Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 13-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις Βρυξέλλες το ενδιαφέρον για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας
  • [02] "Η Κίνα και η Ρωσία είναι η εγγύηση της διεθνούς ισορροπίας"
  • [03] Τουλάχιστον 42 νεκροί από πυρκαγιά σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ταϊλάνδη
  • [04] «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το πρωτόνιο»
  • [05] Τρώμε περισσότερο αλάτι από όσο πρέπει
  • [06] Νέα στοιχεία ότι η πρώτη «έξοδος» από την Αφρική προς την Ευρώπη έγινε πιο πρόσφατα
  • [07] Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση περίπου 960 εκατ. ευρώ για την Ιρλανδία
  • [08] Ανεμοστρόβιλος σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στο Μπανγκλαντές
  • [09] Ο Φέτελ πήρε την «pole position» για το GP της Μαλαισίας
  • [10] Νέα ποσότητα ναρκωτικών σε αποθήκη του απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα

  • [01] Στις Βρυξέλλες το ενδιαφέρον για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας

    Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να στείλει αεροσκάφος του στην Κύπρο για να μεταφέρει στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρχηγούς των κομμάτων για την αυριανή έκτακτη σύνοδο του Εurogroup, στην οποία θα πρέπει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Την πρόταση για την αποστολή του αεροπλάνου έκανε στον Κύπριο πρόεδρο ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο ακριβής χρόνος αναχώρησης του προέδρου Αναστασιάδη. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξαρτηθεί από την έκβαση της συνάντησης, που έχει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

    Εξάλλου, από την πλευρά του Εurogroup τίθεται ως προϋπόθεση για τη συμφωνία, η ψήφιση ενός ακόμη νομοσχεδίου για «κούρεμα» καταθέσεων άνω των 100 χιλ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει, αν η Βουλή θα συνέλθει σήμερα.

    Τα σενάρια που συζητούνται για το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου είναι :

    -Επιβολή τέλους 25% στις ανασφάλιστες καταθέσεις

    -Επιβολή μικρότερου τέλους στις ανασφάλιστες καταθέσεις Κύπρου και μικρού τέλους στις υπόλοιπες ανασφάλιστες καταθέσεις του συστήματος.

    - Επιβολή μικρότερου τέλους σε όλες τις ανασφάλιστες καταθέσεις.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρός της Χρίστος Παύλου, το συνολικό πακέτο διάσωσης για την Κύπρο προβλέπει η Λαϊκή Τράπεζα να ανακεφαλοποιηθε? με 3.8 δισ. ευρώ με το ακραίο σενάριο της PIMCO και ταυτόχρονα να απεμπλακεί από την Ελλάδα με παροχή από ελληνικό τραπεζικό οργανισμό, που θα αναλάβει τις εργασίες της με ποσό 2.1 δισ. ευρώ σε μετρητά.

    Σε περίπτωση που η τράπεζα δεν ανακεφαλοποιηθεί και αναγκαστεί να τεθεί σε εκκαθάριση θα πρέπει σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία να αντιμετωπιστούν οι εξής συνέπειες:

    1. Περίπου 15 δισ. καταθέσεις θα παγοποιηθούν από τις οποίες τα 8 δισ. είναι στην Κύπρο.

    2. Θα ενεργοποιηθούν οι εγγυήσεις που αφορούν καταθέσεις που εμπίπτουν κάτω από το σχέδιο τον 100 χιλιάδων ευρώ.

    Σε περίπτωση που δεν διασωθεί η Λαϊκή θα προκύπτουν υποχρεώσεις του κράτους ύψους 7.5 δισ.

    3. Ποσό 192 εκατ. ευρώ αφορούν καταθέσεις κρατικών, ημικρατικων οργανισμών, δημοτικών συμβουλίων, υπουργε?ων και ταμείων κοινωνικών ασφαλίσεων.

    4. Περίπου 75 χιλιάδες επιχειρήσεις στην Κύπρο διατηρούν τούς τρεχούμενους λογαριασμούς και τα δάνειά τους στη Λαϊκή τράπεζα.

