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα από 15.10.2011 έως 28.02.2012 ήταν 141.495.000 ευρώ.

    [07] Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ

    Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε σήμερα τη σύλληψη του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Πακιστάν από αυτοεξορία ελπίζοντας ότι θα τού επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

    Το δικαστήριο εξέταζε αίτηση του Μουσάραφ για να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση. Ο Περβέζ Μουσάραφ ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης. Η αστυνομία δεν τον συνέλαβε και ο ίδιος αποχώρησε από το δικαστήριο συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του. Ο Περβέζ Μουσάραφ έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλει τη σημερινή απόφαση.

    Επέστρεψε τον περασμένο μήνα στο Πακιστάν έπειτα από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας ελπίζοντας ότι θα ηγηθεί του κόμματός του, της Μουσουλμανικής Ενωσης Ολου του Πακιστάν στις εκλογές του ερχόμενου μήνα. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε και για την τέταρτη εκλογική περιφέρεια όπου επιχείρησε να θέσει υποψηφιότητα. Η ομάδα των συνηγόρων του σχεδιάζει να καταθέσει έφεση κατά της απόρριψης της υποψηφιότητάς του.

    [08] Αίγυπτος: Ο πρώην πρόεδρος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε σε φυλακή του Καΐρου

    Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ μεταφέρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από στρατιωτικό νοσοκομείο του Καϊρου στη φυλακή Τοράχ της πρωτεύουσας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

    Η εντολή για την μεταφορά του δόθηκε χθες Τετάρτη κατόπιν σύστασης των θεραπόντων ιατρών του που έκριναν ότι η υγεία του έχει βελτιωθεί, κάτι που άλλωστε φάνηκε και κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο το Σάββατο για την επανάληψη της δίκης του.

    Η επανάληψη της δίκης του με την κατηγορία της συνέργειας στη δολοφονία διαδηλωτών κατά την λαϊκή εξέγερση με την οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία, θα ξεκινήσει στις 11 Μαϊου, ανακοίνωσε χθες εφετείο του Καϊρου.

    [09] Θα εξαντλήσει τη θητεία της, αν επανεκλεγεί, λέει η Μέρκελ

    H καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ σκοπεύει να υπηρετήσει την πλήρη τετραετή θητεία αν επανεκλεγεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild, διαψεύδοντας φήμες που την θέλουν να σχεδιάζει την αποχώρησή της από την καγκελαρία το 2015.

    "Θέλω να συνεχίσω τον κεντρο-δεξιό συνασπισμό και θέλω να εργαστώ για τη χώρα μας και τον λαό της ως καγκελάριος καθόλη την βουλευτική περίοδο", τόνισε. Νωρίτερα την εβδομάδα αυτή, ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε του ρεπόρτερ της Bild Νικόλαους Μπλόμε, ανέφερε ότι η Μέρκελ μπορεί να αποχωρήσει δύο χρόνια πριν από το τέλος της θητείας της, αν τελικά κερδίσει τις εκλογές. Τότε θα έχει ήδη μια δεκαετή θητεία στην καγκελαρία και θα γίνεται 61 ετών.

    Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Μέρκελ είναι σε ισχυρή θέση για να κερδίσει μια τρίτη θητεία στην καγκελαρία της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

    [10] «Ο χώρος της μουσικής δεν είναι αξιοκρατικός»

    Θεωρείται μία από τις πιο αξιόλογες και επιτυχημένες τραγουδίστριες, ενώ η αισθαντική της φωνή αλλά και ο ρομαντισμός τόσο στον χαρακτήρα, όσο και στο χρώμα της φωνής της, έχουν στιγματίσει την παρουσία της στον χώρο της μουσικής. Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής, καθώς έγινε πολύ πρόσφατα μητέρα, η ερμηνεύτρια Ελένη Πέτα ξεκινά τις εμφανίσεις της από τον Ιανό όπου για δύο Παρασκευές στις 19 και 26 Απριλίου, θα μαγέψει το κοινό με την ξεχωριστή φωνή της.

    Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στον Ιανό, θα περιλαμβάνει τραγούδια δικά της, τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου και κάποιες διασκευές κλασικών συνθετών. «Η διαφορά στη συγκεκριμένη συναυλία, είναι στον τρόπο που παρουσιάζονται τα κομμάτια, έχει να κάνει δηλαδή με την σύσταση των μουσικών, καθώς έχω συμπεριλάβει στην ομάδα μου, μία μουσικό που παίζει κανονάκι και έχει δώσει ένα άλλο χρώμα στην παράσταση», εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, Ελένη Πέτα.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις του Ιανού.

    [11] Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη, το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Γερμανίας

    Μπάγερν Μονάχου - Στουτγκάρδη συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Γερμανίας, που θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Μετά την θριαμβευτική πρόκριση των Βαυαρών με το 6-1 επί της Βόλφσμπουργκ, χθεςήταν η σειρά της Στουτγκάρδης να πάρει το δεύτερο εισιτήριο.

    Στο 9΄ ο Μπόκα έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, αλλά πέντε λεπτά μετά ο Ρόζενταλ ισοφάρισε. Ο Χάρνικ στο 28΄ πέτυχε το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ της συνάντησης.

    Τα αποτελέσματα των ημιτελικών του Κυπέλλου Γερμανίας:

    Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ 6-1

    Στουτγκάρδη - Φράιμπουργκ 2-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 18 April 2013 - 8:30:25 UTC