Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γράμμα με ύποπτη ουσία εστάλη στον Ομπάμα
  • [02] Διακανονισμοί από τη ΔΕΗ
  • [03] Ένταση στο ΕΜΠ στη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών
  • [04] Νέα λίστα επίορκων
  • [05] Επαναλειτουργούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας
  • [06] Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου
  • [07] Δύο προσφορές για τον ΟΠΑΠ
  • [08] Καινοτόμες ιδέες φοιτητών
  • [09] Εισαγγγελέας κατά της διαφθοράς η Ε. Ράικου
  • [10] Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
  • [11] Η ομογένεια εκφράζει αποτροπιασμό

  • [01] Γράμμα με ύποπτη ουσία εστάλη στον Ομπάμα

    Μια επιστολή που περιείχε μια "ύποπτη ουσία" εστάλη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αστυνομικές αρχές.

    Το γράμμα παρελήφθη την Τρίτη από το κέντρο διαλογής της αλληλογραφίας του Λευκού Οίκου, που βρίσκεται εκτός του συγκροτήματος της προεδρικής κατοικίας, ανέφερε η Μυστική Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ.

    [02] Διακανονισμοί από τη ΔΕΗ

    Σε άτοκες μηνιαίες δόσεις ρυθμίζει η ΔΕΗ τις οφειλές καταναλωτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι οποίες θα ξεκινούν από το 25% του συνήθους λογαριασμού χωρίς το τέλος ακινήτων. Επίσης, στις ίδιες κατηγορίες πελατών όπως και σε ομάδες που έχουν εξάρτηση από μηχανικά μέσα, δεν θα γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους κατά τους χειμερινούς (Νοέμβριο, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) και τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιος, Αύγουστος).

    Τις νέες ρυθμίσεις ανακοίνωσε απόψε η ΔΕΗ, σε ευθυγράμμιση με το νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, που τέθηκε σε ισχύ με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ε. Παπαγεωργίου.

    Στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων (ευάλωτων καταναλωτών) εντάσσονται αυτή τη στιγμή όσοι έχουν Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, δηλαδή άτομα με χαμηλό εισόδημα, τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με ανάγκη μηχανικής υποστήριξης, με εισοδηματικά κριτήρια και όρια κατανάλωσης.

    [03] Ένταση στο ΕΜΠ στη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών

    Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι στοΕθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην οδό Πατησίων, όταν ομάδα νεαρών εισέβαλε στο κτίριο και έσπασε τα τραπεζάκια με το υλικό των παρατάξεων και έσκισε αφίσες. Οι φοιτητές απώθησαν τους νεαρούς, οι οποίοι αποχώρησαν.

    Κατά τα άλλα, οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις σχολές και τα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ ολόκληρης της χώρας συνεχίστηκαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

    Όπως λένε φοιτητές από κεντρικά Ιδρύματα της Αθήνας, η προσέλευση μέχρι το μεσημέρι ήταν, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, υποτονική, ωστόσο για το απόγευμα αναμενόταν μεγαλύτερη προσέλευση.

    Οι επικεφαλής των παρατάξεων δήλωσαν αισιόδοξοι όσον αφορά το ζήτημα της συμμετοχής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η αποχή θα είναι μικρότερη και από πέρυσι.

    [04] Νέα λίστα επίορκων

    Λίστα με ακόμη 294 υπαλλήλους, στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σοβαρά, επί το πλείστον, αδικήματα, παρέδωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

    Οι διώξεις αφορούν 229 σοβαρές υποθέσεις, ανάμεσά τους αποπλάνηση ανηλίκου (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης), εγκληματική οργάνωση, συμμορία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πλαστογραφία, εκβιασμός, κλοπή, απάτη κλπ, καθώς και 65 περιπτώσεις που αφορούν ένστολους με πειθαρχικά παραπτώματα.

    [05] Επαναλειτουργούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας

    Πρωτοβουλία για τη διάσωση 1.000 θέσεων εργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας έλαβε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

    Οι εργαζόμενοι έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι θα καταβληθούν προσπάθειες από όλους ώστε τα ναυπηγεία να γίνουν η ατμομηχανή της ανάπτυξης της χώρας. Παράλληλα, ευχαρίστησαν θερμά τον πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που πήρε.

    [06] Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος Παπαντωνίου

    Σε καταβολή χρηματικών εγγυήσεων συνολικού ύψους 70.000 υποχρεώθηκαν μετά τις απολογίες που έδωσαν στον ανακριτή ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου, και η σύζυγός του, Στ. Κουράκου, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες».

    Η κατηγορία σε βάρος των δύο, που είναι σε βαθμό πλημμελήματος, απαγγέλθηκε, καθώς εμφανίζονται να μην έχουν συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2008 τραπεζικές καταθέσεις της συζύγου τού πρώην υπουργού, στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη, ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, που εντοπίστηκαν στη «λίστα Λαγκάρντ».

