Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στενεύουν τα περιθώρια για την Κύπρο
  • [02] Ανένδοτος πριν το Eurogroup εμφανίζεται ο Σόιμπλε
  • [03] Επιστρέφει στο Πακιστάν ο Μουσάραφ, ύστερα από τέσσερα χρόνια στην εξορία
  • [04] Δύο άτομα σκοτώθηκαν στη Φλόριντα κάνοντας ελεύθερη πτώση
  • [05] Σύμβουλος της Deutsche Bank «ζήτησε» να μειωθεί η αμοιβή του
  • [06] Επέστρεψε ο Ομπάμα από την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή
  • [07] Ανοσοθεραπεία σταματά τη λεμφοβλαστική λευχαιμία

  • [01] Στενεύουν τα περιθώρια για την Κύπρο

    Σήμερα στις Βρυξέλλες πρόκειται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για την διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

    Ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

    Οκυβερνητικός εκπρόσωποςΧ. Στυλιανίδης, με γραπτή ανακοίνωση δήλωσεότι «οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά».

    Μετά την 01:00 ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου με τους δανειστές της.

    Στη διάρκεια της συνεδρίας οι πολιτικοί αρχηγοί έτυχαν και ενημέρωσης από την αντιπροσωπεία της τρόικας η οποία βρίσκεται στην Κύπρο.

    Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Τον πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη πλαισιώνει επίσης, ομάδα διευθυντικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών.

    Ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρντ.

    Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο.

    Καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρίαση στο προεδρικό μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώθηκε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις των κυπριακών αρχών με την τρόικα.

    Η εμπλοκή οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ειδικότερα της εκπροσώπου του στην Κύπρο Ντέλια Ντελκουλέσκου, η οποία φέρεται να έχει οδηγίες από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να εμμείνει στην ίδια διευθέτηση για την Τράπεζα Κύπρου που ίσχυσε για τη Λαϊκή Τράπεζα.

    Η Ντελκουλέσκου εμμένει στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» κατά το πρότυπο της Λαϊκής και κατόπιν να υπάρξει συγχώνευση των δύο «καλών» τμημάτων των δύο τραπεζών.

    Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την άτεγκτη στάση του ΔΝΤ το ερώτημα που τίθεται είναι ποια στάση θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    [02] Ανένδοτος πριν το Eurogroup εμφανίζεται ο Σόιμπλε

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε εκ νέου την Κύπρο ότι η παραμονή της στην ευρωζώνη εξαρτάται από το σχέδιο διάσωσης της οικονομίας της το οποίο διαπραγματεύεται με την τρόικα, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

    Μερικές ώρες πριν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντηθούν σήμερα ?στις 19:00 ώρα Ελλάδας στις Βρυξέλλες?, για να διαπραγματευτούν ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στην Κύπρο να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας, ο Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποτυχίας της προσπάθειας.

    «Εδώ και τώρα, ενόσω οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα» εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεχθεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Κύπρο, είπε ο Σόιμπλε.

    «Μόνον όταν η τρόικα εκτιμήσει ότι υφίσταται ένα σχέδιο, το οποίο δίνει μια λύση στα προβλήματα της Κύπρου και το οποίο συμμορφώνεται προς τους κανόνες, το Eurogroup θα μπορέσει να εξετάσει το πρόβλημα», συνέχισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Οι χώρες της ευρωζώνης θέλουν να βοηθήσουν την Κύπρο, αλλά οι κανόνες οφείλουν να γίνουν σεβαστοί, η βοήθεια πρέπει να είναι η αρμόζουσα και το πρόγραμμα πρέπει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα στη ρίζα τους», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

    Ένας από τους όρους που έχουν τεθεί στην Κύπρο είναι «ότι οι καταθέσεις που είναι χαμηλότερες από 100.000 ευρώ δεν θα θίγονται» από τις λύσεις που θα προταθούν, επισήμανε.

    «Οι Κύπριοι αξιωματούχοι θα έπρεπε να πουν την αλήθεια στους πολίτες τους. Η πρότασή μας δεν ήταν ποτέ να εμπλακούν οι καταθέτες. Η γερμανική θέση ήταν η ίδια με αυτή του ΔΝΤ: εάν οι δύο κυριότερες τράπεζες δεν έχουν πλέον ένα βιώσιμο μοντέλο, τις ζημίες θα έπρεπε να τις επωμιστούν οι μέτοχοί τους (. . .). Αλλά οι (Κύπριοι) αξιωματούχοι δεν ήθελαν ούτε να το ακούσουν», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

    Ενώ διαβεβαίωσε ότι θέλει η Κύπρος να παραμείνει στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι «είμαι γνωστός ως κάποιος που δεν αφήνει κανέναν και τίποτα να τον εκφοβίσει».

