Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις τροπολογίες κατέθεσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Για μια θέση στάθμευσης, ανιψιός πυροβόλησε και σκότωσε τον θείο του
  • [03] Προθυμία για συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει ο διοικητής της ΚΤ
  • [04] Τροχαίο με πέντε νεκρούς στο Βέλγιο
  • [05] Ο Αλόνσο νικητής στο κινεζικό GP

  • [01] Τρεις τροπολογίες κατέθεσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Τρείς τροπολογίες που συμπυκνώνουν την πολιτική και ιδεολογική οπτική της, για την πολιτική συμμαχιών, τον χαρακτήρα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, την βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και τη στάση έναντι του Μνημονίου και της ευρωζώνης, κατέθεσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τα κεντρικά χαρακτηριστικά των τροπολογιών είναι ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα» είναι υπέρ μιάς κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνηση «κεντροαριστεράς ή κεντροαριστεροδειξιάς», με τη συμπόρευση κατά κύριο λόγο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και η ετοιμότητα μιάς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την ευρωζώνη, αν αυτό χρειαστεί.

    Για την πολιτική συμμαχιών, η σχετική τροπολογία τονίζει:

    «Θεωρούμε ότι σήμερα μια συνεργασία και συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κατά πρώτο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα έδινε ισχυρό αριστερό προβάδισμα στο πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο καθίσταται όσο ποτέ αναγκαία αλλά και ότι οι τραγικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί με τα διδάγματα που τις ακολουθούν, φέρνουν αντικειμενικά πιο κοντά αυτή τη συμπόρευση και την καθιστούν πιο δυνατή μέσα από αμοιβαίες μετατοπίσεις και την εκδήλωση ισχυρής ενωτικής βούλησης».

    Aργά το απόγευμα ολοκληρώνονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής με ψηφοφορία για την εισήγηση και τις τροπολογίες.

    [02] Για μια θέση στάθμευσης, ανιψιός πυροβόλησε και σκότωσε τον θείο του

    Ένας 44χρονος στον οικισμό Καλλονιές στην Κοίτα της Μέσα Μάνης, χθες βράδυ, για μια θέση στάθμευσης στο χωριό, διαπληκτίστηκε με τα δύο ξαδέλφια του και τον 65χρονο πατέρα τους και θείο του.

    Μετά από φραστικό επεισόδιο ο 44χρονος μπήκε στο σπίτι του πήρε μια καραμπίνα και στη συνέχεια πυροβόλησε με το όπλο, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 65χρονο θείο του και ελαφρά την θεία του και σύζυγο του θανόντα, τον ξάδελφο του και την εγγονή του θανόντα που βρίσκονταν στο σημείο.

    Ο 44χρονος συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Γυθείου προκειμένου αργότερα σήμερα να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Γυθείου.

    Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξητήριο.

    Η αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε το όπλο του εγκλήματος, καθώς επίσης κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, ένα αεροβόλο περίστροφο, ένα αεροβόλο πιστόλι, 102 φυσίγγια και 6 κάλυκες διαφόρων τύπων, καθώς και 8 αμπούλες αερίου, τα οποία κατείχε ο 44χρονος και η νομιμότητα κατοχής τους ερευνάται.

    [03] Προθυμία για συνεργασία με την κυπριακή κυβέρνηση εκφράζει ο διοικητής της ΚΤ

    Προθυμία για συνεργασία του ιδίου και της Κεντρικής Τράπεζας για συνεργασία με την κυβέρνηση και τη Βουλή εξέφρασε ο διοικητής Πανίκος Δημητριάδης.

    Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας, όπως προνοεί το καταστατικό της.

    Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσθέτει ότι κακώς κατηγορείται η Τράπεζα για όσα συμβαίνουν στον τόπο, γιατί οι αποφάσεις είναι πολιτικές και η Τράπεζα απλώς τις εφαρμόζει.

    Είπε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση δεν προέκυψε σε μία νύκτα, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαχρονικών πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες εκαλείτο η Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει.

    «Πρέπει να υπάρχει αντιληπτός διαχωρισμός μεταξύ του ποιοί λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις και ποιοί εκ καθήκοντος τις εφαρμόζουν» τόνισε ο κ. Δημητριάδης και ανέφερε ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν συμμετείχε στις αποφάσεις της 16ης και 26ης Μαρτίου στο Γιούρογκρουπ και δεν μπορεί να κατηγορείται για το κούρεμα καταθέσεων».

    [04] Τροχαίο με πέντε νεκρούς στο Βέλγιο

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί σε τροχαίο που σημειώθηκε με λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ουκρανοί και ρώσοι έφηβοι που ταξίδευαν στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Τρείς έφηβοι, ο οδηγός του λεωφορείου και ένας συνοδός είναι νεκροί, ενώ οι βαριά τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 06.30' τοπική ώρα σε εθνική οδό με κατεύθυνση προς τη βόρεια πόλη Αμβέρσα.

    Οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος δεν είναι ακόμη γνωστές. Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το λεωφορείο να προσέκρουσε στη μπάρα ασφαλείας πάνω σε γέφυρα και κατά την πτώση του να ανετράπη.

    [05] Ο Αλόνσο νικητής στο κινεζικό GP

    Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο θριαμβευτής στον τρίτο εφετινό αγώνα της Φόρμουλα Ενα, που έγινε σήμερα στην πίστα της Σανγκάης.

    Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι, είδε πρώτος την καρό σημαία στο κινεζικό γκραν πρι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Φινλανδό, Κίμι Ραϊκόνεν (Lotus) και στην τρίτη τον Βρετανό, Λιούις Χάμιλτον με Μερτσέντες.

    Η βαθμολογούμενη δεκάδα του κινεζικού γκραν πρι:

    1. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1 ώρα 36:26.945

    2. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Lotus) +10.168

    3. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Μερτσέντες) +12.322

    4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) +12.525

    5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) +35.285

    6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) +40.827

    7. Ντανιελ Ριτσιάρντο (Αυστραλία/Toro Rosso-Φεράρι) +42.691

    8. Πολ ντι Ρέστα (Βρετανία/Force India) +51.084

    9. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία/Lotus) +53.423

    10. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Sauber-Φεράρι) +56.598


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 14 April 2013 - 10:30:24 UTC