Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν βλέπει "καμιά ελπίδα" για τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο Β. Σόιμπλε
  • [02] "Η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος"
  • [03] "Μειωμένη θα είναι η φορολογία ακινήτων"
  • [04] Πυρκαγιά κατέστρεψε 8 οχήματα σε πλυντήριο αυτοκινήτων
  • [05] Εντός Απριλίου η εφαρμογή σχεδίου διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών
  • [06] Ανακαλούνται 3,4 εκατ. οχήματα Toyota, Nissan, Honda, Mazda
  • [07] Πρώτη επίσκεψη γγ του ΝΑΤΟ στη Ν. Κορέα
  • [08] Δίτομο έργο για την αποκατάσταση του Ερεχθείου
  • [09] «Με πήρε ο ύπνος... 25 χρόνια και τώρα επιστρέφω δυναμικά» λέει ο Θέμης Ανδρεάδης
  • [10] «Σερφάρω» στο ίντερνετ, με ταχύτητες ένα gigabit το δευτερόλεπτο!
  • [11] Δενδροφύτευση και υιοθεσία δέντρων στη Θεσσαλονίκη
  • [12] Ξεκινά η παρασκευή εμβολίου για νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών

  • [01] Δεν βλέπει "καμιά ελπίδα" για τις πολεμικές αποζημιώσεις, ο Β. Σόιμπλε

    «Καμιά ελπίδα» στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, δεν «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς, όπως λέει, «το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

    Σε συνέντευξή του στην «Osnabruecker Zeitung», ο Γερμανός υπουργός χαρακτηρίζει τις δηλώσεις, για τη διεκδίκηση από την Ελλάδα γερμανικών αποζημιώσεων, «ανεύθυνες» και προσθέτει: «Πολύ πιο σημαντικό από το να οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση, θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς σχετικώς με τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτή την πορεία». Αναγνωρίζει ότι «η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα», αλλά τονίζει ότι «έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει και από αυτόν τον δρόμο δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται».

    Δηλώνει μάλιστα χαρακτηριστικά: «σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων, δεν βλέπω καμιά ελπίδα, καθώς το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό».

    [02] "Η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος"

    Η Σλοβενία είναι ικανή να επιλύσει μόνη της τα οικονομικά της προβλήματα και να μην στραφεί στη λύση του "πακέτου" διάσωσης, επανέλαβε η πρωθυπουργός της βαλκανικής αυτής χώρας Αλένκα Μπράτουσεκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Η σλοβενική οικονομία έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, το (δημόσιο) χρέος είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ορισμένες μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί από το περασμένο έτος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, υπογράμμισε.

    "Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια, αυτό που χρειαζόμαστε είναι χρόνος" ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Σλοβενίας και πρόσθεσε ότι "η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος", καθιστώντας για μια ακόμη φορά σαφές ότι, η χώρα δεν είναι, σε καμία περίπτωση, υποψήφια για τη λήψη διεθνούς οικονομικής βοήθειας.

    Η κα Μπράτουσεκ σημείωσε ότι, η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαδικασίες για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Εταιρεία Διαχείρισης Ενεργητικού των Τραπεζών ή αποκαλούμενη "κακή τράπεζα" που θα αναλάβει τους "τοξικούς" τίτλους των εμπορικών τραπεζών, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση.

    Σύμφωνα με την ίδια, το πιο σημαντικό θέμα για τη Σλοβενία είναι η επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα.

    [03] "Μειωμένη θα είναι η φορολογία ακινήτων"

    Δεδομένη είναι η μείωση στη φορολογία ακινήτων, όπως αυτή θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, υπογράμμισε, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

    «Οι πολίτες ενδιαφέρονται να πληρώσουν λιγότερο φόρο και η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα, έχει -και δια στόματος πρωθυπουργού- ανακοινώσει ότι αυτό που θα επιβάλλεται για το έτος 2013 θα είναι μειωμένο», δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης και ανέφερε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.

    «Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι κινείται στην κατεύθυνση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, υπάρχει ένα θέμα για τη μετάβαση και γι' αυτό η ΔΕΗ και το 2013 μπορεί να αξιοποιηθεί για την είσπραξη αυτού του φόρου», προσέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και εργάζεται για τη μείωση του φόρου και την ανακούφιση των πολιτών, διότι η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να είναι πολιτική κατανόησης και λογικής.

    Άφησε δε "ανοιχτό παράθυρο" για παρέμβαση στο πρόβλημα με τα λανθασμένα ΕΕΤΗΔΕ, στις περιπτώσεις που οι δήμοι δεν είχαν σπεύσει εγκαίρως να διαβιβάσουν τις διορθώσεις στα τετραγωνικά ακινήτων. Όπως είπε, η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση της λύσης προβλήματος.