    5. Ιδιώτες πελάτες τις τράπεζας ανέρχονται στις 400 χιλιάδες. Υπάρχουν 91 χιλιάδες τρεχούμενοι λογαριασμοί που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες κεφαλαίου επιχειρήσεων και οργανισμών και 7.5 χιλιάδες κυμαινόμενες επιβαρύνσεις στο ενεργητικό εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

    6. 535 ταμεία πρόνειας και 30 ταμεία ασφαλιστικών εταιρειών έχουν καταθέσεις στη Λαϊκή, ύψους 724 εκατ. ευρώ.

    7. Γύρω στα 35 χιλιάδες ακίνητα είναι υποθηκευμένα και τα δάνεια τον Κυπρίων στη Λαϊκή ανέρχονται στα 8.5 δισ.

    8. Οι υπάλληλοι τις Λαϊκής στην Κύπρο είναι περίπου 2300 και το ταμείο προνοίας τους ανέρχεται στα 270 εκατ.

    Στο μεταξύ, η εφημερίδα ο "Φιλελεύθερος" είχε αποκαλύψει, από τις 27 Απριλίου 2012, έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο τονιζόταν η επιτακτική ανάγκη για αναδιάρθρωση της Λαϊκής τράπεζας σε περίπτωση που αποτύγχαναν οι προσπάθειες για ανακεφαλοπιοιση μέσω αγορών.

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ παραδέχτηκε ότι το νομοσχέδιο για τη Λαϊκή τράπεζα άρχισε να ετοιμάζετε από την Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο του 2012, κατά απαίτηση τις τρόικας, με στόχο την κάλυψη του νομοθετικού κενού που εντοπίστηκε για εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ωστόσο, είπ,ε δεν προωθήθηκε ποτέ προς την εκτελεστική εξουσία παρά μόνο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατόπιν -όπως υποστήριξε- της συμφωνίας τρόικας κυβέρνησης Αναστασιάδη.

    [02] "Η Κίνα και η Ρωσία είναι η εγγύηση της διεθνούς ισορροπίας"

    Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ εγκωμίασε σήμερα το ρόλο, τον οποίο έχουν κατά τη γνώμη του έχουν διαδραματίσει η Μόσχα και το Πεκίνο για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και χαρακτήρισε τις ρωσο-κινεζικές σχέσεις ως "εγγύηση της διεθνούς στρατηγικής ισορροπίας".

    "Οι σχέσεις μας είναι οι καλύτερες ανάμεσα στις σχέσεις των χωρών", δήλωσε ο Σι στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον φοιτητών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (MGIMO) στη Μόσχα.

    "Αυτές οι ισχυρές σχέσεις αποτελούν σημαντική και σταθερή εγγύηση της διεθνούς ισορροπίας", τόνισε.

    Ο νέος πρόεδρος της Κίνας, ο οποίος επέλεξε τη Ρωσία για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, απηύθυνε έκκληση "για περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας των δυο χωρών στη διεθνή σκηνή ώστε να διασφαλιστούν η ειρήνη και η σταθερότητα στον κόσμο".

    Χθες, ο Σι, κατά τη συνάντησή του με τον Πούτιν τόνισε ότι Ρωσία και Κίνα έχουν τις ίδιες απόψεις σε μεγάλα διεθνή θέματα.

    [03] Τουλάχιστον 42 νεκροί από πυρκαγιά σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ταϊλάνδη

    Τουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίσθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε καταυλισμό βιρμανών προσφύγων στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό από επίσημη ταϊλανδική πηγή.

    Εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στον καταυλισμό Μάε Σουρίν της επαρχίας Μάε Χονγκ Σον, ο οποίος φιλοξενεί περίπου 3.700 πρόσφυγες. Η φωτιά πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την κουζίνα μιας από τις καλύβες.

    Αξιωματούχος του ταϊλανδικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά και ότι οι τραυματίες είναι 200.

