Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Στουρνάρας: "Εθνικός στόχος" το πρωτογενές πλεόνασμα
  • [02] Σεισμός 8 βαθμών στο Ιράν
  • [03] Ι. Στουρνάρας προς Κ. Παπούλια: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό»
  • [04] Π. Λαφαζάνης: Η συμφωνία με την τρόικα είναι «συμφωνία νέων μέτρων»
  • [05] Αποπληθωρισμός 0,2% σημειώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο
  • [06] Ρύθμιση "ομπρέλα" για τους δανειολήπτες
  • [07] Δεδομένη η μεταγραφή Ρούνεϊ στην Παρί, σύμφωνα με τον Τύπο

  • [01] Ι. Στουρνάρας: "Εθνικός στόχος" το πρωτογενές πλεόνασμα

    Χαρακτηρίζοντας «εθνικό στόχο» την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρήτρα του Eurogroup για νέα μείωση του δημοσίου χρέους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξειδίκευσε σε συνέντευξη Τύπου, τη συμφωνία των 17 σημείων που επιτεύχθηκε με την τρόικα.

    Ο υπουργός, παρουσία του υπουργού αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, τόνισε ότι η συμφωνία εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας, αλλά ο δρόμος είναι δύσβατος έως ότου η Ελλάδα επανέλθει στις αγορές. Η κυβέρνηση αναμένει τώρα την ομαλή εκταμίευση των δόσεων (2,8 δισ. ευρώ και 6 δισ. ευρώ) και των ομολόγων 7,2 δισ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Ο νέος έλεγχος από την τρόικα θα γίνει τον Ιούνιο, οπότε και θα εξεταστεί και η μείωση του ΦΠΑ 13% στην εστίαση. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, εάν συνεχιστούν οι δημοσιονομικές εξελίξεις όπως και κατά το α΄ τρίμηνο εφέτος, ούτε τον Ιούνιο θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2013. Το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015- 2016 υπολογίζεται σε 2,5 δισ. ευρώ και η καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2013- 2014, ανέφεραν, μπορεί να το υπερκαλύψει. Σημειώνεται ότι, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα, θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου 15 ημέρες.

    [02] Σεισμός 8 βαθμών στο Ιράν

    Ισχυρός σεισμός 8 βαθμών σημειώθηκε στο Ιράν, κοντά στη μεθόριο με το Πακιστάν, στις 13:44 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS.

    Επίσης, ισχυρές σεισμικές δονήσεις συγκλόνισαν τα ψηλά κτίρια του Νέου Δελχί, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους, σύμφωνα με μαρτυρίες.

    Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι αρχές εκτιμούν πως ο ισχυρός σεισμός που έπληξε τη χώρα στοίχισε τη ζωή σε «εκατοντάδες» ανθρώπους.

    Η ρωσική εταιρία η οποία έχει κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπουσέρ ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός είναι «ασφαλής».

    [03] Ι. Στουρνάρας προς Κ. Παπούλια: «Κάναμε το καλύτερο δυνατό»

    Σε εξέλιξη είναι, στο Προεδρικό Μέγαρο, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, με τον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα.

    «Κάναμε το καλύτερο δυνατό, δεδομένων των συνθηκών» απάντησε ο υπουργός στον Πρόεδρο όταν εκείνος τον ρώτησε για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της τρόικας και πρόσθεσε: «Στο Eurogroup μού το είπαν καθαρά: αν δεν το λύσετε, money is blocked. Το πήρε πάνω του ο πρωθυπουργός και το θέμα διευθετήθηκε».

    Στην ερώτηση του κ. Παπούλια τι γίνεται με την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «θα περιμένουμε να δούμε αν μπορεί να "σηκώσει" το 10% από την αγορά, το οποίο και εύχομαι. Αλλιώς, θα πάει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

    «Είναι βαρύ χαρτί για την ανάπτυξη» σχολίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    [04] Π. Λαφαζάνης: Η συμφωνία με την τρόικα είναι «συμφωνία νέων μέτρων»

    Για συμφωνία με την τρόικα, που εγκαινιάζει τέταρτο μνημόνιο, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.Ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε πως «ενώ μας λέγανε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, η συμφωνία αυτή είναι συμφωνία νέων μέτρων... Τα πράγματα, μετά από αυτή τη συμφωνία, επιδεινώνονται, δείχνουν τη τραγική αποτυχία των μνημονιακών προγραμμάτων και αναδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξει μια πολύ μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα μας, διότι το βαρέλι των μνημονίων δεν έχει πάτο».

