Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολι Ρεν: Δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις
  • [02] Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης
  • [03] Συμφωνία για "κούρεμα' 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου

  • [01] Ολι Ρεν: Δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις

    H Eυρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται σκληρά προκειμένου να διευκολύνει μια απόφαση για να βοηθήσει την Κύπρο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε απόψε.

    «Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυπριακή κυβέρνηση προς την επίτευξη λύσης η οποία θα ανοίξει το δρόμο για συμφωνία επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο», τόνισε ο Όλι Ρεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι οι εντατικές επαφές και εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς ώρες.

    Σύμφωνα με τον κοινοτικό επίτροπο, είναι ουσιώδους σημασίας να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Κυριακής, στις Βρυξέλλες, σχετικά με το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Κύπρου. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί τάχιστα από την Κύπρο και τους εταίρους στην ευρωζώνη, σημείωσε.

    Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε επίσης ότι «δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν πλέον ιδανικές λύσεις που να είναι διαθέσιμες».

    Σήμερα, υπάρχουν μόνο σκληρές αποφάσεις που έχουν απομείνει. Η στήριξη της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η οικονομική ζημία και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο, είπε.

    Είναι σαφές ότι το άμεσο μέλλον της Κύπρου θα είναι πολύ δύσκολο. Αλλά η Κύπρος και ο κυπριακός λαός είναι μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό τους και θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κυπριακής οικονομίας, κατέληξε ο επίτροπος Οικονομίας.

    [02] Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης

    Ένας "Μανάβης" στην Πίνδο κι ένας ..."εξ αίματος αδελφός" στην Ινδία είναι οι μεγάλοι νικητές -σύμφωνα με την άποψη του κοινού που τους ξεχώρισε - του φετινού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που ολοκληρώθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη .

    "Ο Μανάβης" (η ομότιτλη 82 λεπτών ταινία) του Τρικαλινού και Ρωσσοσπουδαγμένου σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου έλαβε το βραβείο κοινού για ελληνική παραγωγή που αφορά σε ταινίες άνω των 45' λεπτών.

    Η ταινία "Ο εξ αίματος αδελφός" του Αμερικανού Στίβ Χούβερ (αφορά στο ταξίδι ζωής που έκανε ο φίλος του Ρόκι στην Ινδία όπου φρόντιζε τα παιδιά που πάσχουν από aids ) έλαβε το βραβείο κοινού για ξένη παραγωγή.

    Μια συγκλονιστική αφήγηση για τις μέρες του 1920 στο χωριό Καβάκ , στα περίχωρα της Σαμψούντας, και την οδυνηρή περιπλάνηση των ελληνορθόδοξων γυναικόπαιδων του χωριού στους δρόμους της εξορίας μέχρι το νότο της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία εμπεριέχει η ταινία "Μια κληρονομιά: Με την ψυχή στο στόμα" της Κυριακής Μάλαμα που έλαβε το βραβείο κοινού (για ελληνική παραγωγή κάτω των 45΄λεπτών) ενώ το αντίστοιχο βραβείο για ξένη παραγωγή έλαβε η ταινία "Η υψηλή τιμή του χρυσού" του Ρος Ντόμονι (Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μεγάλη Βρετανία) . Η ταινία "μιλά" για τις γυναίκες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό που φημίζεται για τον ορυκτό της πλούτο και ...τους βιασμούς με θύματα γυναίκες - σκλάβες των χρυσωρυχείων ...

    [03] Συμφωνία για "κούρεμα' 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου

    Οι κυπριακές αρχές συμφώνησαν με την τρόικαστην επιβολή τέλους 20% για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και τέλους 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού στις άλλες τράπεζες,ανακοίνωσε υψηλόβαθμος Κύπριος αξιωματούχος.

    Ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε πως η κυπριακή πρόταση για άντληση πόρων από την εθνικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, πρόταση στην οποία διαφώνησε η Γερμανία, δεν θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου για τη συγκέντρωση σχεδόν έξι δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για να εξασφαλίσει η Λευκωσία τη σύναψη μιας συμφωνίας διεθνούς δανεισμού.

    Ο πρόεδρος της Κύπρου είπε πως ελπίζει στη σύναψη συμφωνίας με την ΕΕ "πολύ σύντομα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 March 2013 - 20:30:20 UTC