    Στον κ. Παπαντωνίου ο ανακριτής επέβαλε χρηματική εγγυοδοσία 50.000 ευρώ. Για τη σύζυγό του η εγγύηση προσδιορίστηκε στις 20.000 ευρώ.

    [07] Δύο προσφορές για τον ΟΠΑΠ

    Η Emma Delta και η Third Point κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 33% του μετοχικού κεφαλαίουτου ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

    Το fund Emma Delta Ltd το διαχειρίζεται η εταιρία Emma Delta Management Ltd, όπου βασικοί μέτοχοι είναι ο Jiri Smejc (66,7%) και ο Όμιλος Μελισσανίδη (33,3%). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχήμα, θα συμμετάσχει και η ιταλική Lottomatica, η οποία έχει επιλεγεί από τον ΟΠΑΠ ως συνεργάτης για την επέκταση του Οργανισμού στο διαδίκτυο.

    Όσον αφορά το επενδυτικό σχήμα Third Point, αυτό διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια των ΗΠΑ, ύψους περίπου 10,1 δισ. δολαρίων, ενώ στη χώρα μας είχε επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα και κέρδισε υπεραξίες ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

    Αρχικά, στον διαγωνισμό είχαν συμμετάσχει και άλλες εταιρείες, όπως η κινεζική Fosun, το επενδυτικό κεφάλαιο BC Partners, η TPG και η Intralot, οι οποίες στην συνέχεια δεν υπέβαλαν οικονομική προσφορά.

    [08] Καινοτόμες ιδέες φοιτητών

    Οι πρωτότυπες εφαρμογές, που παρήγαγαν οκτώ ομάδες φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, παρουσιάστηκαν απόψε σε εκδήλωση, που διοργάνωσε στα Χανιά το επιμελητήριο της πόλης σε συνεργασία με τη μονάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Πολυτεχνείου.

    Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις καινοτομίας, που αναπτύσσονται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την περαιτέρω υποστήριξη και προώθηση των προσπαθειών των φοιτητών, αλλά και τη σύνδεση του Πολυτεχνείου με την τοπική κοινωνία.

    Πρόκειται για καινοτόμες ιδέες φοιτητών του Ιδρύματος, οι οποίες αναπτύχθηκαν ή αναπτύσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Φυτώριο Ιδεών».

    Ένα υποβρύχιο σκάφος για εύρεση αντικειμένων και λήψη φωτογραφιών, ένα οικολογικό αυτοκίνητο υδρογόνου που παράγει μηδενικούς ρύπους, ειδική πλατφόρμα για επικοινωνία ατόμων με κινητικά προβλήματα, ειδική κατασκευή για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από κλιματιστικά μηχανήματα, ιπτάμενη πλατφόρμα με τη βοήθεια μπαλονιού για συλλογή και μετάδοση φωτογραφιών και δεδομένων, ένα νέο δομικό, ήταν οι εφαρμογές που παρουσιάστηκαν και χαρακτηρίζονται ως πρωτοποριακές αφού δεν έχουν αναπτυχθεί σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

    [09] Εισαγγγελέας κατά της διαφθοράς η Ε. Ράικου

    Οι πρώτοι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς ορίστηκαν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου και είναι η αντεισαγγελέας Εφετών και πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, για την Αθήνα και ο αντεισαγγελέας Εφετών, Αργ. Δημόπουλος για τη Θεσσαλονίκη.

    Ο θεσμός τουεισαγγελέα κατά της διαφθοράς καθιερώθηκε πρόσφαταμενόμο.

    [10] Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων

    Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η αυριανή (18 Απριλίου) και η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την επικράτεια, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    Το θέμα του φετεινού εορτασμού είναι «Η πολιτιστική κληρονομιά της εκπαίδευσης» και από το υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκαν σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στους «εορτάζοντες» χώρους.

    [11] Η ομογένεια εκφράζει αποτροπιασμό

    Ομογενειακοί φορείς εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τη διπλή βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστόνης.

    Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της Εαρινής Συνεδρίας της, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «συγκλονισμένοι και πενθούντες για τα τραγικά γεγονότα της φρικτής και βαρβάρου τρομοκρατικής επιθέσεως στη Βοστόνη, στρέφουμε τη σκέψη και τις προσευχές μας στα αθώα θύματα και τις οικογένειές τους».

    Στη συνέχεια, οι ιεράρχες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής σημειώνουν: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε βίαια και τρομοκρατική πράξη, όπως αυτής στη Βοστόνη, η οποία προκαλεί τη δικαιολογημένη αγανάκτηση όλων όσων τιμούν την αξία της ανθρωπίνου ζωής, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Είμαστε αλληλέγγυοι και συμπάσχουμε με τους Μαραθωνοδρόμους και τις οικογένειές τους, με τους κατοίκους της πόλης και ολόκληρο το Αμερικανικό έθνος. Καλούμε τους πιστούς μας να προσευχηθούν για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων αυτής της τραγωδίας, για την επούλωση όσων επλήγησαν άμεσα, καθώς και για ολόκληρο το Έθνος» .

    Π. Παναγιώτου


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 April 2013 - 18:30:22 UTC