Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ενόψει της άφιξης της τρόικας
  • [02] Σταϊκούρας:Όσο είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις, δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων
  • [03] Οριακή διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις
  • [04] Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι, δηλώνει ο Φ. Κουβέλης
  • [05] Σε πάνδημο κλίμα το τελευταίο "αντίο" στον Θανάση Νάκο
  • [06] Έντονη αντίδραση ΗΠΑ, Γαλλίας και Γερμανίας στις απειλές της Β. Κορέας
  • [07] ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

  • [01] Κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ενόψει της άφιξης της τρόικας

    Είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Ε.Κ.Μ, ενόψει της επανάληψης των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την Τρόικα την επόμενη εβδομάδα.

    «Δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του Eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του Μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή «αστοχία» έρχεται να «διορθωθεί» από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία, επίσης, ασκείται κριτική στον βουλευτή της ΝΔ ,Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί,σε ρόλο εμπροσθοφυλακής της τρόικας , όπως χαρακτηριστικά τονίζεται,«έθεσε σήμερα ευθέως το ζήτημα μαζικών απολύσεων στο δημόσιο , της διατήρησης του εξοντωτικού και εκβιαστικού χαρατσιού της ΔΕΗ προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα μέτρα» .

    Και το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πώς «ένας «μονόδρομος» υπάρχει και αυτός δεν είναι του Μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης».

    [02] Σταϊκούρας:Όσο είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις, δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων

    "Όσο ο κρατικός προϋπολογισμός εκτελείται ικανοποιητικά και η χώρα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, δεν τίθεται θέμα λήψης νέων μέτρων" δηλώνει στη Real News της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

    Ο κ. Σταϊκούρας σημειώνει ότι η λύση της Κύπρου δεν αποτελεί πρότυπο ενώ επικρίνει την απόφαση λέγοντας πως δεν συνυπολόγισε το κοινωνικό κόστος. Παραδέχεται τέλος, ότι καθυστερούν να πέσουν στην αγορά οι επιστροφές των ληξιπροθέσμων δείχνοντας ως υπεύθυνα τα άλλα υπουργεία.

    [03] Οριακή διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

    Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που φιλοξενούν οι εφημερίδες Real News, Πρώτο Θέμα και Έθνος της Κυριακής. Στις δύο πρώτες προηγείται η ΝΔ με 0,5% και 0,7% αντίστοιχα, και στην τρίτη ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,1%.

    Ρίαλ Νιους

    Στη δημοσκόπηση της Real News και στην "εκτίμηση της ψήφου", η ΝΔ συγκεντρώνει 27,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, το ΠΑΣΟΚ 6,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,75%, η Χρυσή Αυγή 11,3%, η ΔΗΜΑΡ 6,8%, το ΚΚΕ 5,8%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1,9% και το "άλλο κόμμα" 5,1%.

    Διαφορά 16% καταγράφει ο Α. Σαμαράς έναντι του Αλ. Τσίπρα στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας 40,5% έναντι 24,5%.

    Στην ικανότητα διακυβέρνησης η ΝΔ προηγείται με διαφορά 10,2% συγκεντρώνοντας 31,7% έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρώτο Θέμα

    Στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 0,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΠΑΣΟΚ 7,75%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,3%, η Χρυσή Αυγή 10,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,8%, το ΚΚΕ 6,3%, το «άλλο κόμμα» 6,8% ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 8,7%.

    Το 58% εκτιμά πως η τρόικα θα σκληρύνει τη στάση της έναντι της χώρας.

    Έθνος της Κυριακής

    Στη δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται σχεδόν ισόπαλοι. Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,1% λαμβάνοντας 27,9% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 27,8%.

    Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΠΑΣΟΚ με 6,8%, το ΚΚΕ με 5,95%, η ΔΗΜΑΡ με 5,5% και το "άλλο κόμμα" με 7,6%.

    Στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς συγκεντρώνει 47,8% και ο Αλ. Τσίπρας 30,9%.

    Όμως το 46,6% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει πρώτο κόμμα σε ψήφους έναντι 39,7% που εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει.

    Το 63,5% τάσσεται υπέρ της παραμονής στο ευρώ ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διχασμένοι με το 48% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και το 41,6% υπέρ του ευρώ.-

    [04] Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι, δηλώνει ο Φ. Κουβέλης

    "Δεν θα ψηφίσουμε το χαράτσι" δηλώνει στη Real News της Κυριακής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι τυχόν συνέχιση του χαρατσιού στα ακίνητα αποτελεί νέο μέτρο και πρέπει να περάσει από τη Βουλή.