    [04] Πυρκαγιά κατέστρεψε 8 οχήματα σε πλυντήριο αυτοκινήτων

    Έξι αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς και δύο υπέστησαν σοβαρές ζημιές, από πυρκαγιά που ξέσπασε στη μία μετά τα μεσάνυχτα σε πλυντήριο αυτοκινήτων που βρίσκεται στην οδό Βοσπόρου στην Αλικαρνασσού Ηρακλείου.

    Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, εννέα άντρες με τέσσερα οχήματα, και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά η οποία είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων υλικών, στις 4:15 τα ξημερώματα.

    Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής διερευνά τα αίτια της φωτιάς ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

    [05] Εντός Απριλίου η εφαρμογή σχεδίου διάσωσης των Κυπριακών Αερογραμμών

    Εως το τέλος Απριλίου θα πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών, που περιλαμβάνει απόλυση 560 υπαλλήλων, οριζόντια περικοπή μισθών κατά 8% -πέραν της μείωσης του 9% που είχε προηγηθεί- και μείωση του στόλου της εταιρείας κατά τέσσερα αεροσκάφη.

    Η διεύθυνση και τα συνδικάτα της εταιρείας, σε έκτακτες συσκέψεις, μελετούν την πρόταση δεδομένου ότι θα πρέπει να τοποθετηθούν σε διάστημα μερικών εικοσιτετραώρων.

    [06] Ανακαλούνται 3,4 εκατ. οχήματα Toyota, Nissan, Honda, Mazda

    Περί τα 3,4 εκατομμύρια ιαπωνικά αυτοκίνητα μάρκας Toyota, Nissan, Honda και Mazda θα ανακληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας πιθανώς ελαττωματικών αερόσακων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

    Ο αερόσακος αυτών των οχημάτων, που συναρμολογήθηκαν ανάμεσα στο 2000 και το 2004, είναι πιθανόν να μην ανοίγει σωστά εξαιτίας ελαττώματος στο πυροτεχνικό σύστημα που διασφαλίζει το φούσκωμα.

    Οι αερόσακοι των αυτοκινήτων αυτών προέρχονται από την ίδια ιαπωνική εταιρεία, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών.

    [07] Πρώτη επίσκεψη γγ του ΝΑΤΟ στη Ν. Κορέα

    Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, έφτασε σήμερα στη Νότια Κορέα για συνομιλίες. Είναι ηπρώτη επίσκεψη του επικεφαλής της Συμμαχίας στη χώρα αυτή.

    Ο Ράσμουσεν ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιουν Μπιούνγκ Σε, λίγο μετά την άφιξή του καθώς και με τον υπουργό Άμυνας, Κιμ Κουάν Τζιν και την πρόεδρο, Παρκ Γουέν-Χι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σεούλ ανακοίνωσε ότι θα ήταν μια καλή ευκαιρία για το ΝΑΤΟ να επιδείξει τη στήριξή του προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στην κορεατική χερσόνησο.

    Ο Ράσμουσεν είναι ο πρώτος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ που επισκέπτεται τη Νότια Κορέα. Η τριήμερη επίσκεψή του είχε προγραμματιστεί αρκετά πριν από την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

    [08] Δίτομο έργο για την αποκατάσταση του Ερεχθείου

    Το φθινόπωρο του 1979 οι Καρυάτιδες του Ερεχθείου απομακρύνθηκαν για λόγους προστασίας από το μνημείο και μεταφέρθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, αντικαθιστώμενες από εκμαγεία. Αυτή ήταν μια από τις πρώτες και σίγουρα η πιο εντυπωσιακή ενέργεια της αποκατάστασης του Ερεχθείου, έργου που έμελλε να ολοκληρωθεί σε μόλις οκτώ χρόνια και να αποσπάσει πλήθος επαίνων και διακρίσεων.

    Το έργο της αποκατάστασης του Ερεχθείου, που αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη αναστηλωτική επέμβαση σε μνημείο της Ακρόπολης από την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ), καταγράφεται στο βιβλίο του Αλέξανδρου Παπανικολάου «Η αποκατάσταση του Ερεχθείου (1979-1987)», η παρουσίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

    Πρόκειται για δίτομο έργο του αείμνηστου αρχιτέκτονα του υπουργείου Πολιτισμού, διευθυντή του έργου της αποκατάστασης την περίοδο εκείνη, σε επιστημονική επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του ΕΜΠ και προέδρου της ΕΣΜΑ, Χαράλαμπου Μπούρα και της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης, Φανής Μαλλούχου- Tufano, με το οποίο εγκαινιάζεται η σειρά «Απόδοση αναστηλωτικών έργων Ακροπόλεως».

