Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχέδιο δράσης για την επανενεργοποίηση της Ελλάδας
  • [02] Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων των μελών της γαλλικής κυβέρνησης
  • [03] Στο εδώλιο για το σκάνδαλο με τις «μετοχές-φούσκες» στο Χρηματιστήριο
  • [04] Παράταση μέχρι 25 Απριλίου πήρε η Προανακριτική
  • [05] Ο Α. Λοβέρδος παρουσίασε τη «Συμφωνία για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»
  • [06] Ο Γ. Ιωαννίδης καταδίκασε τη βία στα γήπεδα

  • [01] Σχέδιο δράσης για την επανενεργοποίηση της Ελλάδας

    Το σχέδιο δράσης για την επανενεργοποίηση της Ελλάδας, παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης, στο συνέδριο του Economist 17 Roundtable with the Government of Greece-Overcoming Stagnation-Re-Igniting Greece's Potential και έθεσε ως προϋποθέσεις την εξασφάλιση πολιτικής σταθερότητας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για την αξιοπιστία τής χώρας.

    Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, γίνεται προσπάθεια για συνεχή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του οικονομικού περιβάλλοντος, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται και η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται μια ευρύτερη στρατηγική για τα Logistics, ενώ επιχειρείται να αλλάξει το εξαγωγικό μοντέλο. Ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε νέο φορέα εξωστρέφειας μέχρι τον Ιούνιο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει.

    Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε, επίσης, στους 4 πυλώνες του σχεδίου της κυβέρνησης για την ανάπτυξη, που είναι η ρευστότητα, η επανεκκίνηση των έργων, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι αποκρατικοποιήσεις.

    [02] Στη δημοσιότητα οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων των μελών της γαλλικής κυβέρνησης

    Η γαλλική κυβέρνηση έδωσε απόψε στην δημοσιότητα τις δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων όλων των μελών της σε ένα χωρίς προηγούμενο διάβημα, που αποτελεί συνέπεια της υπόθεσης Καϊζάκ και πρώτο βήμα μιας επιδιωκόμενης ηθικοποίησης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον πολιτικό κόσμο.

    Οι δηλώσεις αυτές που δημοσιεύθηκαν στο Διαδίκτυο (στον ιστότοπο http://www.declarations-patrimoine.gouvernement.fr), καταγράφουν την ακίνητη περιουσία, τα κοσμήματα, τα έργα τέχνης καθώς και τα οχήματα που βρίσκονται στην κατοχή των 37 υπουργών και υφυπουργών καθώς και του πρωθυπουργού, Ζαν-Μαρκ Ερό.

    [03] Στο εδώλιο για το σκάνδαλο με τις «μετοχές-φούσκες» στο Χρηματιστήριο

    Tο λεγόμενο «σκάνδαλο με τις μετοχές φούσκες» στο Χρηματιστήριο που φαίνεται να ζημίωσε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έφθασε δεκατρία χρόνια μετά τις πρώτες διώξεις που είχαν ασκηθεί, στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Μετά από πολύχρονες «περιπέτειες» η δικογραφία για τις χειραγωγούμενες μετοχές συγκεκριμένων εταιρειών που φαίνεται να έλαβαν μέρος στο αποκαλούμενο «πάρτι του Χρηματιστηρίου» το 1999 μετουσιώθηκε σε κατηγορητήριο για συνολικά 43 πρόσωπα, η δίκη των οποίων ξεκίνησε σήμερα.

    Στο εδώλιο κάθονται γνωστοί χρηματιστές, ιδιοκτήτες εισηγμένων εταιρειών, εφοπλιστές και μεσάζοντες. Ανάμεσα τους ο γνωστός ιδιοκτήτης χρηματιστηριακής εταιρείας Παναγιώτης Κονταλέξης, οι επιχειρηματίες Γεώργιος Μπατατούδης, Παναγιώτης Πανούσης, Κωνσταντίνος Στέγγος και μέλη της οικογένειάς του, Σπυρίδωνας Τασόγλου κ.α.

    Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε σε βάρος τους, οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κ.α.

    [04] Παράταση μέχρι 25 Απριλίου πήρε η Προανακριτική

    Παράταση έως τις 25 Απριλίου των εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής.

    Τα μέλη της Προανακριτικής έκριναν αναγκαίο να ζητήσουν παράταση 10 ημερών - οι εργασίες έληγαν τυπικά σήμερα, 15 Απριλίου -, προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την ενημέρωση από το ΣΔΟΕ, ότι το πόρισμα του για τους συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να το παραδώσει νωρίτερα από τις 10 Ιουνίου.

    Οι αργοί ρυθμοί ανταπόκρισης του ΣΔΟΕ στα αιτήματα της Προανακριτικής για τα στοιχεία από τους ελέγχους των λογαριασμών που βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ» ήταν στο επίκεντρο επικρίσεων τόσο του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, όσο και του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη.

    [05] Ο Α. Λοβέρδος παρουσίασε τη «Συμφωνία για τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ»

    «Το σύνθημα είναι ρήξη, σύγκρουση, δημιουργία και το όνομά του Συμφωνία για ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ», τόνισε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα κατά την 1η Πολιτική Συνδιάσκεψη της Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ.).

    Όπως ανέφερε στην ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο με 1.200 άτομα, Σπόρτιγκ, παρουσία των εκπροσώπων των κινημάτων «Δράση» και «Δυναμική Ελλάδα», καθώς επίσης και του ανεξάρτητου βουλευτή Χρήστου Αήδονη, το νέο κόμμα θα είναι ανοιχτό ως προς τις θέσεις και την ηγεσία, θα βρίσκεται ανάμεσα στις παρυφές ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει προτάσεις άμεσης δράσης και θα κάνει «τη σύγκρουση, τη ρήξη με όσα μας έφεραν έως εδώ. Ένα κόμμα χωρίς πρωτοκλασάτους πολιτικούς, όπου οι νέοι θα έχουν την μερίδα του λέοντος. Ένα κόμμα ευθύνης με λιτό λόγο και αποτελεσματικό έργο που θα συμβάλει στη νέα ελληνική ανόρθωση. Τέλος ένα κόμμα ευρωπαϊκό, υπέρ της πολιτικής ένωσης της ΕΕ».

    [06] Ο Γ. Ιωαννίδης καταδίκασε τη βία στα γήπεδα

    Την καταδίκη της Πολιτείας στα φαινόμενα βίας που σημειώθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες εξέφρασε με δήλωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε: «Ο αθλητισμός αποτελεί κύτταρο της κοινωνίας και οφείλουμε όλοι να τον περιφρουρήσουμε από αυτήν την "ξένη" ως προς τα ιδεώδη του αθλητισμού μειοψηφία, που προκαλεί κρούσματα βίας μέσα στους αθλητικούς χώρους. Ο αθλητισμός πρέπει να προάγει το φίλαθλο πνεύμα και το ευ αγωνίζεσθαι».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 April 2013 - 18:30:20 UTC