Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο της Αθήνας
  • [02] Μέρκελ - Πούτιν: Να μην αποτελέσει πρότυπο η διάσωση της Κύπρου
  • [03] Έρευνα για τις φαρμακευτικές εταιρίες
  • [04] ΔΗΜΑΡ: Στήριξη στον Αντ. Μανιτάκη
  • [05] Π. Καμμένος: Αναμενόμενη η ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank
  • [06] ΔΗΜΑΡ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας
  • [07] Σ. Κεδίκογλου: Αλλοπρόσαλλες οι τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα
  • [08] Αλλαγές από σήμερα στα δρομολόγια του προαστιακού

  • [01] Με άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με άνοδο έκλεισε τελικά η χρηματιστηριακή αγορά, ξεπερνώντας το αρχικό σοκ της αναστολής του σχεδίου συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank και της παραδοχής των διοικήσεων των δύο τραπεζών ότι δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το 10% των κεφαλαίων που απαιτείται για να παραμείνουν ιδιωτικές στο πλαίσιο του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησής τους, που σημαίνει ότι θα περιέλθουν στον πλήρη έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε με πτώση 10,38%, στα 0,466 ευρώ και η μετοχή της Eurobank έκλεισε με κέρδη 20,00%, στα 0,18%, ενώ αρχικά βρέθηκαν στο limit down του 30%, καταγράφοντας κατώτερη τιμή στα 0,364 ευρώ και 0,105 ευρώ αντιστοίχως.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 829,08 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,74%.

    [02] Μέρκελ - Πούτιν: Να μην αποτελέσει πρότυπο η διάσωση της Κύπρου

    Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου δεν πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ μετάτη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

    «Χρειάστηκε να λάβουμε μέτρα τα οποία δεν πρέπει να αποτελούν πρότυπο για ένα στέρεο, ασφαλές τραπεζικό σύστημα στη Ευρώπη», δήλωσε η κα Μέρκελ στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον κ. Πούτιν.

    Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως περιμένει ότι η λύση που εφαρμόστηκε στην Κύπρο «θα αποτελέσει μοναδική περίπτωση και τέτοιες μέθοδοι δεν θα εφαρμοστούν και πάλι στο μέλλον».

    [03] Έρευνα για τις φαρμακευτικές εταιρίες

    Ασθενείς υποχρεώνονται να λαμβάνουν φάρμακα που δεν χρειάζονται, δεν αποδίδουν ή ακόμα χειρότερο θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους, υποστηρίζει ο ομογενής πανεπιστημιακός Εμμανουήλ Σταματάκης.

    Ο Δρ. Σταματάκης, από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, είναι ένας από τους συντάκτες της μελέτης που έγινε από Αυστραλούς, Βρετανούς και Αμερικανούς επιστήμονες με θέμα την επίδραση των φαρμακευτικών εταιρειών στην υγεία των πολιτών.

    Σύμφωνα με την μελέτη, τα πορίσματα της οποίας δημοσιεύονται στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Investigation, οι φαρμακευτικές εταιρείες πραγματοποιούν τεράστια κέρδη από την παραγωγή και διάθεση φαρμάκων και μπροστά στην κερδοσκοπία τους θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την υγεία των ασθενών.

    «Είναι τελείως παράλογο να εξαρτώνται οι ιατρικές έρευνες από τη χρηματοδότηση των φαρμακευτικών εταιρειών» λέει ο κ. Σταματάκης και προσθέτει: «Για να μην κινδυνεύσουν τα κέρδη τους συχνά υπερβάλλουν για τα ευεργετήματα των φαρμάκων τους και υποβαθμίζουν τις παρενέργειές τους. Τα κέρδη είναι τεράστια και οι πειρασμοί μεγάλοι. Ζητώντας από τις φαρμακευτικές εταιρείες να κάνουν πειραματική χρήση των φαρμάκων τους πριν διατεθούν στην αγορά είναι σα να ζητάμε από έναν ζωγράφο να είναι ο ίδιος κριτής του πίνακά του που είναι υποψήφιος για βραβείο» είπε ο ομογενής επιστήμονας.

