Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στην κατά αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα - Διώτη
  • [02] Η Ελλάδα μπορεί να παρατείνει την προθεσμία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
  • [03] Ο Κιμ λέει πως τα πυρηνικά όπλα εγγυώνται την ειρήνη
  • [04] Η Αντζελίνα Τζολί "πουλάει" κοσμήματα για να χτιστούν σχολεία

  • [01] Ένταση στην κατά αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα - Διώτη

    Επεισοδιακά εξελίχθηκε η κατά αντιπαράσταση εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα και του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη καθώς μία ακόμα έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.

    Το φραστικό επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ των δύο μαρτύρων και ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συνεδρίασης προκαλώντας την άμεση αντίδραση της κ. Κωνσταντοπούλου που ήθελε να συνεχίσει τις ερωτήσεις της.

    Η κ Κωνσταντοπούλου τον χαρακτήρισε αρχιερέα της συγκάλυψης και πρόσθεσε ότι είναι έκθετος και η ιστορία θα καταγράψει το ρόλο του.

    Ουδέποτε έχω ακούσει στη ζωή μου τόσες ύβρεις μαζεμένες αντέτεινε βγαίνοντας από την Επιτροπή ο κ. Μαρκογιαννάκης ενώ έντονο φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα όταν η κ Κωνταντοπούλου τον ρώτησε αν θα διακοπεί τελικά η συνεδρίαση .

    «'Αντε ρε νούμερο που θα μας πεις πότε θα διακόψουμε την συνεδρίαση είσαι νούμερο είσαι νούμερο», ήταν η απάντηση του.

    Λίγο αργότερα οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην Προανακριτική κατήγγειλαν μεταξύ άλλων τον κ. Μαρκογιαννάκη ως «θλιβερό αχθοφόρο των σχεδίων συγκάλυψης που πυρετωδώς καταστρώνουν αυτές τις μέρες οι μηχανισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τους εμπλεκόμενους στη Λίστα Λαγκάρντ», όπως τόνισαν.

    [02] Η Ελλάδα μπορεί να παρατείνει την προθεσμία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

    Η Ελλάδα μπορεί να παρατείνει την προθεσμία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της κατά ένα μήνα μέχρι το τέλος του Μαΐου, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ.

    Ο κ. Προβόπουλος επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία, αναμένεται να συρρικνωθεί το τρέχον έτος κατά 4,5%.

    Όπως πρόσθεσε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, η οικονομική κρίση στην Κύπρο αναμένεται επίσης να μειώσει το ελληνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) κατά 0,35 ποσοστιαίες μονάδες.

    [03] Ο Κιμ λέει πως τα πυρηνικά όπλα εγγυώνται την ειρήνη

    Τα βορειοκορεατικά πυρηνικά όπλα λειτουργούν ως μέσα αποτροπής εν δυνάμει εισβολέων και ως θεμέλιο για την ευημερία της, δήλωσε ο ηγέτης της χώρας σε μια ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή και το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    "Η πυρηνική ισχύς μας είναι μια αξιόπιστη αποτροπή του πολέμου και μια εγγύηση για την προστασία της κυριαρχίας μας", δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ομιλία την οποία εκφώνησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας.

    Η ομιλία φάνηκε να σηματοδοτεί μια στροφή στην οικονομική ανάπτυξη και ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να σύρουν τη Βόρεια Κορέα σε μια κούρσα εξοπλισμών με στόχο να δημιουργήσουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξή της.

    [04] Η Αντζελίνα Τζολί "πουλάει" κοσμήματα για να χτιστούν σχολεία

    Η Αμερικανίδα ηθοποιός Ατζελίνα Τζολί, άνοιξε ένα ακόμη σχολείο θηλέων στο Αφγανιστάν και σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει περισσότερα, από τα έσοδα δημοπρασίας σειράς κοσμημάτων, αναφέρει η εξειδικευμένη στις διασημότητες, ιστοσελίδα E! News.

    Η Τζολί που είναι πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χρηματοδότησε το μοναδικό σχολείο θηλέων σε μια περιοχή έξω από την Καμπούλ, που έχει υψηλό ποσοστό προσφυγικού πληθυσμού, αναφέρει το E! News. Το σχολείο εκπαιδεύει περίπου 200 με 300 κορίτσια. Η Τζολί χρηματοδότησε επίσης ένα ακόμη σχολείο θηλέων στο ανατολικό Αφγανιστάν το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2010, σύμφωνα με την UNCHR.

    Η ιστοσελίδα Ε! αναφέρει ότι η ηθοποιός σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει και άλλα σχολεία από την πώληση σειρά κοσμημάτων, έργα του σχεδιαστή Ρόμπερτ Πρόκοπ. Είναι ο σχεδιαστής που δημιούργησε το δαχτυλίδι αρραβώνων που έδωσε στην ηθοποιό ο σύντροφός της Μπραντ Πιτ, τον Απρίλιο του 2012.

    Η Τζολί δεν είναι η μοναδική διασημότητα που χρηματοδοτεί τη λειτουργία σχολείων σε μακρινές περιοχές. Η Οπρα και η Μαντόνα έχουν χρηματοδοτήσει παρόμοιες πρωτοβουλίες στη Νότια Αφρική και το Μαλάουι τα τελευταία έξι χρόνια. Το έργο της Μαντόνα προκάλεσε διαμάχη για κακοδιαχείριση και για το κόστος κατασκευής , ενώ ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου που χρηματοδότησε η Όπρα συνελήφθη με την κατηγορία της επίθεσης και της κακοποίησης των μαθητών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 April 2013 - 4:30:22 UTC