    Στην Ταϊλάνδη, κατά μήκος των συνόρων με τη Μιανμάρ, υπάρχουν περίπου 10 καταυλισμοί που φιλοξενούν πρόσφυγες οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και ανταρτικές ομάδες μειονοτήτων τις τελευταίες δεκαετίες.

    Οι καταυλισμοί αυτοί που δημιουργήθηκαν στη δεκαετία του 1989, το Φεβρουάριο φιλοξενούσαν 130.000 ανθρώπους, στους 80.000 από τους οποίους έχει χορηγηθεί το καθεστώς του πρόσφυγα.

    [04] «Αγάπη μου, συρρίκνωσα το πρωτόνιο»

    Η πιο ακριβής μέτρηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ακτίνα του πρωτονίου, του θεμελιώδους υποατομικού σωματιδίου, από μια διεθνή επιστημονική ομάδα, δείχνει ότι είναι μικρότερο από ό,τι προβλέπει η καθιερωμένη θεωρία της Φυσικής. Εδώ και δύο χρόνια υπήρχαν ενδείξεις γι' αυτό και ο νέος υπολογισμός έρχεται να τις επιβεβαιώσει - και να δημιουργήσει νέους πονοκεφάλους στους φυσικούς, που πρέπει να εξηγήσουν γιατί αυτό συμβαίνει (αν όντως συμβαίνει).

    Οι ερευνητές υπολόγισαν την ακτίνα του πρωτονίου σε 0,84087 femtometres (δισεκατομμυριοστά του δισεκατομμυριοστού του μέτρου).

    Η νέα μέτρηση, που έγινε στο ελβετικό Ινστιτούτο Πάουλ Σέρερ, επιβεβαιώνει ότι η ακτίνα του πρωτονίου είναι περίπου 4% (ή 0,03 femtometres) μικρότερη από την έως τώρα αποδεκτή ακτίνα των 0,8768 femtometres (ένα femtometre ισούται με 0,000000000001 χιλιοστά ή ένα τρισεκατομμυριοστό του χιλιοστού ή ένα δισεκατομμυριοστό του δισεκατομμυριοστού του μέτρου).

    Η μέτρηση αφορά το άτομο του υδρογόνου, το οποίο περιέχει ένα θετικά φορτισμένο πρωτόνιο και ένα αρνητικά φορτισμένο ηλεκτρόνιο. Το υδρογόνο είναι το πιο κοινό στοιχείο στο σύμπαν και η νέα εκτίμηση για το πρωτόνιό του έχει μπερδέψει τους επιστήμονες, καθώς άλλες μετρήσεις, με διαφορετικές τεχνικές, συνεχίζουν να δίνουν το παλιό αποτέλεσμα, που ισχύει μέχρι σήμερα.

    Τα προβλήματα ξεκίνησαν το 2010, όταν για πρώτη φορά η ίδια ερευνητική ομάδα υπό τον Ράντολφ Πολ, με άρθρο της στο "Nature", ισχυρίστηκε ότι το πρωτόνιο είναι κατά 4% μικρότερο. H νέα μέτρηση επιβεβαιώνει αυτή την απόκλιση από τη γενικώς παραδεκτή ακτίνα του σωματιδίου.

    Φυσικοί σε διάφορα σημεία του κόσμου προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά προς το παρόν επικρατεί σύγχυση. Μερικοί υποστηρίζουν ότι ίσως είναι λανθασμένη η κυρίαρχη θεωρία της κβαντικής ηλεκτροδυναμικής (πράγμα όχι πολύ πιθανό), ορισμένοι ότι ίσως ανοίγει ένα «παράθυρο» σε μια νέα «εξωτική» φυσική, αλλά άλλοι, πιο επιφυλακτικοί, ψάχνουν να βρουν που ακριβώς βρίσκεται το λάθος.

