Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το FBI αναζητεί τους ενόχους της επίθεσης στη Βοστόνη
  • [02] "Δεμένα" σήμερα τα πλοία
  • [03] Νεφρά που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο δίνουν ελπίδες στους νεφροπαθείς
  • [04] Στον Πρόεδρο σήμερα ο Ι. Στουρνάρας
  • [05] Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία
  • [06] Ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού συνετρίβη κοντά στα σύνορα της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα
  • [07] Ευρωπαϊκός άτλαντας για το μέλι
  • [08] Διαδηλώσεις στο Καράκας, για το αποτέλεσμα των εκλογών
  • [09] Στον εισαγγελέα οδηγούνται δύο άτομα για τα επεισόδια στη Ριζούπολη
  • [10] Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες από τις εκρήξεις στη Βοστόνη
  • [11] Ο Α. Ρουπακιώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για πιθανή χρήση βίας στις φυλακές Γρεβενών
  • [12] Στις 7 Μαΐου μεταβαίνει στον Λευκό Οίκο η πρόεδρος της Νότιας Κορέας
  • [13] Συνεχείς απειλές της Βόρειας κατά της Νότιας Κορέας
  • [14] Ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις στη Βοστόνη
  • [15] Νέα συσκευή e-reader υψηλής ευκρίνειας με οθόνη 6,8 ιντσών
  • [16] Ο χυμός παντζαριού ρίχνει αμέσως την υψηλή αρτηριακή πίεση

  • [01] Το FBI αναζητεί τους ενόχους της επίθεσης στη Βοστόνη

    Αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλής το FBI μελετούν βίντεο και φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο της Βοστόνης αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν ποιος ευθύνεται για τις δύο βόμβες που εξερράγησαν χθες Δευτέρα κοντά στη γραμμή του τερματισμού προκαλώντας το θάνατοτριών ανθρώπων και τραυματίζοντας περισσότερους από εκατό, έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

    Επειδή στον Μαραθώνιο της Βοστόνης τρέχουν κάθε χρόνο 27.000 άνθρωποι και τον παρακολουθούν περίπου 500.000, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα έχουν άφθονα οπτικά στοιχεία για το τι συνέβη πριν και μετά την έκρηξη των δύο μηχανισμών την ώρα που εκατοντάδες δρομείς έτρεχαν προς τη γραμμή του τερματισμού στην Κόπλεϊ Πλάζα της συνοικίας Μπακ Μπέι της Βοστώνης.

    Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) ηγείται των ερευνών με τη βοήθεια αξιωματούχων του δήμου, της Πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντελοριέ του FBI σε συνέντευξη Τύπου.

    "Είναι μια εγκληματολογική έρευνα και είναι εν δυνάμει μια τρομοκρατική έρευνα", δήλωσε ενώ αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά τα πρώτα ευρήματα ή την κατεύθυνση των ερευνών.

    Ωστόσο ουδείς μπορεί ακόμη να πει με βεβαιότητα ποιοί μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις ή ποια μπορεί να ήταν τα κίνητρά τους, παρόλο που αξιωματούχοι λένε πως οι συνθήκες στις οποίες σημειώθηκαν οι εκρήξεις δείχνουν πως μπορεί να εμπλέκονται ισλαμιστές ή αμερικανοί αντικυβερνητικοί εξτρεμιστές.

    Μέχρι στιγμής καμιά υπηρεσία δεν έχει βρει στοιχεία ότι υπήρξε κάποια φανερή προειδοποίηση για την επίθεση ούτε έχει προκύψει κάποια ανάληψη ευθύνης.

    [02] "Δεμένα" σήμερα τα πλοία

    Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν, σήμερα από τις 6 το πρωί τα πλοία, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας, την οποία έχει κηρύξει η ΠΝΟ, με αίτημα την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας.

    Επίσης, τετράωρες στάσεις εργασίας από σήμερα έως και την Πέμπτη, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε τρένα τουΟΣΕ και στον Προαστιακό.

    Οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από τις 20.00 το βράδυ έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα και τη λήξη της βάρδιας.

    Κανονικά θα λειτουργήσουν οι συρμοί του μετρό Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο.

    [03] Νεφρά που δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο δίνουν ελπίδες στους νεφροπαθείς

    Νεφρά που δημιουργήθηκαν στο επιστημονικό εργαστήριο από Αμερικανούς ερευνητές, μεταμοσχεύθηκαν στη συνέχεια σε πειραματόζωα, όπου άρχισαν να λειτουργούν παράγοντας ούρα, αν και σε μικρότερη ποσότητα από τη φυσιολογική.

    Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο όργανο που έχει «καλλιεργηθεί» και μεταμοσχευθεί μέχρι τώρα από τους επιστήμονες. Το σημαντικό αυτό επίτευγμα στο πεδίο της αναγεννητικής ιατρικής προσφέρει μεγάλες υποσχέσεις στο μέλλον για τους νεφροπαθείς, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να βρεθεί κατάλληλο όργανο δότη για μεταμόσχευση. Θα χρειαστούν όμως αρκετά χρόνια εωσότου η νέα τεχνική εφαρμοστεί σε ασθενείς.

    Οι ερευνητές ανέφεραν ότι προς το παρόν το εργαστηριακό όργανο είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το φυσιολογικό στο φιλτράρισμα του αίματος, όμως η τεχνική είναι πολλά υποσχόμενη.

    [04] Στον Πρόεδρο σήμερα ο Ι. Στουρνάρας

    Την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει σήμερα στις 14.30 ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για τις τελευταίες εξελίξεις και τη συμφωνία η οποία επετεύχθη, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα.

    [05] Με προσωπικό ασφαλείας αύριο τα νοσοκομεία

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτητα δημόσια Νοσοκομεία μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για κήρηξη 24ωρης απεργίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για 6ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

    Παράλληλα, οι δύο Ομοσπονδίες προγραμματίζουν από κοινού συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11π.μ. και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

    Γιατροί και νοσηλευτές διεκδικούν ανατροπή των «μνημονιακών πολιτικών», που έχουν ως αποτέλεσμα συγχωνεύσεις - καταργήσεις νοσοκομείων, τμημάτων, μονάδων, διαθεσιμότητα και απολύσεις και ζητούν άμεση καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, προσλήψεις προσωπικού και καθολική, δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας.

    [06] Ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού συνετρίβη κοντά στα σύνορα της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα

    Ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού συνετρίβη σήμερα στη Νότια Κορέα, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να υπάρξουν θύματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας.

    Το ελικόπτερο, ένα UH-60 Black Hawk σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, συνετρίβη στην κομητεία Σεολγουόν, στη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα, σε συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξάγουν τα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσιά τους.

    Το Yonhap διευκρίνισε πως, σύμφωνα με τους διασώστες, οι 12 στρατιωτικοί που επέβαιναν του ελικοπτέρου επέζησαν.

    Το επεισόδιο σημειώνεται σ' ένα πλαίσιο ιδιαίτερα ζωηρής έντασης στην κορεατική χερσόνησο έπειτα από μια νέα σειρά κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον της Βόρειας Κορέας μετά την τρίτη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή στις 12 Φεβρουαρίου.

    Η Βόρεια Κορέα καταδίκασε τις αμερικανο-νοτιοκορεατικές ασκήσεις, οι οποίες θεωρεί πως αποτελούν γενική πρόβα για μια εισβολή στο έδαφός της, και απείλησε τη Σεούλ και τους συμμάχους της με πυρηνικά πλήγματα.

    [07] Ευρωπαϊκός άτλαντας για το μέλι

    Ευρωπαϊκό άτλαντα με στοιχεία για τη βοτανική και γεωγραφική ταξινόμηση των προϊόντων κυψέλης θα δημιουργήσει το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου με στόχο να εξαλειφθούν τα φαινόμενα "βαφτίσματος" εισαγόμενου μελιού ως ελληνικού.

    Στην απόφαση κατέληξαν επιστήμονες από 13 χώρες που συμμετείχαν σε επιστημονική συνάντηση που διοργάνωσε πρόσφατα το Εργαστήριο Μελισσοκομίας σε συνεργασία με τη Διεθνή Επιτροπή Μελιού (International Honey Commission).

    Οπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ανδρέας Θρασυβούλου, τα Εργαστήρια, Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια που συμμετείχαν στη συνάντηση, θα συνεισφέρουν εικόνες του γυρεοδοτικού προφίλ των μελιών που παράγονται στη χώρα τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα "μωσαϊκό" του μελιού που παράγεται σε κάθε χώρα.

    "Στην Ελλάδα εισάγεται μέλι με την ένδειξη 'άγνωστης γεωγραφικής προέλευσης' και καθορίζεται μόνο αν είναι μέλι από χώρα της Ε.Ε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να εισάγουν μέλι στην τιμή του ενός ή δύο ευρώ το κιλό και να το μεταπωλούν ως εγχώριο στα 12 ευρώ" ανέφερε ο κ.Θρασυβούλου σημειώνοντας ότι η τιμή αγοράς είναι τόσο χαμηλή επειδή οι εξαγωγές μελιού επιδοτούνται.