    «Έχω επίγνωση της ευθύνης μου για την σταθερότητα του ευρώ, αλλά εάν λαμβανόταν μια κακή απόφαση, αυτό θα ήταν κακό για το ευρώ», τόνισε.

    «Η Κύπρος σε κάθε περίπτωση έχει μπροστά της ένα δύσκολο δρόμο. Και αυτό δεν οφείλεται στην ευρωπαϊκή ακαμψία, αλλά σε ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο δεν λειτουργεί πλέον», ανέφερε ο Σόιμπλε.

    [03] Επιστρέφει στο Πακιστάν ο Μουσάραφ, ύστερα από τέσσερα χρόνια στην εξορία

    Απογειώθηκε σήμερα το πρωί από το Ντουμπάι το αεροσκάφος που μεταφέρει τον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ πίσω στη χώρα του ύστερα από 4 χρόνια στην εξορία, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος επιβαίνει στο αεροσκάφος.

    Το αεροσκάφος που μεταφέρει τον Μουσάραφ, αναμένεται να προσγειωθεί το μεσημέρι στο Καράτσι.

    Ο Μουσάραφ, στην εξουσία από το 1999 ως το 2008, θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου.

    Οι ταλιμπάν απείλησαν χθες να σκοτώσουν τον Μουσάραφ εάν επιστρέψει στο Πακιστάν.

    [04] Δύο άτομα σκοτώθηκαν στη Φλόριντα κάνοντας ελεύθερη πτώση

    Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα στη Φλόριντα, κάνοντας ελεύθερη πτώση (skydiving). Πρόκειται για έναν εκπαιδευτή ελεύθερης πτώσης και έναν μαθητή, οι οποίοι είναι από την Ισλανδία, όπως ενημέρωση η εταιρία , "Skydive City", η οποία οργάνωσε το άλμα από αεροπλάνο.

    Οι δύο άνδρες ήταν μέλη μίας ομάδας 22 ατόμων που πήδηξαν στο κενό από αεροπλάνο στο Ζέφιρχιλς, 30 μίλια περίπου βορειοανατολικά από την Τάμπα. Όταν στη βάση επέστρεψαν μόνο οι είκοσι εξ αυτών, οι Αρχές ξεκίνησαν την αναζήτησή για τους δύο απόντες και λίγες ώρες αργότερα βρήκαν τα δύο σώματα των ανδρών.

    Τα ονόματα των δύο άτυχων ανθρώπων που -αντί να βιώσουν μία συναρπαστική εμπειρία με παραγωγή αδρεναλίνης- έχασαν τη ζωή τους, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

    [05] Σύμβουλος της Deutsche Bank «ζήτησε» να μειωθεί η αμοιβή του

    Ο συνδιευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Άνσου Τζάιν ζήτησε να μειωθεί η αποζημίωσή του κατά σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, ώστε να είναι ίση με το πακέτο της αμοιβής του συναδέλφου του Γιούργκεν Φίτσεν, γράφει η εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

    Ο Τζάιν, ο οποίος ως τον Ιούνιο ήταν επικεφαλής του τμήματος επενδύσεων στην Ντόιτσε Μπανκ, ζήτησε στις αρχές της χρονιάς να μην του καταβληθεί μέρος των μπόνους του.

    Η τράπεζα απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι οι Τζάιν και Φίτσεν θα λάβουν 4,8 εκατ. ευρώ έκαστος το 2012, μειώνοντας τις αμοιβές του πρώτου μετά την αναθεώρηση των οικονομικών αποτελεσμάτων που είχε ανακοινώσει.

    Ο Πάουλ Αχλάιτνερ, μέλος του ελεγκτικού συμβουλίου της τράπεζας, είπε ότι το ΔΣ της Ντόιτσε Μπανκ θεώρησε καλή ιδέα οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι να αμείβονται εξίσου.

    Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης βάσει των στοιχείων του ενεργητικού της έκανε γνωστό νωρίτερα την εβδομάδα που πέρασε ότι αύξησε το ποσό που έχει δεσμεύσει για αντιδικίες, διορθώνοντας τα αποτελέσματα που είχε ανακοινώσει την 31η Ιανουαρίου, που ήδη αντανακλούσαν την υψηλότερη ζημία που έχει καταγράψει μέσα σε ένα τρίμηνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Το 2011, ο Τζάιν είχε λάβει 9,8 εκατ. ευρώ και ο Φίτσεν 4,2 εκατ. ευρώ σε πάγιες και έκτακτες αποδοχές, καθώς και σε αξιόγραφα.

    [06] Επέστρεψε ο Ομπάμα από την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επέστρεψε χθες το βράδυ στην Ουάσινγκτον ύστερα από μια ιστορική επίσκεψη τεσσάρων ημερών στη Μέση Ανατολή.

    Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στις 20:08 τοπική ώρα, αρκετές ώρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη.

    Στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή ο Ομπάμα διαβεβαίωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι οι ΗΠΑ δε θα επιτρέψουν στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και απηύθυνε έκκληση για την επίλυση της διαμάχης με τους Παλαιστινίους.

    Ο Ομπάμα κατάφερε επίσης να συμφιλιώσει, την Παρασκευή, το Ισραήλ και την Τουρκία, οι σχέσεις των οποίων είχαν ψυχρανθεί από το 2010. Λίγο πριν από την αναχώρησή του αμερικανού προέδρου για την Ιορδανία, ο ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το θάνατο εννέα τούρκων ακτιβιστών κατά την επίθεση εναντίον του στολίσκου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

    [07] Ανοσοθεραπεία σταματά τη λεμφοβλαστική λευχαιμία

    Μια νέα πειραματική μορφή ανοσοθεραπείας, που βασίζεται σε γενετικά μεταλλαγμένα κύτταρα του ίδιου του ασθενούς, κατάφερε για πρώτη φορά να σταματήσει την οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία σε πέντε ασθενείς. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές οδήγησαν σε πλήρη ύφεση της θανατηφόρας νόσου, με πλήρη εξαφάνιση των καρκινικών κυττάρων.

    Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα τεχνική. Εξήγαγαν λευκά κύτταρα των ασθενών, εισήγαγαν σε αυτά ένα πρόσθετο αντικαρκινικό γονίδιο και τα εμφύτευσαν μετά ξανά στο σώμα. Τα τροποποιημένα κύτταρα ήσαν πλέον σε θέση, μόλις μια εβδομάδα μετά, να εντοπίζουν και να καταστρέφουν με αποτελεσματικότητα τα καρκινικά κύτταρα που κυκλοφορούσαν στο αίμα των ανθρώπων με λευχαιμία.

    Οι πέντε ασθενείς είχαν αρχικά κάνει χημειοθεραπεία, αλλά, όπως συχνά συμβαίνει, η λευχαιμία επανήλθε, καθώς τα καρκινικά κύτταρα ανέπτυξαν την ικανότητα αντίστασης στα φάρμακα. Οι υποτροπιάζοντες ασθενείς με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία κυττάρων Β, οι οποίοι αντιστέκονται πλέον στην χημειοθεραπεία, έχουν ιδιαίτερα κακή πρόγνωση μέσα λίγους μήνες από την υποτροπή, αλλά η νέα ανοσοθεραπεία κατάφερε να σταματήσει τη νόσο και σε αυτές τις περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον πολλά υποσχόμενη, σύμφωνα με τους ερευνητές.

    Μετά την ανωτέρω στοχευμένη θεραπεία με τα δικά τους γενετικά τροποποιημένα και αναπρογραμματισμένα ανοσοποιητικά κύτταρα Τ (λευκά), τέσσερις από τους πέντε ασθενείς έκαναν μεταμόσχευση μυελού των οστών και από αυτούς οι τρεις μέχρι σήμερα έχουν παραμείνει σε πλήρη ύφεση για διάστημα πέντε έως 24 μηνών, ενώ ένας ασθενής πέθανε από επιπλοκές άσχετες με τη νέα θεραπεία. Θα χρειαστεί πάντως και άλλος χρόνος για να δουν οι επιστήμονες την εξέλιξη των άλλων τεσσάρων ασθενών και κατά πόσο η ύφεσή τους θα είναι μακρόχρονη ή, ακόμα, θα υπάρξει τελικά οριστική θεραπεία.

    Τώρα, όμως, θα πρέπει να πειστούν οι ογκολόγοι ότι η νέα θεραπεία όντως «δουλεύει» και γι? αυτό θα χρειαστούν μεγαλύτερες κλινικές δοκιμές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 March 2013 - 8:30:23 UTC