    [05] Τρώμε περισσότερο αλάτι από όσο πρέπει

    Οι περισσότεροι ενήλικοι σε ολόκληρο τον κόσμο καταναλώνουν καθημερινά σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα νατρίου (βασικού συστατικού του αλατιού) σε σχέση με τη συνιστώμενη, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Η μελέτη κρούει τον κώδωνα κινδύνου ότι η υπερβολική κατανάλωση σχετίζεται με 2,3 εκατ. θανάτους από εμφράγματα, εγκεφαλικά και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις το 2010, δηλαδή το 15% των συνολικών θανάτων παγκοσμίως λόγω καρδιαγγειακών αιτιών.

    Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου διεθνώς και η υπερβολική κατανάλωση νατρίου (αλατιού) αυξάνει την πίεση του αίματος, που αποτελεί παράγοντα κινδύνου. Από τους θανάτους, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, περίπου το ένα εκατομμύριο (ποσοστό σχεδόν 40%) αφορά ανθρώπους κάτω των 69 ετών. Το 60% των θανάτων αφορά άνδρες και το 40% γυναίκες. Το 42% των θανάτων προήλθε από έμφραγμα και το 41% από εγκεφαλικό. Το 84% των θανάτων συνέβησαν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

    Η μελέτη είναι η πρώτη που δίνει αναλυτικές πληροφορίες για την κατανάλωση νατρίου (αλατιού) ανά χώρα, ηλικία και φύλο σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Η βασική διαπίστωση είναι ότι τα τρία τέταρτα (ποσοστό 75%) του παγκόσμιου πληθυσμού καταναλώνουν περίπου τη διπλάσια ποσότητα από αυτή που συνίσταται, ενώ για τους ενήλικους ειδικά το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο.

    Η μέση παγκόσμια κατανάλωση νατρίου από διάφορες διατροφικές πηγές (έτοιμα φαγητά, προσθήκη αλατιού στο φαγητό κ.α.) αγγίζει τα 4.000 χιλιοστόγραμμα, δηλαδή τα 4 γραμμάρια, την ημέρα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά τον περιορισμό του νατρίου το πολύ στα 2 γραμμάρια την ημέρα και ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος στο 1,5 γραμμάριο.

    Μεταξύ των ανδρών και των γυναικών εξίσου, η μέση κατανάλωση νατρίου ξεπερνά τα υγιεινά επίπεδα (των 2 γραμμαρίων την ημέρα) σχεδόν σε όλες τις χώρες του πλανήτη, συγκεκριμένα σε 181 χώρες που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 99% του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Το Καζακστάν έχει την μεγαλύτερη μέση ημερήσια κατανάλωση (6 γραμμάρια) και ακολουθούν ο Μαυρίκιος και το Ουζμπεκιστάν με λίγο κάτω από 6 γραμμάρια. Η Κένυα και το Μαλάουι έχουν την χαμηλότερη κατανάλωση (περίπου 2 γραμμάρια τη μέρα), ενώ στις ΗΠΑ είναι 3,6.

    Οι περισσότεροι θάνατοι λόγω υπερβολικής κατανάλωσης νατρίου υπήρξαν το 2010 στην Ουκρανία (2.109 ανά εκατομμύριο ενηλίκων κατοίκων), στην Ρωσία (1.803) και στην Αίγυπτο (836), ενώ οι λιγότεροι στο Κατάρ (73), στην Κένυα (78) και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (134). Στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 429 θάνατοι ανά εκατομμύριο.

    [06] Νέα στοιχεία ότι η πρώτη «έξοδος» από την Αφρική προς την Ευρώπη έγινε πιο πρόσφατα

    Το κυρίαρχο σενάριο της «εξόδου από την Αφρική», δηλαδή της πρώτης μετανάστευσης των προγόνων μας (Homo sapiens) προς την Ευρώπη και την Ασία, πιθανώς θα πρέπει να αναθεωρηθεί, καθώς μια νέα γενετική ανάλυση απολιθωμάτων εκτιμά ότι η μετακίνηση των πληθυσμών προς το Βορρά έγινε πριν από 62.000 έως 95.000 χρόνια, κάτι που συμφωνεί με παλαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα. Κάποιες άλλες πρόσφατες γενετικές εκτιμήσεις τοποθετούσαν αυτή την «έξοδο» από την «μαύρη ήπειρο» πριν από 130.000 έως 200.000 χρόνια, κάτι όμως που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνει η νέα ανάλυση του DNA.

