Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο
  • [02] Αρνητικά αντέδρασε η κεντροαριστερά στην πρόταση Μπερλουσκόνι
  • [03] Το 40% των Γερμανών κατανοεί τις επικρίσεις των Ευρωπαίων
  • [04] Ο Μουρίνιο βοηθά την Παρί στην «κατασκοπεία» της Μπαρτσελόνα
  • [05] Παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

  • [01] Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο

    Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ανάλογη σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο έγινε και το μεσημέρι, σύσκεψη στην οποία μετείχε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

    Διαβάστε επίσης:

    Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει "μαύρη τρύπα" στα έσοδα

    [02] Αρνητικά αντέδρασε η κεντροαριστερά στην πρόταση Μπερλουσκόνι

    Αρνητικές ήταν οι μέχρι τώρα αντιδράσεις από μέρους της ιταλικής κεντροαριστεράς στην πρόταση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, με τη συμμετοχή τόσο του δεξιού συνασπισμού υπό το κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) όσο και της κεντροαριστερής παράταξης υπό το Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

    «Ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσει στην συμμετοχή κεντροδεξιών υπουργών σε μια κυβέρνηση υπό τον ίδιο», επισήμανε στο μεσημεριανό του δελτίο το δημόσιο κανάλι Rai Tre.

    Συνεχίζουν να υφίστανται θεμελιώδεις διαφωνίες σε θέματα όπως ο ρόλος των δικαστικών, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η ίδια η παρουσία του Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή.

    Παράλληλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι θεωρείται πολύ πιθανό πλέον ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να προχωρήσει στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης σε πρόσωπο που να μην συνδέεται κατ' ανάγκην με κάποιο πολιτικό κόμμα.

    [03] Το 40% των Γερμανών κατανοεί τις επικρίσεις των Ευρωπαίων

    Ενώ η πλειοψηφία των Γερμανών απορρίπτει τις επικρίσεις εναντίον της χώρας τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ένα ποσοστό 40% εξ αυτών δηλώνει πως κατανοεί τους λόγους της αρνητικής αυτής συμπεριφοράς, την ώρα που η στάση την οποία τηρεί το Βερολίνο στην κρίση που συγκλονίζει την ευρωζώνη αναζωπυρώνει έναν νέο θυελλώδη διάλογο.

    Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ενηλίκων για λογαριασμό του εβδομαδιαίου περιοδικού Focus, το 56% των ερωτηθέντων Γερμανών δεν κατανοεί «τις βίαιες επιθέσεις από το εξωτερικό». Ωστόσο, το 40% «δείχνει κατανόηση στις επικρίσεις προς τη Γερμανία», επισημαίνει το Focus.

    Επιμέλεια: Γ. Δάβος

    [04] Ο Μουρίνιο βοηθά την Παρί στην «κατασκοπεία» της Μπαρτσελόνα

    «Φωτιά» στις σχέσεις της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που βεβαίως δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, έρχεται να βάλει σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «L΄equipe», σύμφωνα με το οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο προμήθευσε την Παρί Σεν Ζερμέν με δύο βίντεο, προκειμένου ο Κάρλο Αντσελότι να μάθει τα... «ελαττώματα» της καταλανικής ομάδας.

    Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πρόκειται για τα βίντεο των αγώνων, στους οποίους η «βασίλισσα» νίκησε φέτος την Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να έχει μοντάρει προσωπικά τις φάσεις, στις οποίες επισημαίνει τα λάθη των «μπλαουγκράνα», έτσι ώστε ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Κάρλο Αντσελότι, στενός φίλος του «Special One», να μπορεί να προετοιμάσει καλύτερα την ομάδα ενόψει των αγώνων με την Μπαρτσελόνα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [05] Παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

    Παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για έξι μήνες αποφασίστηκε μετά από συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η παράταση του προγράμματος ως τις 30-09-2013, θα γίνει με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα και θα χρηματοδοτηθεί από το «Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών» (ΑΚΑΓΕ).

    Η παράταση αποφασίστηκε, προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ' οίκον φροντίδα» που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εργασίας, χωρίς οι 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος να στερηθούν ούτε μια μέρα τις πολύτιμες υπηρεσίες που τους παρέχονται από τους 3.500 και πλέον εργαζομένους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 March 2013 - 16:30:23 UTC