Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βόρεια Κορέα: Εκκένωση όλων των πρεσβειών
  • [02] Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 33% των ερευνητών στην Ευρώπη
  • [03] Στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της ανέγερσης τεμένους στον Ελαιώνα
  • [04] Ενεργοποιείται στον δήμο Αθηναίων ο νόμος για τα κατοικίδια
  • [05] Σεισμός 6,2 βαθμών στην ανατολική Ρωσία, κοντά στη μεθόριο με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα
  • [06] Ν. Λυμπερόπουλος: «Δεν έχω επαφές με παράγοντες του Παναθηναϊκού»
  • [07] Ο Κασίγιας στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης με Λεβάντε

  • [01] Βόρεια Κορέα: Εκκένωση όλων των πρεσβειών

    Να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απομακρύνουν το προσωπικό τους σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, κάλεσε όλες τις ξένες πρεσβείες στην Πιονγκγιάνγκ η Βόρεια Κορέα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

    Εξάλλου,η Βόρεια Κορέα μετέφερε έναν δεύτερο πύραυλο μέσου βεληνεκούς στις ανατολικές της ακτές μαζί με έναν αυτοκινούμενο εκτοξευτή πυραύλων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, εντείνοντας τους φόβους ότι μπορεί να προβεί στη χρήση τέτοιων όπλων και ότι η κατάσταση στην περιφέρεια μπορεί να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

    [02] Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 33% των ερευνητών στην Ευρώπη

    Μολονότι η αναλογία των γυναικών που ασχολούνται με την έρευνα στην Ευρώπη βαίνει αυξανόμενη, εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής η εκπροσώπησή τους στους επιστημονικούς κλάδους και στις σταδιοδρομίες με επιστημονικό αντικείμενο.

    Αυτό είναι το μήνυμα που προκύπτει από την τελευταία έκδοση των "She Figures" («Στοιχείων για τις γυναίκες»), που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνον το 33% των ερευνητών στην Ευρώπη, το 20% των τακτικών καθηγητών πανεπιστημίου και το 15,5% των επικεφαλής ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης.

    [03] Στο ΣτΕ η προσφυγή κατά της ανέγερσης τεμένους στον Ελαιώνα

    Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η κυβερνητική απόφαση για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής.

    Παρέμβαση υπέρ της κατασκευής του τεμένους έκανε ο μουφτής Κομοτηνής.

    Κατά την ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος του μητροπολίτη και των άλλων προσφευγόντων στο ΣτΕ, επισήμανε ότι η ίδρυση τεμένους στο κέντρο των Αθηνών θα αποδομήσει τη συνοχή της κοινωνίας, καθώς και ότι τίθεται εθνικό θέμα.

    Ο δικηγόρος του μουφτή Κομοτηνής τόνισε ότι είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας μας να αναγείρει τέμενος.

    Ο συνήγορος του Δημοσίου τόνισε ότι δεν υπάρχουν λατρευτικοί χώροι για τους μουσουλμάνους που κατοικούν μόνιμα στη χώρα μας.

    Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.

    [04] Ενεργοποιείται στον δήμο Αθηναίων ο νόμος για τα κατοικίδια

    Σε εφαρμογή τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα ο νόμος 4039/12, σύμφωνα με τον οποίον οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν τα σημεία των κοινοχρήστων χώρων που λερώνουν τα κατοικίδιά τους.

    Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Α. Αντωνόπουλος «θα επιβάλλονται πρόστιμα, από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν θα καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και θα φτάνουν τις 30.000 ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού ζώου. Για τους παραβάτες ιδιοκτήτες petshop, θα προβλέπεται ακόμη και η ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματός τους».

    [05] Σεισμός 6,2 βαθμών στην ανατολική Ρωσία, κοντά στη μεθόριο με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα περί τις 16:00 ώρα Ελλάδας στην ανατολική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσε το γεωδυναμικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS).

    Το επίκεντρο της σεισμικής αυτής δόνησης, που σημειώθηκε σε βάθος 561 χιλιομέτρων, εντοπίστηκε νοτιοδυτικά του Βλαδιβοστόκ, 9 χλμ. από την πόλη Ζαρούμπινα στη Ρωσία, 63 χλμ. από την πόλη Χουντσούν της Κίνας και 608 χλμ. από την βορειοκορεάτικη πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, διευκρίνισε το USGS.

    [06] Ν. Λυμπερόπουλος: «Δεν έχω επαφές με παράγοντες του Παναθηναϊκού»

    Με γραπτή δήλωση ο Νίκος Λυμπερόπουλος παίρνει θέση στη φημολογία που τον θέλει υποψήφιο για τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό.

    Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κάνει λόγο για ανυπόστατες φήμες, τονίζει ότι δεν έχει καμία επαφή με παράγοντες των "πρασίνων" και υπογραμμίζει πως είναι αφοσιωμένος στο ρόλο του ως εκπροσώπου ποδοσφαιριστών, αφήνει όμως ανοιχτό "παράθυρο" για το μέλλον.

    [07] Ο Κασίγιας στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης με Λεβάντε

    Ο Ίκερ Κασίγιας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για τον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος με τη Λεβάντε, ωστόσο δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, όπως δήλωσε σήμερα ο βοηθός προπονητή της «βασίλισσας», Αϊτόρ Καράνκα.

    Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας έκρινε πριν από δύο εβδομάδες ότι ο τερματοφύλακας και αρχηγός των «μερένγκες» και της εθνικής Ισπανίας είναι έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις, μετά το κάταγμα που είχε υποστεί στο πρώτο μετακάρπιο του αριστερού χεριού, ωστόσο ο 31χρονος γκολκίπερ έμεινε εκτός αποστολής για τις αναμετρήσεις με Σαραγόσα και Γαλατασαράι.

    «Αυτή την εβδομάδα έχει βελτιωθεί και είμαστε ικανοποιημένοι που τον έχουμε μαζί μας, επειδή μπαίνουμε σε μία κρίσιμη περίοδο δύο μηνών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Καράνκα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 April 2013 - 14:30:22 UTC