Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα
  • [02] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Αναστασιάδης
  • [03] Εμπλοκή στη συμφωνία για μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα
  • [04] Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Συρία

  • [01] Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα

    Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, μετά τη λήξη της μαθητικής παρέλασης. Ο σταθμός θα κλείσει πάλι αύριο το πρωί, ενόψει της στρατιωτικής παρέλασης και μέχρι τη λήξη της.

    [02] Στις Βρυξέλλες ο Ν. Αναστασιάδης

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έφθασε γύρω στις 14:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Eurogroup με θέμα την Κύπρο.

    Πριν τη σύνοδο,ο κ. Αναστασιάδηςθα έχει συναντήσεις μετους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάϊ, της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς και τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

    [03] Εμπλοκή στη συμφωνία για μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσιεύματα

    Εμπλοκή φαίνεται να παρουσιάστηκε στην υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στην Τράπεζα Πειραιώς. Η κυπριακή κυβέρνηση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, μετά την άτεγκτη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις "παγώνει" την όλη διαδικασία.

    Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η κίνηση της κυβέρνησης έχει προφανή σκοπό να πιέσει για συνολικό πακέτο διάσωσης της χώρας και να μην κόψει τη διασύνδεση του τραπεζικού της συστήματος με άλλη χώρα, ''δωρίζοντας'' στην τρόικα τον όποιο συστημικό χαρακτήρα έχει.

    Την ίδια ώρα, έστω και τη υστάτη, τίθεται θέμα για τον ELA, που απορρόφησε η Μαρφίν- Εγνατία μέσω της Λαϊκής Τράπεζας, που υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και οι τροϊκάνοι ζητούν να "φορτωθεί" η Τράπεζα Κύπρου, κάτι το οποίο, αν συμβεί, σημαίνει και την αυτόματη κατάρρευσή της.

    [04] Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Συρία

    Ο αρχηγός της συριακής αντιπολίτευσης Άχμεντ Μόαζ Αλχάτιμπ παραιτήθηκε σήμερα από τη θέση του επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, ο οποίος αναγνωρίζεται από δεκάδες χώρες και διεθνείς οργανισμούς ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του συριακού λαού.

    "Ανακοινώνω την παραίτησή μου από τον Εθνικό Συνασπισμό ώστε να μπορέσω να εργαστώ με ελευθερία την οποία δεν μπρώ να έχω στους κόλπους ενός επίσημου θεσμού", αναφέρει ο Αλχάτιμπ σε ανακοίνωσή του την οποία ανήρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

    Η αιφνιδιαστική παραίτηση του Αλχάτιμπ έρχεται μερικές ημέρες μετά την άνευ προηγουμένου εκλογή ενός πρωθυπουργού αρμόδιου για τη διοίκηση στη Συρία των εδαφών που ελέγχονται από τους αντάρτες, του Γάσαν Χίτο, και σχεδόν δύο χρόνια από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

    "Στη διάρκεια αυτών των δύο τελευταίων ετών, μας κατέσφαξε με άνευ προηγουμένου βαναυσότητα ένα καθεστώς ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε", προσθέτει ο Αλχάτιμπ στην ανακοίνωσή του.

    "Όλες οι καταστροφές των συριακών υποδομών, η κράτηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η αναγκαστική εξορία εκατοντάδων χιλιάδων άλλων (...) δεν ήταν αρκετές ώστε η διεθνής κοινότητα να πάρει μια απόφαση για να επιτρέψει στο λαό να αμυνθεί", υπογραμμίζει.

    Ο Αλχάτιμπ παραιτήθηκε τέσσερις μήνες αφότου επελέγη επικεφαλής αυτού του οργάνου που σχηματίσθηκε στην Ντόχα υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας, η οποία είχε καλέσει τους αντιπάλους του καθεστώτος της Δαμασκού να ενωθούν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 March 2013 - 14:30:21 UTC