    Οι γερμανοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν και του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας, με επικεφαλής τον γενετιστή Γιοχάνες Κράουζε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό βιολογίας "Current Biology", σύμφωνα με το "Science", ανέλυσαν -με την τεχνική του ραδιενεργού άνθρακα- μιτοχονδριακό γενετικό υλικό από 11 σκελετούς κυνηγών - συλλεκτών, που ανακαλύφθηκαν στην Ευρώπη και την Ασία και είχαν ηλικία από 40.000 χρόνια έως τον πιο πρόσφατο Μεσαίωνα.

    Οι επιστήμονες υπολόγισαν το διαχρονικό ρυθμό μεταλλάξεων στο DNA και, με αυτόν τον τρόπο, εκτίμησαν ότι οι πρόγονοί μας εγκατέλειψαν την Αφρική πριν από 62.000 έως 95.000 χρόνια. Η εκτίμηση αυτή συμφωνεί με άλλες παλαιότερες εκτιμήσεις, αλλά έρχεται σε αντίθεση με πιο πρόσφατες, οι οποίες τείνουν να τοποθετούν την «έξοδο» σε ακόμα πιο παλιά περίοδο. «Τα νέα ευρήματα συμφωνούν με αυτά που ξέρουμε από την αρχαιολογία», δήλωσε η βιολόγος Αλίσα Μίτνικ του πανεπιστημίου του Τίμπιγκεν.

    Το πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η πρώτη μαζική μετανάστευση του Homo sapiens παραμένει ένα από τα πιο αμφισβητούμενα θέματα μεταξύ των παλαιολόγων, ανθρωπολόγων, γενετιστών και άλλων επιστημόνων. «Κλειδί» για την ακριβή εκτίμηση θεωρείται ο σωστός υπολογισμός του ρυθμού μετάλλαξης των γονιδίων από γενιά σε γενιά των προγόνων μας, ώστε να υπάρξει ένα αξιόπιστο «μοριακό ρολόι» που μπορεί να φωτίσει το παρελθόν.

    Όσο πιο αργός υπήρξε ο ρυθμός των γενετικών μεταλλάξεων που έχουν μεσολαβήσει μέχρι σήμερα, τόσο πιο πίσω μετατίθεται η «έξοδος» από την Αφρική, ένα από τα πιο καθοριστικά γεγονότα που οδήγησε στην εξέλιξη του σύγχρονου ανθρώπου. Η νέα γερμανική ανάλυση θεωρεί ότι υποεκτιμήθηκε ο ρυθμός των μεταλλάξεων, αλλά μένει να πειστούν όλοι οι επιστήμονες περί αυτού, κάτι που είναι αμφίβολο προς το παρόν.

    Μια αιτία για τις αμφιβολίες είναι ότι η νέα έρευνα εστίασε στο μιτοχονδριακό DNA, το οποίο όμως μπορεί να μεταλλάσσεται ταχύτερα από εκείνο του πυρήνα των κυττάρων και συνεπώς να μην είναι αντιπροσωπευτικό και κατάλληλο για το «μοριακό ρολόι». Όπως συμφωνεί και ο κορυφαίος διεθνώς παλαιογενετιστής Σβάντε Πάαμπο του Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ της Λειψίας, το επόμενο κρίσιμο βήμα των επιστημόνων θα είναι να ξεκαθαρίσουν οριστικά τις διαφορές που υπάρχουν στο ρυθμό μεταλλάξεων του μιτοχονδριακού και του πυρηνικού DNA.

    [07] Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση περίπου 960 εκατ. ευρώ για την Ιρλανδία

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση 1,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 960 εκατομμύρια ευρώ) για την Ιρλανδία.