    [09] «Με πήρε ο ύπνος... 25 χρόνια και τώρα επιστρέφω δυναμικά» λέει ο Θέμης Ανδρεάδης

    Όταν πριν από 25 χρόνια ανακοίνωσε, ότι αποσύρεται από το τραγούδι, πολλοί ξαφνιάστηκαν, καθώς βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Ο «Ταρζάν» όμως, η «Λούλα», η «κυρά-Μαρία», ο «Καραγκιόζης», η «Πεθερά», οι χαρακτήρες στα τραγούδια του «σατιρικού» Θέμη Ανδρεάδη, δεν θα μπορούσαν πότε να ξεχαστούν.

    Έτσι για δύο μοναδικές παραστάσεις ο ταλαντούχος μουσικός, επιστρέφει δυναμικά και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα εφ΄όλης της ύλης, στον Ιανό, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου. Με τίτλο «Ολική Επαναφορά», οι παραστάσεις αυτές, θα έχουν έναν νοσταλγικό χαρακτήρα, καθώς ο καλλιτέχνης θα τραγουδήσει δημιουργίες του από την εποχή του «Ταρζάν» και θα φτάσει σήμερα με τραγούδια όπως το «Πέρνα Απέναντι» από το νέο του δίσκο, ο οποίος κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα.

    Με αφοπλιστική ειλικρίνεια μιλάει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για το μεγάλο διάστημα απουσίας του από τα μουσικά δρώμενα και λέει χαρακτηριστικά: «Είναι αλήθεια πώς έλειψα αρκετά μεγάλο διάστημα. Πείτε πώς έπεσα να ξεκουραστώ και με πήρε λίγο παραπάνω ο ύπνος...25 χρόνια! Ξέρετε, δεν είχα και πολλά να πω και αυτός ήταν ένας λόγος αποχής αλλά τώρα πιστεύω πώς έχω να πω κάτι ενδιαφέρον και μ΄έναν δίσκο υπό μάλης με 15+1 τραγούδια, επανέρχομαι.»

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι χορηγός επικοινωνίας στις εκδηλώσεις του Ιανού.

    [10] «Σερφάρω» στο ίντερνετ, με ταχύτητες ένα gigabit το δευτερόλεπτο!

    Τυχεροί οι κάτοικοι του Όστιν στο Τέξας: μετά το Κάνσας Σίτι, η Google επεκτείνει και στο Όστιν, σύμφωνα με το CNN, το ταχύτατο δίκτυο οπτικών ινών, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του Διαδίκτυου να «σερφάρουν» με ταχύτητες ενός gigabit, το δευτερόλεπτο.

    Η υπερσύγχρονη υπηρεσία της Google διατίθεται ήδη στο Κάνσας Σίτι, όπου οι κάτοικοι μπορούν να απολαμβάνουν την ιλιγγιώδη ταχύτητα έναντι 70 δολαρίων το μήνα.

    Στην ιστοσελίδα της Google, αναρτήθηκε πρόσκληση προς τους πολίτες του Όστιν να εγγραφούν στη νέα υπηρεσία, η οποία ωστόσο δεν είναι ακόμη ενεργοποιημένη. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Όστιν, Λι Λέφινγκουελ τόνισε ότι η έναρξη του προγράμματος αναμένεται στα μέσα του 2014.

    Επιμέλεια: Ι. Ιωαννίδης

    [11] Δενδροφύτευση και υιοθεσία δέντρων στη Θεσσαλονίκη

    Σαράντα οκτώ δέντρα, ελιές και κουκουναριές, θα φυτέψουν το ερχόμενο Σάββατο μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα ανταποκριθούν σε σχετική πρόσκληση της ΧΑΝΘ και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Οι δύο φορείς ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία για τη φύτευση δένδρων στους χώρους πρασίνου στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαι Πολίτης και Όχι Απλά Κάτοικος». Την ίδια ημέρα, τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της ΧΑΝΘ θα προβούν σε μια συμβολική εθελοντική δράση φύτευσης 50 και πλέον μικρών εποχιακών φυτών που θα διατεθούν από τα φυτώρια του Δήμου.

    [12] Ξεκινά η παρασκευή εμβολίου για νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών

    Η Κίνα πρόκειται να ξεκινήσει την παρασκευή εμβολίου για το στέλεχος H7N9 του ιού της γρίπης των πτηνών, που από τον Μάρτιο έχει στοιχίσει τη ζωή σε εννέα ανθρώπους εντός και κοντά στη Σανγκάη, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα.

    Η παρασκευή του εμβολίου θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα σε επτά μήνες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Το νέο στέλεχος του ιού έχει σχετικά υψηλό ποσοστό θνησιμότητας που αγγίζει το 30% στα 33 κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, όλα στην ίδια περιοχή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 11 April 2013 - 8:30:23 UTC