    Σε ότι αφορά τις διαφορετικές απόψεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Είμαστε στην ίδια κατεύθυνση, στην ίδια λογική και αναδεικνύουμε και προτάσσουμε ένα μεγάλο κοινό πρόγραμμα, το οποίο έχουμε συνδιαμορφώσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα, μπορεί να υπάρχουν αποχρώσεις, μπορεί να υπάρχουν διαφορές? συζητήσεις κάνουμε, σε συνέδριο πάμε, δεν είμαστε ούτε στρατόπεδο, ούτε αρχηγικό κόμμα του δικομματισμού».

    Σε ερώτηση εάν θα πάει στο κόμμα του Αλέκου Αλαβάνου, απάντησε: «Είναι αυτονόητη η απάντηση και δεν νομίζω ότι έχουν και την παραμικρή βάση να συζητάμε τέτοια ερωτήματα».

    [05] Αποπληθωρισμός 0,2% σημειώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο

    Αποπληθωρισμός -0,2% τον Μάρτιο, από πληθωρισμό 0,1% τον Φεβρουάριο, σημειώθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στηδημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Τον Μάρτιο, το μέσο ποσοστό πληθωρισμού στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 1,7% έναντι 1,8% που ήταν το Φεβρουάριο και στην ΕΕ στο 1,9% από 2,0%.

    Οι χώρες της ΕΕ με τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού ήταν η Ελλάδα (-0,2%), η Λετονία (0,3%) και η Σουηδία (0,5%).

    [06] Ρύθμιση "ομπρέλα" για τους δανειολήπτες

    Ρύθμιση «ομπρέλα» για την προστασία χιλιάδων δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση εισοδήματος, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Α. Σκορδάς και ο γενικός γραμματέας Γ. Στεργίου. Στόχος είναι η νομοθετική ρύθμιση να πάει για ψήφιση στη Βουλή μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

    Στη ρύθμιση υπάγονται τα μη ληξιπρόθεσμα δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα για τα οποία έχει εγγραφεί προσημείωση ή υποθήκη στην κύρια κατοικία του οφειλέτη, η αντικειμενική αξία της οποίας δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 250.000 ευρώ, το σύνολο των καταθέσεων του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ και το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

    Δικαιώματα υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όσοι έχουν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας (η δραστηριότητά τους παρέχεται αποκλειστικά σε ένα νομικό πρόσωπο), άνεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κλπ) έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από την αρχή του 2010 μέχρι σήμερα.

    Με τις ρυθμίσεις χορηγείται περίοδος χάριτος 48 μηνών, άμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού, ενώ η δόση κάθ? όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή του εισοδήματος. Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατ΄ ελάχιστον 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης χωρίς καμία επιβάρυνση για το δανειολήπτη.

    [07] Δεδομένη η μεταγραφή Ρούνεϊ στην Παρί, σύμφωνα με τον Τύπο

    Το γαλλικό πρωτάθλημα και η Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Γουέιν Ρούνεϊ! Οπως αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα «The Sun», η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου έχει έρθει σε συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ποσό των 46 εκατ. για να αποκτήσει το προσεχές καλοκαίρι, τον Αγγλο διεθνή επιθετικό.

    Οι διοικούντες τον αγγλικό σύλλογο θέλουν ν' απαλλαγούν από το ακριβότερο συμβόλαιο της ομάδας, σύμφωνα με το οποίο ο έμπειρος άσος, εισπράττει σε εβδομαδιαία βάση 290.000 ευρώ, έτσι συναίνεσαν στην παραχώρηση του στη γαλλική ομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 April 2013 - 12:30:22 UTC