    Η τελευταία έκδοση της χρηματοδότησης προς την Ιρλανδία, ανεβάζει το συνολικό ποσό του πακέτου βοηθείας στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ), αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

    «Η σθεναρή εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής της Ιρλανδίας συνεχίζεται και διαφαίνονται θετικά σημάδια. Το ΑΕΠ αυξήθηκε στο 0,9 τοις εκατό για το 2012 και η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

    [08] Ανεμοστρόβιλος σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους στο Μπανγκλαντές

    Ανεμοστρόβιλος έπληξε τουλάχιστον 20 χωριά νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 20 άνθρωποι, να παρασυρθούν οροφές σπιτιών,να ξεριζωθούν δέντρα και να καταστραφούν πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσαν αξιωματούχοι στη Ντάκα.

    Ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά καθώς πάνω από 300 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν ο ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες το βράδυ την περιοχή Μπραχμανμπαρία, πάνω από 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ντάκας.

    Πάνω από 500 σπίτια υπέστησαν ζημιές. Σωστικά συνεργεία εστάλησαν στην περιοχή, η πρόσβαση στην οποία όμως είναι δύσκολη καθώς ξεριζωμένα δέντρα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα έχουν αποκλείσει μεγάλα τμήματα των δρόμων και των σιδηροδρομικών γραμμών

    Ανάμεσα στα κτίρια που υπέστησαν ζημιές είναι η φυλακή Μπραχμανμπαρία, η οποία κατέρρευσε εν μέρει με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.

    [09] Ο Φέτελ πήρε την «pole position» για το GP της Μαλαισίας

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την «pole position» και στο γκραν πρι της Μαλαισίας, το οποίο είναι ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα.

    Ο οδηγός της Red Bull, ο οποίος είχε εκκινήσει από την πρώτη θέση και στο γκραν πρι της Αυστραλίας, με το οποίο άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η «αυλαία» της σεζόν, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε μια μερικώς βρεγμένη πίστα με 1 λεπτό, 49 δευτερόλεπτα και 674 χιλιοστά και έφτασε τις 38 «pole position» στην καριέρα του.

    Δίπλα στον Γερμανό τρις παγκόσμιο πρωταθλητή στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα βρίσκεται η Φεράρι του Φελίπε Μάσα, ενώ πίσω του θα έχει το δεύτερο μονοθέσιο της «σκουντερία» με τον Φερνάντο Αλόνσο.

    Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών για το γκραν πρι της Μαλαισίας έχει ως εξής:

    1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:49.674

    2. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:50.587

    3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:50.727

    4. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Μερτσέντες) 1:51.699

    5. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:52.244

    6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μερτσέντες) 1:52.519

    7. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Lotus) 1:52.970

    8. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:53.175

    9. Άντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) 1:53.439

    10. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/ΜακΛάρεν) 1:54.136

    [10] Νέα ποσότητα ναρκωτικών σε αποθήκη του απόστρατου αστυνομικού, ο οποίος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα

    Mεγάλη ποσότητα ηρωίνης βάρους 10,6 κιλών, ένα όπλο τύπου καλάσνικοφ και δεκάδες σφαίρες, αποκάλυψε η συνέχιση της έρευνας της Αστυνομίας στην Φλώρινα, για την υπόθεση του συνταξιούχου αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, πριν 3 ημέρες να μεταφέρει ναρκωτικά.

    Πέραν της μεταφοράς, με το αυτοκίνητό του, των 12 κιλών ηρωίνης και το οπλοστάσιο που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στην Φλώρινα, η έρευνα αποκάλυψε, σε αποθήκη που είχε με συγγενικό του πρόσωπο, τη νέα ποσότητα των ναρκωτικών και το όπλο.

    Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι ο 53χρόνος απόστρατος αστυνομικός, είναι μέλος οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν το ενδεχόμενο η ηρωίνη να προέρχεται από την Τουρκία, διότι κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του, βρήκαν αποδείξεις από την συγκεκριμένη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 March 2013 - 10:30:23 UTC