    Σ. Χατζημανώλης

    [04] ΔΗΜΑΡ: Στήριξη στον Αντ. Μανιτάκη

    Έντονη κριτική στην τρόικα για την επιμονή της σε άμεσες απολύσεις από το Δημόσιο αλλά και σε όσους εντός της κυβέρνησης διάκεινται θετικά σε αυτή τη θέση, ασκεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΔΗΜΑΡ, σε ενημερωτικό σημείωμα που απευθύνεται στα στελέχη και τα μέλη του κόμματος.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείωμα επικρίνεται η τακτική των δανειστών καθώς, όπως αναφέρεται: «Το να συνδέει η τρόικα όλο αυτό το τεράστιο εγχείρημα μόνο με τις απολύσεις λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και αντιμεταρρυθμιστικά. Φοβίζει και αποθαρρύνει τους καλούς δημοσίους υπαλλήλους και δίνει προσχήματα κάλυψης σε όσους δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους». Η ΔΗΜΑΡ απαντάει ότι «οι αναγκαστικές έξοδοι πρέπει να στηριχθούν στο σύνταγμα, τους νόμους και τις διαφανείς διαδικασίες. Το να ζητάει η τρόικα σχέδιο απομακρύνσεων ανά τετράμηνο με συγκεκριμένο αριθμό εξόδων στην ουσία σημαίνει ότι ζητάει τη μη εφαρμογή των νόμων και την κατάργηση του κράτους δικαίου».

    Παράλληλα, υπερασπίζεται και στηρίζει το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Αντώνης Μανιτάκης αφού, όπως σημειώνεται: «Δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα του έλεγχου και των αποφάσεων για τις προαναφερόμενες περιπτώσεις των υπαλλήλων και έτσι δεν μπορεί να δώσει αυθαίρετα αριθμό δημοσίων υπαλλήλων που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική έξοδο. Μπορεί και αυτό έκανε να περιγράψει τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα ελέγχου αυτών των ομάδων δημοσίων υπαλλήλων».

    [05] Π. Καμμένος: Αναμενόμενη η ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής - Eurobank

    Αναμενόμενη θεωρείται για τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο η ματαίωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank σε συνομιλία που είχε σήμερα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

    Ο κ.Καμμένος είχε προαναγγείλει με αποκλειστική του δήλωση στο ΑΠΕ - ΜΠΕ την εξέλιξη αυτή, μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 27 Μαρτίου, όπου με βάση την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό, αμφισβήτησε ότι θα ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «το θέμα είναι ποιοι κερδοσκόπησαν σήμερα στο Χρηματιστήριο» γιατί -όπως λέει- «κάποιοι κερδοσκόπησαν επειδή το ήξεραν». Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχει θέμα παραβίασης του νόμου για εσωτερική πληροφόρηση, ενώ αναρωτιέται «πώς αυτή τη στιγμή εγγυάται η κυβέρνηση τις καταθέσεις;». Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναρωτιέται τέλος, εάν υπάρχουν τα ανάλογα ποσά στο ΤΧΣ και στον μηχανισμό εγγύησης των καταθέσεων.

    [06] ΔΗΜΑΡ: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας

    «Ο κ.Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις συνεχίζει το καθημερινό του ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας», σχολίασε η ΔΗΜΑΡ τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η ΔΗΜΑΡ επέκρινε τον κ.Τσίπρα επειδή,όπως αναφέρει στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος,«σταθερή πια και μοναδική του επωδός, η επένδυση στην καταστροφή της χώρας».

    [07] Σ. Κεδίκογλου: Αλλοπρόσαλλες οι τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα

    «Παρά το γεγονός ότι με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν έχει πείσει κανέναν, παρά μόνο τον κ. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας θέλει τώρα και τα κλειδιά από τον ελληνικό λαό για να υλοποιήσει τα καταστροφικά του σχέδια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας σημερινό άρθρο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα είπε σε εργαζομένους του ΟΣΕ.

    «Οι Έλληνες δεν θα του κάνουν τη χάρη. Άλλωστε, ούτε οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ δεν του δίνουν τα κλειδιά τους», συμπλήρωσε.

    [08] Αλλαγές από σήμερα στα δρομολόγια του προαστιακού

    Προβλήματα στις μετακινήσεις έχουν, από σήμερα και για τις επόμενες εννέα ημέρες, οι επιβάτες του προαστιακού σιδηροδρόμου, λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη γραμμή Κιάτο- Αεροδρόμιο- Κιάτο.

    Ειδικότερα, διακόπτεται η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των σταθμών ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών)- ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ- ΣΚΑ. Ως εκ τούτου, οι επιβάτες που ταξιδεύουν από το Κιάτο με προορισμό το αεροδρόμιο θα μετεπιβιβάζονται σε λεωφορεία από τον σταθμό ΣΚΑ μέχρι τον σταθμό του Ηρακλείου και αντίστροφα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 April 2013 - 16:30:57 UTC