Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Νότια Κορέα ο Τζον Κέρι
  • [02] Η Βιέννη παραμένει προσηλωμένη στη διαφύλαξη του τραπεζικού απορρήτου
  • [03] "Δεν θα υπάρξει αύξηση της βοήθειας προς την Κύπρο"
  • [04] "Σημαντική μια συμφωνία για επιμήκυνση των δανείων Ιρλανδίας - Πορτογαλίας"
  • [05] Ο Μπερλουσκόνι δέχεται κεντροαριστερό πρόεδρο με αντάλλαγμα ευρύ συνασπισμό
  • [06] Πουλήθηκε το Νόμπελ του «πατέρα» του DNA Φράνσις Κρικ
  • [07] Οι σημερινοί ενήλικοι ζουν περισσότερο αλλά είναι λιγότερο υγιείς μεταβολικά
  • [08] Ντ. Λιντς: Ο υπερβατικός διαλογισμός καταπολεμά το μετατραυματικό στρες

  • [01] Στη Νότια Κορέα ο Τζον Κέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στη Νότια Κορέα, ξεκινώντας από εκεί την τριήμερη περιοδεία του στην Ασία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προσπαθήσει να πείσει την Κίνα να κατευνάσει την Πιονγκγιάνγκ, η πολεμοχαρής ρητορική της οποίας έχει δημιουργήσει άνευ προηγουμένου ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

    Εκτός από τη Σεούλ, ο Τζον Κέρι θα επισκεφθεί το Πεκίνο και το Τόκιο.

    Ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος που συνοδεύει τον Τζον Κέρι στην περιοδεία του δήλωσε κατά τη διάρκεια της στάσης που πραγματοποίησε το αεροσκάφος του υπουργού Εξωτερικών στην αεροπορική βάση του Μανάς στο Κιργιστάν ότι η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις επί της Κίνας ώστε να χρησιμοποιήσει όλη της την επιρροή για να τερματισθούν οι "αποσταθεροποιητικές ενέργειες" της Βόρειας Κορέας, που θέτουν σε κίνδυνο περιφερειακά και διεθνή συμφέροντα.

    "Η Κίνα έχει τεράστιο συμφέρον στη σταθερότητα και η αέναη επιδίωξη της Βόρειας Κορέας να αποκτήσει πυρηνικό πύραυλο είναι εχθρός της σταθερότητας", δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος. "Αυτό δίνει σε μας και στους Κινέζους έναν ισχυρό κοινό στόχο υπέρ της αποπυρηνικοποίησης".

    [02] Η Βιέννη παραμένει προσηλωμένη στη διαφύλαξη του τραπεζικού απορρήτου

    Η Αυστρία θα παραμείνει προσηλωμένη στην εφαρμογή των νόμων περί τραπεζικού απορρήτου, παρά τις πιέσεις που δέχεται από τη Γερμανία να ακολουθήσει το παράδειγμα του Λουξεμβούργου, που ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους ευρωπαίους καταθέτες, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

    "Η Αυστρία παραμένει προσηλωμένη στο τραπεζικό απόρρητο. Καταπολεμούμε την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα χρήματος. Δεν περιμένω ενοχλητικές ερωτήσεις", δήλωσε από το Δουβλίνο η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών με χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης απαραίτητη.

    Το θέμα των φορολογικών παραδείσων και του τραπεζικού απορρήτου προστέθηκε την τελευταία στιγμή στην ημερήσια διάταξη της συνόδου του Eurogroup στο Δουβλίνο και θα συζητηθεί αύριο.

    [03] "Δεν θα υπάρξει αύξηση της βοήθειας προς την Κύπρο"

    Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα αυξήσουν την συμβολή τους ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, παρά τις πληροφορίες ότι το κόστος διάσωσης της Κύπρου θα είναι τελικά υψηλότερο από το αναμενόμενο.

    "Πιστεύω ότι η (πολιτική) θέση θα είναι ότι το ύψος της συμβολής θα παραμείνει στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου στο γερμανικό ραδιόφωνο από το Δουβλίνο όπου θα διεξαχθεί σήμερα η σύνοδος του Eurogroup.