    "Ωστόσο, με τον ευρωπαϊκό άτλαντα μελιού" που θα δημιουργήσουμε, θα μπορούμε να ανιχνεύσουμε τη βοτανική προέλευση του μελιού και να οδηγηθούμε στη χώρα παραγωγής τους" διευκρίνισε.

    [08] Διαδηλώσεις στο Καράκας, για το αποτέλεσμα των εκλογών

    Η αστυνομία της Βενεζουέλας επιχείρησε να διαλύσει με δακρυγόνα, διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων που φώναζαν συνθήματα περί νοθείας στις προεδρικές εκλογές, σε μια αριστοκρατική συνοικία του Καράκας.

    Οι διαδηλωτές που κρατούσαν ξύλα και πετούσαν πέτρες, διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Εκλογικής Αρχής να ανακηρύξει τον Νίκολα Μαδούρο, επισήμως, νικητή των προεδρικών εκλογών στη Βενεζουέλα, και ενώ η αντιπολίτευση έχει ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

    Νωρίτερα, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες, αρνήθηκε να δεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι υπήρξαν χιλιάδες παρατυπίες, και ζήτησε από τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στους δρόμους. Σε αυτό το σκηνικό αρκετές θορυβώδεις διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Καράκας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

    [09] Στον εισαγγελέα οδηγούνται δύο άτομα για τα επεισόδια στη Ριζούπολη

    Δύο άτομα οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν, χτες στις 21.30 το βράδυ, έξω απο γήπεδο «Γ. Καμάρας» στη Ριζούπολη, μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Απόλλων Σμύρνης - Αθλητική Ένωση Λάρισας.

    Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ομάδα, περίπου 30 ατόμων, επιτέθηκε με μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, εξωτερικά του γηπέδου, στις αστυνομικές δυνάμεις που μεριμνούσαν για την ασφαλή αποχώρηση της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας.

    Ακολούθησαν συμπλοκές και κλεφτοπόλεμος, ενώ για τις παραπάνω επιθέσεις συνελήφθησαν οι δύο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

    [10] Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες τραυματίες από τις εκρήξεις στη Βοστόνη

    Σε συνεχή επικοινωνία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τις τοπικές αρχές στη Μασαχουσέτη, βρίσκονται η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και το Γενικό Προξενείο στη Βοστόνη για να διερευνήσουν κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν Έλληνες τραυματίες από τις χθεσινοβραδινές εκρήξεις κοντά στη γραμμή του τερματισμού του ιστορικού Μαραθωνίου της Βοστόνης.

    «Δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, καμία επίσημη πληροφορία για Έλληνα τραυματία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρέσβης Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος.

    «Από την πρώτη στιγμή, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή, τόσο με τις τοπικές αρχές, όσο και με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας ότι «πρώτα απ' όλα, θελήσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και στη συνέχεια να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο αν υπάρχει Έλληνας πολίτης ή άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στους τραυματίες».

    Ο Έλληνας πρόξενος στη Βοστόνη, Ηλίας Φωτόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της πόλης και με το Μητροπολίτη Μεθόδιο και δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ή πληροφορία για Έλληνα τραυματία.

    [11] Ο Α. Ρουπακιώτης διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για πιθανή χρήση βίας στις φυλακές Γρεβενών

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, μετά από επώνυμη καταγγελία που απεστάλη στο υπουργείο, σχετική με τη χρήση βίας σε βάρος κρατουμένων κατά τον τελευταίο έλεγχο σε πτέρυγα των φυλακών Γρεβενών.

    Η κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα θα διενεργηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

    [12] Στις 7 Μαΐου μεταβαίνει στον Λευκό Οίκο η πρόεδρος της Νότιας Κορέας

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαραάκ Ομπάμα θα συναντηθεί με την ομόλογό του, της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουέν Χι, στην Ουάσιγκτον στις 7 Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, εξ αιτίας των κλιμακούμενων απειλών της Βόρειας Κορέας.

    «Καθώς γιορτάζουμε την 60ή επέτειο της συμμαχίας των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας, η επίσκεψη της προέδρου Παρκ θα αναδείξει το εύρος, και τη δύναμη της συμμαχίας μας » δήλωσε ο εκπρόσωπός του Λευκού Οίκου. Ο Τζέι Κάρνει πρόσθεσε ότι η επίσκεψη της προέδρου της Νότιας Κορέας καταδεικνύει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Δημοκρατίας της Κορέας καθώς και τους χρόνιους δεσμούς φιλίας των δύο λαών.

