Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης στον Πειραιά
  • [02] Η Μισέλ Ομπάμα σε ρόλο ...κηπουρού
  • [03] Προθεσμία στους αγρότες για να δηλώσουν ζημιές
  • [04] Κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία
  • [05] Αναβολή «σφραγίσματος» στα θέατρα
  • [06] Δεήσεις για να ξορκίσουν τις αυτοκτονίες
  • [07] Σφαγή πουλερικών στη Σανγκάη

  • [01] Εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης στον Πειραιά

    Ο Πειραιάς επιδεικνύει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη συμφωνία παραχώρησης στην Cosco, αναφέρεται σε μελέτη της Εθνικής Τράπεζας.

    Συγκεκριμένα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (Ε/Κ ) στον Πειραιά (ο οποίος καλύπτει σχεδόν το 90% της ελληνικής αγοράς) υπερδιπλασιάστηκε την τελευταία τριετία (προσεγγίζοντας τα 2,7 εκατ. TEUs (μονάδα μέτρησης της ποσότητας των εμπορευμάτων) το 2012 από 0,85 εκατ. TEUs το 2010), όταν η διακίνηση στα υπόλοιπα ανταγωνιστικά Μεσογειακά λιμάνια αυξήθηκε μόνο κατά 20% κατά την ίδια περίοδο. Έτσι, τα ελληνικά λιμάνια διαχείρισης Ε/Κ απορρόφησαν το 5,5% της μεσογειακής διακίνησης το 2012 (από 2% κ.μ.ο. την περίοδο 2008-2010), αναφέρεται στη μελέτη της τράπεζας.

    Συγκεκριμένα, oι εντυπωσιακές επιδόσεις στο λιμάνι του Πειραιά την τελευταία τριετία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφόρτωση Ε/Κ που καλύπτει πλέον περίπου τα ? της διακίνησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο Πειραιάς συνεχίζει να έχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω ανόδου όσον αφορά αυτό τον τύπο διακίνησης Ε/Κ.

    [02] Η Μισέλ Ομπάμα σε ρόλο ...κηπουρού

    Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, υποδέχτηκε την άνοιξη φυτεύοντας ζαρζαβατικά στον κήπο του Λευκού Οίκου μαζί με μια μικρή ομάδα μαθητών του δημοτικού.

    Παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η Ομπάμα καλωσόρισε στον Λευκό Οίκο τους 30 μαθητές, οι οποίοι τη βοήθησαν να φυτέψει λαχανικά, κάτι που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ κάνει κάθε χρόνο προκειμένου να προωθήσει ένα πρότυπο για τα παιδιά και τους γονείς ώστε να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής και να μειωθεί η παιδική παχυσαρκία.

    Η Ομπάμα έχει βοηθήσει, τα τελευταία χρόνια, να προωθηθεί η προσπάθεια για πιο υγιεινά γεύματα στα σχολεία, με την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών στο διαιτολόγιο των μαθητών.

    [03] Προθεσμία στους αγρότες για να δηλώσουν ζημιές

    Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον παγετό που σημειώθηκε στις 17 Μαρτίου σε καλλιέργειες αμυγδαλιάς, βερικοκιάς, δαμασκηνιάς, ροδακινιάς και ακτινιδίου σε Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, σύμφωνα με σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ.

    Παράλληλα ενέκρινε επιχορηγήσεις προς 333 παραγωγούς συνολικού ύψους 5,3 εκατ. ευρώ για εγκαταστάσεις αντιχαλαζικών δικτύων σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου.

    [04] Κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου κοντά στο Μουμπάι της δυτικής Ινδίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας ανέσυραν ζωντανούς 40 ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου.

    Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς υπάρχουν ακόμα παγιδευμένοι στα ερείπια.

    Η αστυνομία ανέφερε ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ωστόσο σύμφωνα με τα ΜΜΕ οι τραυματίες είναι 64.

    Πηγή της πυροσβεστικής δήλωσε ότι οι παγιδευμένοι είναι πιθανότατα περισσότεροι από 30.

    Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου πραγματοποιούντο με ιδιαίτερα ταχείς ρυθμούς και χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

    [05] Αναβολή «σφραγίσματος» στα θέατρα

    Σε αναβολή της σφράγισης θεατρικών χώρων για ένα τρίμηνο, πλην των ακραία επικίνδυνων περιπτώσεων σε θέματα ασφαλείας, συμφώνησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, στο οποίο συζητήθηκε το επίμαχο θέμα με ισχυρή παρουσία ανθρώπων της Τέχνης του Θεάτρου.

    Οι έλεγχοι θεατρικών χώρων θα μετατεθούν χρονικά μετά τη θεσμοθέτηση νέου νομοθετικού πλαισίου, το αργότερο από το θερινό τμήμα της Βουλής.

    Προκειμένου να υπάρξει μια ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι του Θεάτρου, του δήμου Αθηναίων, ενώ ενδέχεται να κληθεί για να συμμετάσχει το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α) και ίσως το ΥΠΕΚΑ.

    Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

    [06] Δεήσεις για να ξορκίσουν τις αυτοκτονίες

    [07] Σφαγή πουλερικών στη Σανγκάη

    Οι αρχές της Σανγκάης άρχισαν να σφαγιάζουν κοτόπουλα και άλλα πτηνά μετά το θάνατο ενός ακόμα ανθρώπου από τον ιό της γρίπης των πτηνών Η7Ν9 στη χώρα.

    Όλα τα πτηνά στην πτηνοτροφική μονάδα Χουσάι της περιοχής Σονγκτζιάνγκ της πόλης, θα σφαγιαστούν για να αποτραπεί η μετάδοση της νόσου, μετά τον εντοπισμό του ιού Η7Ν9 σε περιστέρια της περιοχής.

    Δυο άνθρωποι πέθαναν χθες στη Σανγκάη ανεβάζοντας σε πέντε τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα, τα τέσσερα από τα οποία στη Σανγκάη και σε 14 το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, τα έξι από τα οποία στη Σανγκάη.

    Η Κίνα είναι η πρώτη χώρα στην οποία καταγράφονται κρούσματα της νόσου στον άνθρωπο.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η μετάδοση της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο, ωστόσο ένας ασθενής στη Σανγκάη που εμφάνισε συμπτώματα γρίπης μετά την επαφή του με ασθενή της γρίπης των πτηνών Η7Ν9, τέθηκε σε καραντίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 April 2013 - 6:30:21 UTC