    Η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα ενδεχομένως θα μειώσει τις ανάγκες χρηματοδότησης και η λήψη άλλων μέτρων θα συμβάλει στην πλήρωση του κενού, είπε ο Λικ Φρίντεν.

    Αρχικά η Κύπρος επρόκειτο να συμβάλει με 7 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αυξηθεί σε 13 δισεκατομμύρια, στο πλαίσιο ενός πακέτου διάσωσης που αναμένεται να είναι συνολικού ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    [04] "Σημαντική μια συμφωνία για επιμήκυνση των δανείων Ιρλανδίας - Πορτογαλίας"

    Είναι σημαντικό να υπάρξει σήμερα συμφωνία για την επιμήκυνση των δανείων που έχουν δοθεί στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, στο πλαίσιο των αντίστοιχων προγραμμάτων στήριξης τους, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν προσερχόμενος στη σύνοδο του Eurogroup στο Δουβλίνο."Θα προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για παράταση της περιόδου ωρίμανσης των δανείων", δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμφωνήσει κατ'αρχήν στο μέτρο αυτό που θα βοηθήσει οι δύο χώρες να επιστρέψουν στις αγορές και έχει ζητήσει από τους δανειστές να προτείνουν τις καλύτερες πιθανές επιλογές. Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε την εβδομάδα αυτή, η πιο ισορροπημένη πρόταση κάνει λόγο για παράταση επτά χρόνων στις δύο χώρες, οι οποίες είχαν ζητήσει αρχικά παράταση 15 χρόνων.

    "Ελπίζουμε πως θα πετύχουμε παράταση επτά χρόνων", τόνισε ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος συζήτησε το θέμα αυτό με τον πορτογάλο ομόλογό του Βιτόρ Γκασπάρ.

    [05] Ο Μπερλουσκόνι δέχεται κεντροαριστερό πρόεδρο με αντάλλαγμα ευρύ συνασπισμό

    Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσφέρθηκε σήμερα να στηρίξει ένα κεντροαριστερό πολιτικό για την προεδρία της χώρας στην επερχόμενη εκλογή, επιμένοντας όμως σε σχηματισμό κυβέρνησης με συμμετοχή του κόμματός του. "Είμαστε έτοιμοι να το συζητήσουμε", είπε αναφερόμενος στην εκλογή μέλους του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) στην προεδρία.

    Ερωτηθείς αν θα επιμείνει στον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή της κεντροαριστεράς, αλλά και του κόμματός του, του "Λαού της Ελευθερίας", ως προϋπόθεση για τη στήριξή του, ο Καβαλιέρε απάντησε: "Φυσικά, αυτό είναι σαφές".

    Η εκλογή του επόμενου προέδρου που θα διαδεχτεί τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, η θητεία του οποίου λήγει στις 15 Μαϊου, είναι η επόμενη μεγάλη δοκιμασία για το κοινοβούλιο, το οποίο είναι διχασμένο ανάμεσα στα δύο παραδοσιακά 'στρατόπεδα' της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς και το ''Κίνημα των Πέντε Αστέρων'' του Μπέπε Γκρίλο. Το Δημοκρατικό Κόμμα απορρίπτει συστηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μπερλουσκόνι οδηγώντας τη χώρα σε πολιτικό αδιέξοδο.

    [06] Πουλήθηκε το Νόμπελ του «πατέρα» του DNA Φράνσις Κρικ

    Όλα τα πράγματα έχουν μια τιμή - έστω και αλμυρή. Ένα από τα διασημότερα μετάλλια Νόμπελ στην ιστορία, αυτό που δόθηκε το 1962 στον Βρετανό Βιολόγο Φράνσις Κρικ, ο οποίος, μαζί με τον Αμερικανό Τζέημς Γουότσον και τον επίσης Βρετανό Μόρις Γουίλκινς, ανακάλυψαν στο πανεπιστήμιο Κέμπριτζ τη διπλή έλικα του μορίου του DNA, βγήκε σε δημοπρασία και αποκτήθηκε από έναν Kινεζο-αμερικανό επιχειρηματία αντί 2,27 εκατ, δολαρίων, έναντι αρχικής εκτίμησης 500.000 δολαρίων.