    [13] Συνεχείς απειλές της Βόρειας κατά της Νότιας Κορέας

    Οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, απείλησαν με επίθεση κατά της Νότιας Κορέας, σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι «αντι-βορειοκορεατικές ενέργειες », μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

    Η οργισμένη αντίδραση του βορειοκορεατικού καθεστώτος, ήρθε μετά από τη διαδήλωση μιας συντηρητικής ομάδας στη Σεούλ, η οποία έκαψε το ομοίωμα του πρώην ηγέτη του καθεστώτος, Κιμ Γιονγκ Ιλ.

    Η Νότια Κορέα χαρακτήρισε "λυπηρό" το σημερινό τελεσίγραφο της Πιονγκγιάνγκ.

    "Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο Βορράς εκνευρίζεται με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Τύπο" και τις χρησιμοποιεί για "να απευθύνει απειλές εναντίον μας", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

    [14] Ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδικάζει τις επιθέσεις στη Βοστόνη

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν καταδίκασε τις αιματηρές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, χαρακτηρίζοντας τις παράλογες πράξεις σε μια ημέρα γιορτής για την πόλη.

    Ο Μπαν τόνισε πως η βία είναι "ακόμα πιο αποκρουστική όταν συμβαίνει στη διάρκεια ενός γεγονότος που είναι γνωστό ότι φέρνει κοντά ανθρώπους από όλον τον κόσμο σε ένα πνεύμα αθλητικής άμιλλας και αρμονίας.

    Επίσης, ογάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την "απόλυτη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό".

    Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του βεβαιώνει την Ουάσινγκτον για την πλήρη κινητοποίηση των γάλλων διπλωματών στις ΗΠΑ.

    Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς ζήτησε από τις νομαρχιακές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να ενισχύσουν χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα επιφυλακής, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις.

    Σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών "καλούνται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση επαγρύπνησης σε ό,τι αφορά ύποπτα πακέτα και εγκαταλειμμένες αποσκευές, χωρίς να σπείρουν τον πανικό".

    [15] Νέα συσκευή e-reader υψηλής ευκρίνειας με οθόνη 6,8 ιντσών

    Η εταιρεία Kobo κυκλοφόρησε συσκευή e-ink υψηλής ευκρίνειας, σύμφωνα με το BBC. Ο λόγος για το μοντέλο Aura HD με οθόνη 6,8 ιντσών και ανάλυση 265 pixels ανά ίντσα. Η ανάλυση της συσκευής είναι υψηλότερης ευκρίνειας από το δημοφιλές Kindle Paperwhite της Amazon, το οποίο προσφέρει ανάλυση 221 pixels ανά ίντσα με οθόνη 6 ίντσων.

    Η εταιρεία Kobo ανήκει στην ιαπωνική φίρμα Rakuten από το 2011. Ο γενικός διευθυντής της Kobo, Μάικλ Σερμπίνις, μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι πέρυσι οι πωλήσεις των e-readers για την εταιρεία τριπλασιάστηκαν καθιστώντας την, νούμερο δύο παγκοσμίως. Παράλληλα, η Kobo ανακοίνωσε ότι η νέα συσκευή Aura με την υψηλής ευκρίνειας οθόνη που διαθέτει είναι σε θέση να επιτρέπει στον χρήστη να γυρίζει γρηγορότερα σελίδες.

    Πρώτη σε πωλήσεις συσκευών e-readers σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει η Amazon.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [16] Ο χυμός παντζαριού ρίχνει αμέσως την υψηλή αρτηριακή πίεση

    Η κατανάλωση μιας κούπας χυμού παντζαριού κάθε μέρα μπορεί να ρίξει την υψηλή πίεση του αίματος και μάλιστα γρήγορα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Λονδίνου «Queen Mary», με επικεφαλής την καθηγήτρια φαρμακολογίας Αμρίτα Αλουβάλια που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό για θέματα υπέρτασης "Hypertension", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν 15 ασθενείς (οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες) που είχαν υψηλή πίεση 140 έως 150 χιλιοστόμετρα υδραργύρου (mmHg) και δεν έπαιρναν αντι-υπερτασικά φάρμακα.

    Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι εθελοντές έπιναν 250 χιλιοστόλιτρα (ml) παντζαροχυμό, έριχναν την πίεσή τους κατά 10 mmHg. Η υποχώρηση της πίεσης γίνεται αισθητή τρεις έως έξι ώρες μετά την κατανάλωση του χυμού, ενώ είναι ανιχνεύσιμη και την επόμενη μέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 April 2013 - 6:30:28 UTC