    [05] Σε πάνδημο κλίμα το τελευταίο "αντίο" στον Θανάση Νάκο

    Πλήθος κόσμου συνέρευσε, σήμερα το μεσημέρι ,στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Βόλο, προκειμένου να πει το τελευταίο αντίο στον Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υφυπουργό Θανάση Νάκο, που έχασε προχθές την μάχη με τον θάνατο και έφυγε σε ηλικία 63 ετών.

    Η κηδεία του βολιώτη πολιτικού έγινε με τιμές εν ενεργεία υπουργού, σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης , παρουσία του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως εκπρόσωπου της Κυβέρνησης αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή -του οποίου υπήρξε στενός συνεργάτης- του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νικ. Δένδια και άλλων μελών της Κυβέρνησης καθώς και βουλευτών. Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ μέσα και έξω από το ναό, εκατοντάδες πολιτών παρακολουθούσαν σιωπηλά.

    Επικήδειους εκφώνησαν ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο Βαγγ. Μειμαράκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης,εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα, την κοινωνική και πολιτική συνεισφορά και την κοινοβουλευτική παρουσία του Θανάση Νάκου αλλά και την προσφορά του στην Θεσσαλία και την ιδιαίτερη του πατρίδα, τον Βόλο.Όταν το φέρετρο ,που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία βγήκε από την Εκκλησία, το πλήθος το υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα υπό της ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα.

    [06] Έντονη αντίδραση ΗΠΑ, Γαλλίας και Γερμανίας στις απειλές της Β. Κορέας

    Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τις πρόσφατες απειλές της Βόρειας Κορέας και ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει ιστορικό φιλοπόλεμης ρητορικής. Σήμερα, η Βόρεια Κορέα κήρυξε τη χώρα σε "κατάσταση πολέμου" με τη Νότια, μία ημέρα μετά την υπογραφή από τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν διατάγματος με το οποίο τίθενται σε επιφυλακή οι πυραυλικές μονάδες της χώρας για να επιτεθούν σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Νότιας Κορέας.

    "Έχουμε δει νέες και μη εποικοδομητικές ανακοινώσεις από την Βόρεια Κορέα. Λαμβάνουμε αυτές τις απειλές σοβαρά υπόψη μας και παραμένουμε σε στενή επαφή με τους νοτιοκορεάτες συμμάχους μας", δήλωσε η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

    "Αλλά θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει ιστορικό φιλοπόλεμης ρητορικής και απειλών και ότι η σημερινή ανακοίνωση είναι στο ίδιο πνεύμα", πρόσθεσε η ίδια. Το Πεντάγωνο έστειλε πάνω από τον ουρανό της Νότιας Κορέας ένα ζεύγος βομβαρδιστικών Β-2, των γνωστών Στέλθ, τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και θεωρούνται αιχμή του δόρατος της αμερικανικής πολεμικής ισχύος.

    Σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους, στόχος είναι, αφενός να καθησυχαστούν οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, από τις συνεχιζόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας, και αφετέρου να αναγκαστεί η Πιονγκγιάνγκ να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για τα πυρηνικά.

    "Παραμένουμε πλήρως έτοιμοι και ικανοί να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας. Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα κατά της βορειοκορεατικής απειλή, περιλαμβανομένου του σχεδίου μας να αυξήσουμε τον αριθμό των αμερικανικών πυραύλων ανάσχεσης και των ραντάρ εντοπισμού και έγκαιρης προειδοποίησης", δήλωσε η ίδια.

    Την ίδια ώρα, έκκληση στη Βόρεια Κορέα "να απέχει από κάθε νέα πρόκληση", έκανε σήμερα το Παρίσι.

    "Η Γαλλία είναι έντονα προβληματισμένη από την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο", αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Φιλίπ Λαγιό. Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβέλε, κάλεσε σήμερα την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά.

    [07] ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

    Νίκη με σημαντικό βαθμολογικό αντίκρισμα πέτυχε ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

    Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τους Παπάζογλου (17΄), Κουτσιανικούλη (64΄) και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 85΄με τον Γιάκο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 March 2013 - 16:30:23 UTC