    Είναι η δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία που ένα μετάλλιο Νόμπελ πουλιέται σε δημόσια δημοπρασία. Είχε προηγηθεί η δημοπράτηση του μεταλλίου που είχε πάρει το 1975 ο Δανός φυσικός Νιλς Μπορ, το οποίο όμως είχε «πιάσει» μόλις 50.000 δολάρια περίπου. Φέτος τον Ιούνιο, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Σόθμπις ένα τρίτο Νόμπελ, αυτή τη φορά λογοτεχνίας, που είχε πάρει ο Aμερικανός συγγραφέας Γουίλιαμ Φόκνερ το 1950.

    [07] Οι σημερινοί ενήλικοι ζουν περισσότερο αλλά είναι λιγότερο υγιείς μεταβολικά

    Παρόλο που έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από ό,τι στο παρελθόν, οι σημερινοί ενήλικοι είναι λιγότερο υγιείς από μεταβολική πλευρά σε σχέση με τους συνομήλικούς τους των προηγούμενων γενιών, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ολλανδική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκέρμπεν Χουλσέγκε του Ολλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας "European Journal of Preventive Cardiology", ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν πάνω από 6.000 άτομα για μια περίοδο πολλών ετών. Οι επιστήμονες συνέκριναν τη διαχρονική μεταβολή σε μια σειρά από παράγοντες μεταβολικού κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου (βάρος, πίεση αίματος, επίπεδα χοληστερίνης κ.α.).

    Διαπιστώθηκε ότι η παχυσαρκία και η υπέρταση αυξάνονταν σε όλες τις γενιές, καθώς οι άνθρωποι γερνούσαν, όμως στις πιο πρόσφατες γενιές το πρόβλημα είναι πιο έντονο από ό,τι ήταν στις περασμένες, Για παράδειγμα, ενώ στην προηγούμενη γενιά το 40% των ανδρών ηλικίας 30 έως 40 ετών θεωρήθηκαν ως υπέρβαροι, 11 χρόνια αργότερα το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί στο 52%.

    Οι Oλλανδοί ερευνητές επισημαίνουν ότι οι αιτίες της μεταβολικής επιδείνωσης διαχρονικά δεν είναι σαφείς, αλλά θεωρούν ότι βασικό ρόλο παίζει η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

    [08] Ντ. Λιντς: Ο υπερβατικός διαλογισμός καταπολεμά το μετατραυματικό στρες

    Ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Λιντς πρότεινε στις αμερικανικές αρχές να χρησιμοποιήσουν τον υπερβατικό διαλογισμό για να βοηθήσουν τους στρατιώτες που υποφέρουν από μετατραυματικό στρές, μετά την επιστροφή τους από το Αφγανιστάν. Παρουσιάζοντας στο Μπέβερλι Χιλς το ντοκιμαντέρ του διάρκειας 70 λεπτών με τίτλο "Διαλογισμός, Δημιουργικότητα, Ειρήνη", ο Λιντς επισήμανε τις θετικές συνέπειες της τεχνικής αυτής σε παιδιά με μαθησιακά προβλήματα, σε κρατούμενους και σε γυναίκες θύματα βιασμού.

    "Ο κόσμος λέει πως πρόκειται για μια μορφή διαλογισμού του Μίκι Μάους ή πως απευθύνεται σε αρχάριους. Αυτά που λένε δεν έχουν σημασία. Πρόκειται για μια αρχαία μορφή διαλογισμού, που βοηθά σημαντικά την ανθρώπινη ύπαρξη", τόνισε ο ίδιος."Είναι ένας...καταστροφέας του στρες και πραγματικά τον χρειαζόμαστε", πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του ο Μπομπ Ροθ διευθυντής του Ιδρύματος Λιντς δήλωσε πως το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ θα εξετάσει τα πιθανά οφέλη της πρακτικής αυτής για τους βετεράνους που επιστρέφουν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. "Κάθε ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτοκτονούν 22 βετεράνοι. Είναι απελπισμένοι. Τα χάπια δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και το κοκτέιλ φαρμάκων που παίρνουν οι νέοι αυτοί αντρες και γυναίκες τούς κάνει ακόμα πιο ευάλωτους", συμπλήρωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 April 2013 - 8:30:22 UTC