Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 4 «πηγές» οι 14.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο
  • [02] Συλλήψες και προσαγωγές σε "Γ. Καραϊσκάκη" και ΟΑΚΑ
  • [03] Ο Μαντούρο είναι ο νικητής των εκλογών στη Βενεζουέλα
  • [04] "Τσουχτερά" πρόστιμα και ανανέωση διπλωμάτων κάθε 15 χρόνια

  • [01] Από 4 «πηγές» οι 14.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο

    Από τέσσερις βασικές «πηγές» θα προέλθουν οι 14.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις» -οι 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και οι υπόλοιπες 10.000 έως το τέλος του 2014- από τον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα.Παράλληλα, επιτεύχθηκε αυτό που είχε διεκδικήσει ο Αντώνης Μανιτάκης από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων, δηλαδή να ισχύσει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση».

    Όσον αφορά στις αναγκαστικές αποχωρήσεις, αυτές θα προκύψουν από τέσσερις «πηγές»:

    - Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν διότι δεν είναι βιώσιμοι και δεν εξυπηρετούν ανάγκες επιτακτικές. Η κατάργησή τους θα αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση σκοπιμότητας της ύπαρξής τους. Οι υπάλληλοί ιδιωτικού δικαίου που υπηρετούν εκεί θα έχουν όλη την κοινωνική προστασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία και θα τους παρασχεθεί πρόσθετη προστασία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησής τους.

    - Από οργανισμούς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους. Οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε πλεονάζουσες θέσεις θα αξιολογηθούν, αφού αποτιμηθούν τα προσόντα τους και είτε θα μετακινηθούν είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με αντιπαροχή κινήτρων.

    - Από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους που θα κριθούν απολυτέοι από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.

    [02] Συλλήψες και προσαγωγές σε "Γ. Καραϊσκάκη" και ΟΑΚΑ

    Οκτώ άτομα συνελήφθησαν και άλλα τρία προσήχθησαν, κατά την διάρκεια επεισοδίων, πριν και κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, που διεξήχθη στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι τέσσερις συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι στον εξωτερικό χώρο του σταδίου επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.

    Δύο ακόμα συνελήφθησαν επειδή μέσα σε αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβαιναν στο γήπεδο είχαν μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), μια κροτίδα και 12 κυνηγετικά φυσίγγια, ένας γιατί κατείχε δύο φωτοβολίδες και άλλος ένας γιατί κατείχε ένα πλαστό εισιτήριο διαρκείας.Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

    Εξάλλου, δέκαπέντεσυλλήψεις και 39 προσαγωγές, έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο Ολυμπιακό Στάδιο, που προκάλεσαν οπαδοί της ΑΕΚ, λόγω της ήττας της ομάδας τους από τον Πανθρακικό, που την οδηγεί σε υποβιβασμό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούνσήμερα στον εισαγγελέα.

    [03] Ο Μαντούρο είναι ο νικητής των εκλογών στη Βενεζουέλα

    Ο προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο ανακοίνωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές για τη διαδοχή του Ούγκο Τσάβες, που πέθανε στις 5 Μαρτίου από καρκίνο, μετά την ανακοίνωση της εθνικής εκλογικής αρχής με ποσοστό 50,76% των ψήφων.

    "Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι είχαμε μια δίκαιη εκλογική νίκη", είπε ο Μαντούρο ενώπιον πλήθους οπαδών του που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.

    Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος Νίκολας Μαντούρο αναδεικνύεται νικητής των προεδρικών εκλογών με 50,76% των ψήφων.

    Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα και νεότερος αντίπαλος του Μαντούρο, ο Ενρίκε Καπρίλες έλαβε ποσοστό 49.07% στις εκλογές αυτές.

    Ο πρόεδρος της εκλογικής αρχής κάλεσε τον λαό της Βενεζουέλας να σεβαστεί τα αποτελέσματα.

    [04] "Τσουχτερά" πρόστιμα και ανανέωση διπλωμάτων κάθε 15 χρόνια

    Τσουχτερά πρόστιμα στους οδηγούς που «συλλαμβάνονται» να μην έχουν την άδεια οδήγησης ή να διαθέτουν διπλώματα που έχουν λήξει, αλλά και αλλαγές στον τρόπο έκδοσης αδειών οδήγησης, που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Ιανουάριο, λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής από τη χώρα μας της αντίστοιχης κοινοτικής οδηγίας, προβλέπονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

    Ειδικότερα, οι αλλαγές που έρχονται με την διάταξη που έφερε στη Βουλή, το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι:

    -Πρόστιμο 200 ευρώ για οδηγό μοτοσικλέτας, αυτοκινήτου όταν εντοπίζεται να οδηγεί χωρίς την κατάλληλη άδεια οδήγησης. Επίσης, επανέρχεται η παλαιά διάταξη του ΚΟΚ, με την οποία προβλέπεται ότι αυτός που συλλαμβάνεται να οδηγεί χωρίς δίπλωμα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης από έναν έως δώδεκα μήνες. Αφαιρείται ακόμη η κατεχόμενη άδεια για 30 ημέρες.

    -Διπλασιάζεται, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ, το πρόστιμο που επιβάλλεται σε επαγγελματία οδηγό (φορτηγό ή λεωφορείο) εφόσον οδηγεί χωρίς να κατέχει το κατάλληλο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας και αφαιρείται η άδεια οδήγησής του, εφόσον υπάρχει, για 30 ημέρες.

    - Πρόστιμο ύψους 20 ευρώ για κάθε ένα έγγραφο που ο οδηγός δεν έχει μαζί του, αντί του ισχύοντος προστίμου των 20 ευρώ για το σύνολό τους.

    Επίσης, ορίζεται ότι τα νέα διπλώματα οδήγησης (μοτοσυκλέτες, κατηγορία οδήγησης β') θα ανανεώνονται πλέον κάθε δεκαπέντε χρόνια (15 χρόνια) και οι κάτοχοί τους θα περνούν από ιατρικές εξετάσεις (παθολόγος- οφθαλμίατρος).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 April 2013 - 4:30:20 UTC